2019 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Sınavı
-
@solarstone hocam o sınavı yenilediler ya 12 ağustosta, ayrıca bu sınav süreci ile 2018deki tamamen bağımsız
-
Seçimler yakın olduğundan gerekli yerlere bu durumda ki magduriyet sürekli bildirilirse sınav ücretinin düşüreleceğini düşünüyorum. Bir ara yine seçime yakın diye kpss fiyatını indirdiler.
Seçim zamanı gecekondu tapusu bekleyenlere döndük.
-
Arkadaşlar, bu sınavın Ankara'da yapmanın daha güvenli olduğunun delili nedir?
Ayrıca İstanbul'dan bu sınava katılacak 4000 kişi varsa , en iyi ihtimalle 3775 tanesi başarısız olacak demektir.
Istanbul'da sınav yapmayarak,
Başarısız olacağı kesin bu 3775 kişiye sınav ücretleri haricinde 1000.000 lira civarında extra masraf yaptırmak ve onların 20 saatlerini yolda harcatmak ekonomik değildir. Sosyal hukuk devletinde yapılacak en iyi şey bu değildir. ÖSYM , damat tarafını gereksiz istekleriyle zor durumda bırakan kaprisli bir kız gibi davranıyor -
@paretowilfredo @harmenihas şimdi o kısım mülga edildi mi bilmiyorum siz üstadlar daha iyi bilirsiniz ama bence zaten yazılıda ticareti hukukta sorsunlar madem ki sayıştay denetçisi adayı alıcaksın bu adam bence muhasebe bilgisine hayli hayli sahip olmalı hatta bi vergi müfettişi kadar hakim olmalı yani benim içimden geçen o :))
-
@asitane17 güvenlik hikaye daha az masraf asıl olay. 10 farklı şehirde mesela 5 bin kisi gircekse zaten en az 2 bini ankarada giriyor. Diğer şehirlerde mesela antalya 200, erzurum 80, istanbul 900, izmir 600, adana 350 falan olsa hepsinin gözetmen kitapçıkları taşıyacak araç ve ayarlanacak okul maliyeti yok mu?
dehşet kâr eden tüccar ösym sizce bu masrafları hesaba katmıyor mu? YDS gibi 50-60 binlik bir sınav olsa 10-15 şehirde yapar ama 5-6 bin kişinin girdiği sınav için neden fazladan masraf yapsın? Mantıklı düşünün
-
@zwasp hocam iyi de o sınav da iptal edildi ama
-
@solarstone danıştay kararından haberiniz yok sanırım hocam iptal olmadı orda süreç devam ediyor.
-
Saymüd nerede kaldı ya.Kesin başına bı şey geldi
-
@islimbot Daha az masrafla daha çok para toplamak düştüğümüz hale bak biri buna da dava açsa keşke.
-
@müspetmenfi tüccar zihniyetiyle ÖSYM gözünden baktım. soruları hazırlayan akademisyenlere ücret, gözetmen, güvenlik görevlisi ücretleri, taşıma masrafı vs. bilmediğimiz birçok kalem vardır işin arka planında. bunu anlayın artık ÖSYM kar etmeyeceği sınavı yapmaz beyler bayanlar
-
@islimbot ÖSYM burada bütün maliyet kalemlerini hesaplayıp bir ücret tayin etmiş. Burada bahsettiğimiz şey sınav giriş ücretinin yüksek olması değil o ayrı bir konu.
2 ana merkezde sınav yapmadığı takdirde yaşanacak 1000.000 lira nakit ve kişi başı 20 saat zaman kaybından bahsediyoruz. 2 merkezde sınav yapılınca, toplamda 1000 tane sınav görevlisi varsa 400 tanesi İstanbul'dan katılmış olur. Masraf olarak da 500 kiloluk iki tane kargo nakliyesi olur o kadar.
Düzenleyici kurumların kamu yararını gözetmesi gerekir. Bir işi yapmanın / yaptırmanın iki tane yolu varsa ekonomik olan tercih edilir.
Sosyal hukuk devletinde sınavları duzenlemek konusunda tekel olan ÖSYM'nin yapması beklenen şey maksimum gelir elde etmesi değildir. -
@solarstone daniştay iptal kararini bozdu
-
Arkadaslar aranızda sınav için genel kültür ve güncel bilgiler notu olan var mı ?
-
Arkadaslar secimlik grupta muhasebede ne cikiyor monografi mi bilgilendirirmisiniz?
-
@kpsslik ilk mesaji okuyun
-
@kpsslik 3 4 tane kayıt sorusu çıkıyomuş girenler öyle diyor
-
Arkadaşlar ceteris paribus 2013 baskısı çok mu eski sizce. Tozlu raflardan çıkardım yenilemek gerekir mi ?
-
@ceronimo bence değil iktisat sonuçta çok değişmez
-
@ceronimo Sonucta topu topu yazari y.b. hocam. O kitabi yazana kadar gecen onca senede kendisine bisey katamayan su 5 senede de bir sey katmis olamaz. :))
-
teşekkürler arkadaşlar cevaplar için o zaman devam