14 / 20-21 Temmuz 2019 KPSS Kamu Personeli Seçme Sınavı Alan Bilgisi
-
@paretowilfredo nasip kısmet Allah o günleri gösterir de kazanırsam buradaki insanlara yol göstermeye çalışacağım
-
@rootofallevil İnşallah nasip olur dostum, güzel olur. Sana listeye gireceksin dedim ilk totem tuttu, darısı mülakata inşallah
Kaçanı vururum koşarken :)) @möözun başta olmak üzere kaçamazsınız bir yere atanınca, yok öyle bir şey
-
@paretowilfredo, içinde söyledi: 14 / 20-21 Temmuz 2019 KPSS Kamu Personeli Seçme Sınavı Alan Bilgisi
Kaçanı vururum koşarken :)) @möözun başta olmak üzere kaçamazsınız bir yere atanınca, yok öyle bir şey
Hiçbir yere gittiğim yok, göç attım buraya valla :))
Kaçarsam şey derim; " yasak olduğunu bilmiyordum, vur beni ... " -
@möözun hahah iyiydi bu. Göç deme alerji ve hapşırık yapıyor bende Böyle büyüyeceğiz, böyle güzelleştireceğiz her şeyi. İnşallah her birimiz bulunduğumuz yerlere güzellikleri hep birlikte taşıyacağız.
-
Calismalarin yaninda bir hatirlatma yapayim bu aralar yds basvurusu baslayacak aklinizda olsun girin derim. Puanlara etkisi yok ama bu sene gorduk ki yds li ilanlar pespese geldi. Osym takvimine bir bakin. Ingilizce yok ki girip napcaz demeyin sallama sullama hop bi baktin 60 yds cepte benden soylemesi
-
@lion Hatta ben şunu bırakayım şuraya dostum. Tüm YDS ve e-YDS sınavlarının takvimi mevcut;
https://www.tercihiniyap.net/kpss/2019-yds-ne-zaman-h5963.html
-
Merhaba dostlar. 2019 KPSS iklimine o veya bu şekilde girmek zorundayız artık.
Malesef bu kapsamda Kurum sınavı ve mülakat sonucu bekleyen dostlarımızı da katıyorum. Çünkü GUY ve DGUY mülakatı bekleyenlerin yarısı sürece geri dönecek ve her halukarda KPSS sürecine bir kısmı yeniden girmek zorunda kalacak. Diğer yandan Kurum sınavı bekleyen arkadaşlar, bugün başlayacak bir süreç KPSS yapılana kadar belki de ancak sonlanacak ve mülakat gerçeğinin olduğu bir ortamda kendinizi riske etmenizi istemiyorum kesinlikle.Daha evvelki senelerde KPSS A Grubu için ben 85'ten aşağı puanlar iş görmüyor, bundan sonra iyi bir iş sahibi olmak için bu puan baremini aşmak lazım dediğimde çok eleştirilmiştim. Elitist bir tavırla hareket ettiğim düşünülmüş hatta abarttığım söylenmişti. 2018 KPSS sonrası süreçle artık tüm dostlarımın 90 ve üzeri puanları hedefleyerek bir tempo içerisine girmesini istiyorum. Neden derseniz, durduğumuz yerde serzenişte bulunmak, durumdan sadece şikayetçi olmak sadece bizleri hedefimizden biraz daha uzaklaştırmaktan başka bir netice doğurmamaktadır. Bu nedenle hedef 90 diyerek yeniden bir maratona hep birlikte başlayalım istiyorum. Bu nedenle KPSS A Grubu sınavlarında bugüne dek biriktirdiğim kendi deneyimlerim, başka başarılı dostlarımdan gördüklerim ve hepsinden yola çıkarak ortaya çıkan yöntemlerimi bir araya derleyerek bir yazı dizisi hazırladım dostlar. Yazıya değinmeden önce bir kaç söz daha söylemek istiyorum.
Şubat ayı başı itibariyle önümüzde 5 tam ay var Temmuz ayı haricinde. Bu çalışmaya başlayan dostlar için de deneyimli dostlar için de yeterli bir süre. KPSS sürecinin ardından da girmemiz gereken bir YDS süreci olacak. Altyapısı olanlar için Sonbahar YDS diğer dostlar için de en geç sonrasındaki YDS bir fırsat. Alacağınız yüksek KPSS puanları iki sene geçerli bildiğiniz gibi. 90 KPSS Puanı + 70 YDS puanı 2 sene boyunca en az 10 mülakat anlamına geliyor.
Kendinizi alım sayısı düşük, ilanlar peş peşe geldi, ilan gelmiyor sarmalına lütfen hapsetmeyin. Bakın Maliye Bakanlığı'nın muslukları kısmasıyla ne hale geldik hepimiz. Artık en etkin mücadelenin daha çok çalışmak olduğunu görmek zorundayız. Kendimize acımak ve başkalarının acımasına mahal vermekten vazgeçmek zorundayız. Ayağa kalkmamızın tek yolu, hayata geç kalmamamızın tek yolu bir an evvel bu konudaki adımları üst düzeye çıkarmamız dostlar. Vazgeçmek, yerinde saymak değil daha fazlasını yapabileceğimizi kendimize hatırlatmak asıl yapmamız gereken.Kesinlikle mücadeleden vazgeçelim demiyorum. İlansızlığa, kadrosuzluğa, uzayan süreçlere, plansız işletilen süreçlere hep beraber daha da gür ses çıkaralım. Ama önce kendi ayaklarımız üstünde duralım dostlar olmaz mı?
Mücadeleye kendi ayaklarımız üstünde durmaktan başlayalım. Bıkmadık mı artık;
Neden atanamadın?
Bu kadar zaman alım olmadan olur mu?
Bu kadar az mı kadro veriliyor?
İyi puanın aslında ama neden olmuyor?
Niye hala bu noktadasın?
Ahlar vahlar acımalar, samimiyetsiz teselliler
Neden okudun ki?vb. vb. soru ve davranışlarından?
Neden buna ve birilerinin iki dudağı arasına kendimiz mahkum ediyoruz? Referansla da, alımsızlıkla da en iyi mücadele yolu önce bizim adım atmamızdır dostlar. Biz o kadrolara gelmedikçe, biz bir şeyleri değiştirecek noktaya kendimizi taşımadıkça bu iş artık daha kötüye gidecek. Yaşınız dolunca mı pişman olacaksınız? Geç kalınca mı anlayacaksınız, hayallerinizi yaşasın diye bir başkasına terk ettiğinizi.
Yazıları incelemek için;
https://forum.tercihiniyap.net/topic/5120/kpss-a-grubu-nedir-konuları-nelerdir-nasıl-hazırlanılır/
-
En az 70 yds varsa 85-90 arası puanlar kurtarabilir de yds yoksa en az 95 puanı hedeflemek lazım
-
@paretowilfredo dostum yeniden başladım çalışmaya. Hem de özel sektörde de başladım işe. Bir kpss Kursunun A grubu hem de hakimlik savcılık koordinatörü olduk. Arkadaşlarla birlikte ben de ders çalışıyorum
-
@yakup-cemil Çok iyi etmişsin dostum. Kopmak yok, ne koşulda olursak olalım. Ben kendimi örnek göstermeyi çok sevmem, istemem de. Herkes böyle tempo içre olacak diye bir şey yok elbet. Ama Meslek + site + forum + ders + diğer uğraştığım işler, okumalar, sosyal yaşantı vs. Feragat ve fedakârlıkla her şey mümkün. Allah yardımcımız olsun.
-
@paretowilfredo çok özel değilse günde kaç saat uyuyorsun üstadım, gerçekten bir güne bu kadar işi sığdırabilmek takdire şayan, enerjiniz hiç bitmesin
-
@sofuoglu Estağfurullah dostum, 4.5 saat günlük uyku sürem. Cuma akşamları biraz esnetiyorum haftada bir kez bünyem kendine gelsin diye. 6-7 saatlik uyuma günüm o gün. Bunun dışında söylediğim gibi. Var olasın, bilmukabele dostum. Hepimize gerek bu enerji. Yapacak daha çok güzel işler var.
-
@paretowilfredo dostum sen örnek alınacak şahsiyetsin. Şiir, sanat,.duyumlar... masallahin var.
kaymakamlik gibi mulakatlardan elendik ama yılmıyoruz işte Inan ki manevi desteklerimden biri de bu grup. Öğrencilerime de böyle destek oluyorum ben de -
@paretowilfredo kesinlikle üstad eksik olma, sen bize lazımsın
-
@sofuoglu aşkına koşan yorulmazmış. @paretowilfredo dostumuz canla başla çalışıyor vatana millete hizmet için. Hani ille hizmet etmek için bir partiden aday adayı olması gerekmez
-
@paretowilfredo
ve modiodal / modiwake :))
4.5 saat uyku çok az dostum en azından 6 saat uyuyabilsen...
her şey için teşekkürler.Allah yardımcın olsun... -
@paretowilfredo
dguy mülakatı bekleyenlerden yeniden kpss sürecine girmek zorunda kalacak olanlar kim? kim onlar ? bana isim veriniz :((
:)) -
@yakup-cemil Eyvallah dostum güzel düşüncelerin için. Doğru diyorsun kesinlikle. Aşk ile koşan yorulmaz ve her engeli aşar. Dağ, deniz ve zaman ona engel değildir. Koşumuz daim olsun.
-
@sofuoglu Var olasın dostum. Bize de dost gerek, sizler de bize lazımsınız. Daha güzel günlere hep birlikte yürümek için. Muhabbetimiz daim olsun.
-
@paretowilfredo amin dostum. Cenab-i hak sebat edenlerden eylesin. Size de güç kuvvet ihsan eylesin.