2019 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Sınavı
-
@helin altyapiniz yoksa demek istemistim
-
@tikq muhasebene güveniyorsan 2 tane kayıt sorusu 1 tane mali tablo analizi hepsini yapıp 100 alabilirsin(bu yıl birisi soruları paylaşmıştı kpss sorusu gibiydi daha önce vergi mevzuatı ile harmanlanmış sorular geliyormuş) ama ticarette bilsen bile ifade ederken puanın kırabilir.ben geçen yıl ticaret seçmiştim bu yıl kararsızım.
-
@helin muhasebe çözene her zaman öncelik vardır unutmayın
-
@helin muhasebede 25 yaptım kpss de maliye mezunuyum muhasebe dersleri de gördüm de muhasebe insanın gözünü korkutuyo cidden yani biraz zorlasalar batırabilirsin öyle bişey
-
@mültezim16 öyle olması gerekir ama umursamazlar bence.
-
Muhasebe seçene öncelik verilmesi gibi bir durum olacağını hiç sanmıyorum. Mülakata gelmedikçe zaten bir önemi yok. Mülakatta da ona dikkat ederler mi açıkçası sanmıyorum Öncelikli olarak muhasebe istiyorlarsa protokolden çıkarıversinler bir zahmet ticaret falan seçilmesin. Muhasebe bilmemizi isterler elbet orası ayrı. Ama oraya hem muhasebe hem ticareti koyup muhasebe seçen öncelikli derlerse adaletsizlik olur hiçbir vicdana sığmaz. Öyle ayrım yapmamalılar.
-
Bi günde fiyatı kabullendik mi?
-
@harmenihas @uruk-hai @mültezim16 Eskiden yönetmelikte Muhasebe seçene üstünlük tanınması gibi bir durum söz konusuydu belki bunu anımsıyorsunuz dostlar. Puanı eşit olan adaylardan muhasebe seçen adaya öncelik tanınır diye bir hükümdü bu.
Sonra sistem değişikliği ile o hüküm yerini şuna bıraktı; Eleme sınavında sırasıyla iktisat, maliye, hukuk, muhasebe derslerindeki başarı durumu, klasik sınavda ise iktisat, maliye, hukuk ve seçimlik gruptaki başarı durumu.
O nedenle hiç olmayan bir şey değildi bu belirteyim dedim -
Iyi aksamlar arkadaşlar iktisat teorisinden kasıt okullar mi acaba birde ıktisat politikasi tam olarak ne oluyor.
-
@paretowilfredo yani Hocam belirtildiği takdirde tercihler ona göre şekilleniverir hemen Bu gayet normal bir uyarı olurdu. Ama tercih sizin denilip muhasebe seçene ya da tam tersi ticaret seçene gönül kayması adaletsiz olurdu demek istedim.
-
@harmenihas Aslında işin hikayesi şu şekilde dostum 2011 yılına kadar sadece Muhasebe sorulmuş Klasik sınavlarda. Malumunuz zaten eleme sınavında muhasebe yoktu o dönem. Hukuk Fakültesi mezunu adaylardan eleme sınavını geçip, klasik sınavda muhasebeyi hiç yapamadıkları için takılan çok olmuş. Sonrasında itiraz ve kulis süreci ile birlikte, Klasik sınava Ticaret Hukuku'nu seçmeli olarak ekletmişler. Aslında Hukuk'çular için getirilmiş bir sistem olduğundan, Kurumun da önceliği İİBF/SBF çıkışlılar olduğu için öncelik muhasebe seçenlerindir diye de hüküm koyulmuş. Böyle bir hikayesi var seçimlik grupların.
-
@beveridge-eğrisi Bir ihtimal ücreti düşürürler diye bekliyoruz ama kimseden ses çıkmıyor.
-
@paretowilfredo Son durumda bu bahsettiğiniz öncelik muhasebe seçenlerindir hükmü de kaldırıldığına göre sanırım
artık bir ayrım yapmadıklarını düşünebilirim. Yoksa teamülen var mıdır dersiniz? -
@sbui61 Hocam normalde iktisat politikası hükümetin piyasa başarısızlıklarını gidermek gelir dağılımında adaleti sağlamak için uyguladığı politikalar. Ama kastedilen bu mu pek emin değilim.
-
@harmenihas elemeye muhasebe konulmasıyla bence muhasebe seçenlerin dezavantajı giderildi,hatta avantajlı konuma geldiler.
-
Kpssde de ücret çok olmuştu. Girecek adaylar el birliğiyle ücretleri düşürmüşlerdi. Öğretmen atamalarında da atama sayısı az diye seslerini yükseltmişlerdi. İibfliler birleşipte bir sesimizi duyuramıyoruz. Bu ülkede en çok mezun veren fakültelerin başındadır. En mağdur olanlarda biziz.Ama hiç kimse elini taşın altına koymuyor
-
Arkadaşlar, ders durumlarınız nedir? Bitirdiğiniz dersler filan var mi?
-
peki geçen yıldan iptal olan sınava girenlerin sınav ücreti ne olacak? bu sınava girmek istersek üstüne bir de bunu mu ödeyeceğiz?
-
@solarstone o sınav iptal olmadı
-
@zwasp e sınav merkezinde yapılandan bahsediyorum