2018 İl Göç Uzman Yardımcılığı Sınavı
-
@gossen hocam ıs sağa kayarsa faizler artar.Faizlerin artması yatırımları azaltir/ dışlar. Ben bu şekilde düşündüm. Ihracatın dışlanması aslında bi neden değil bunların sonucu.
-
@gresham-t 65 doğru var benim olmadı tahmini kaçla kapatır acaba
-
@gresham-t bp üzerinde tam sermaye hareketliliği , esnek kurda ithalat ihracat üzerinden yorum yaparsın hocam. Yatırımdan değil
-
@gresham-t Bahsettiğiniz şey klasiklerin crowding out'u. Soru tam sermaye hareketliliğinde,esnek döviz kuru uygulamasında GMP sonucu hangisi dışlanır onu soruyordu. IS sağa kayar.Faiz yükselir ülkeye döviz girişi sonucu döviz miktarı artar,değeri düşer. TL değeri artar.Esnek döviz kuru olduğundan İhracat azalır,ithalat artar.Sabit döviz kuru deseydi MB piyasaya TL sürer LM sağa kayardı mesela.
-
@gresham-t Sizinki de mantıklı geldi şimdi. Aslında ben yatırım dışlanır seçeneğini işaretledim ama yanlış yoldan giderek bulmuşum.
-
@fernando-reges klasiklerin durumundan ziyade genel bi perspektifle yatırım/faiz ilişkisini düşündüm. Tabi işin içine sermaye hareketleri giriyorsa ihracatı da hesaba katmalıyız. Bu soru ben dahil çoğu kişinin canını yakmıştır o zaman
-
@bulbasaur ama yanlış olma ihtimali yüksek Bakalım artık
-
@gossen getti soruu :d
-
sporcu izni sorusu var mevzuattan
-
@gresham-t Ben de genişletici para politikası olarak yanlış okuyunca; ona göre çözümleme yapıp herhangi bir dışlama göremedim. O nedenle sizin gibi genel olarak yatırım/faiz/dışlama ekseninde düşünüp işaretledim.
-
@gresham-t hocam zaten burjuvazi ve işçi sınıfı devrimden sonra ortaya çıkan kavramlar
-
@bulbasaur yazdık onu 6 soru kaldı
-
@tolga80 olurmu hocam brujuva ticaretle uğraşan kesim zaten coğrafi keşiflerde ortaya çıkmaya başlıyor. Sanayi devrimiyle üretime yöneliyor.
-
@fernando-reges dışlanir diyordu hocam yatırımı soruyordu
-
aha hatırladım bir soruda klasikler üretim sürecinde neyi gözetmez gibi birşey diyordu işcileri teşvik için onlara aynı yardım yapar vs diyordu cevabı o yörenin sosyal ve kültürel dudumuna bakar gibi bişey işaretledim
-
@mahlaki 94.soru türk eşten boşanan yabancı kadına ikamet izni
95.soru sporcu ikamet izni
96.soru isim sorularından birisi
Kaldı 4 soru -
@mahlaki hocam peki uzun dönemde birden fazla firma olması maliyet azalışına sebep olur diye düşündüm de yanlış mı düşünmüşüm
-
@akademili hocam bir soruyu 2 kere yazmışım isim sorusu dediğiniz milletle ilgili bi söz söyleyen vardı onu mu kastediyosunuz birde benim yukarda yazdığım soruyu hatırlıyo musunuz
-
@gençişsiz hocam orasını bilemicem ben yeni firma eski firma olan şıkkı işaretledim
-
@mahlaki eyvallah kardeşim sağol artık kısmet