2019 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Sınavı
-
@albertcamus y.bilgiliyi kalitesiz biri olarak mı görüyorsunuz iktisatta
-
ATM den para yatıran var mı? Sınav gözükmüyor. STS ve TUS var. ATM den yatırılıyor mu?
-
Odiycez mi yani 246 lira yi
-
Idarenn icin de iyuk var mi? Sinav kilavuzunda kamu gelirleri ve kamu giderleri yazmamasina ragmen bazi arkadaslar dahil diyor dogru mu?
-
@engin0516 fazlasıyla hocam
-
arkadaslar sadece 2 kez girme sartı var mı kalktı mı ?
-
@güneşşş protokolu okuyun
-
göremedim ondan soruyorum 2016 da kalktı dediler ama tekrar geri geldi mi bulamadım
-
şu ankara dayatması olmasa çok güzel bir meslek ve hayallerimden biri ama başvurmayacağım bile. yıl 2019 olmuş hala tek ilde sınavı konuşuyoruz ve fahiş fiyatları. çok uzun süreci var. en az 2 kez git geli ve konaklaması var. beni zorlar bu. 7 bölgemiz varsa o kadar çok üniversitelerimiz varsa onlarla protokol imzalayıp tüm kurum sınavlarında derslik temin etmek zor olmasa gerek ama istenirse. herkes memnun neyse ki. sınava girecek değerli arkadaşlarıma başarılar dilerim
-
@bakalım yardım eden yok mu?
-
2018 de yapılan eleme sınavında 225. adayın puanı kaçtı bilen var mı ?
-
@bakalım ösym ödemelerim bolumunden hocam atm de olmuyor artık bildiğim kadarıyla.
-
@legolas valla ben başvurmama kararı aldım Hocam.
-
Arkadaşlar aisden başvuruyu tamamladım ödemeyi nasıl yapıyoruz bilgisi olan var mı
-
@ymerecak ÖSYM kartlı ödeme sisteminden hocam
-
Arkadaşlar ticaret hukukunda çok fazla değişiklik var mı acaba ? Kpss kaynagima devam etsem sıkıntı olur mu ?
-
bu sınava çalışamadım son 1 ay kala çalışacağım bazı durumlardan dolayı. 2018 p48 i 88 olan biri kazanabilir mi bu kadar kısa sürede sizce? kpss den beri hiç ama hiç ders çalışmadım.
-
@hahamas önündeki tek engel kendi sınırların. Günde rahatlıkla 400 soru çözebilirsiniz. Bir ay kısa bir süre değil. Hiçbir şey için olamayacak zaten diye yola çıkmayın. Kendinize inanın.
-
Merhaba. 2018 sayıştay başlığında kaynak tavsiyesi soran arkadaşlar vardı. Şu ana kadar iki yazılı sınava girdim yani çok tecrübe sahibi sayılmam bu nedenle kimseye tavsiye vermek haddim değil ama yine de bir fikir verir,belki bir faydası olur diye yazmak istedim. Ilk olarak eleme sınavı için kpss kaynakları yeterli oluyor. Yazılı sınav için; makro mikro iktisat için erdal ünsal kullandım kpss çalışırken de erdal ünsal ı kullanmıştım. Para banka için tetra ve yasin çoban ı birlikte kullandım. Maliye için analiz maliyeyi kullandım ama hiç memnun değildim,zaman dardı başka kaynak alıp calışmak risk olacağı için analizden devam etmiştim, sınavda en çok maliye zorlamıştı beni.Tvs ve vergi hukukunu nurettin biliciden çalışmıştım. Anayasa için o sıra değişiklikleri işlemiş olan çok fazla alternatif kaynak yoktu themisi almıştım fena değildi bence. Idare için dershane notlarını kullanmıştım bu arada dmk sormayı seviyorlar sanırım, dmk yı es geçmemek gerektiğini düşünüyorum. Medenî ve borçlar için turgut akinturk ü kullandım anlatım sade güzel ancak bu tür kurum sınavları için uygun kaynaklar değiller, tavsiye etmem. Seçmeli olarak ticaret hukuku seçmiştim ayşe sarıca yı kullandım, çok tafsilâtlı sorular sorulmuyor ticarette anladığım kadarıyla.Ben muhasebe ile uğraşmayı sevmediğimden ticaret seçmiştim. Kompozisyon için makaleler okumuştum çeşitli kaynaklardan. Bu konuda tavsiyem merkez bankasının sayfasının da incelenmesi gerektiği şeklinde olur. Belirttiğim gibi haddim değil böyle uzun uzadıya yazmak,haddimi aştıysam da affola. Herkese kolaylıklar dilerim.
-
@yorgun Tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkürler