2018 İl Göç Uzman Yardımcılığı Sınavı
-
@kamuranakkor başvuruyu nasıl geri çekiyoruz?
-
@gizem2020 Facebook ta sordum bunu kabul edildiğini söylemişler ama kendinizde yine bi sorun isterseniz dediler.
-
Btk bddk ve ilgöç üçlüsüne girmeye çalışmak nasıl olur ya da girmeyi düşünen var mı? Btk ve bddk ya başvurdum ama ing olmadığından acaba ilgoce hazırlansam mi bilmiyorum
-
@aroma ingilizceniz yoksa bddk’ya neden başvurdunuz?
-
@stradivarius malum gelmeyen vmy var klasik sınav görmek adına ve ing çalışmaya vesile olsun diye ama hepsi üst üste gelince karar veremedim
-
@aroma, içinde söyledi: 2018 İl Göç Uzman Yardımcılığı Sınavı
Btk bddk ve ilgöç üçlüsüne girmeye çalışmak nasıl olur ya da girmeyi düşünen var mı? Btk ve bddk ya başvurdum ama ing olmadığından acaba ilgoce hazırlansam mi bilmiyorum
@paretowilfredo hocam fikrinizi alabilir miyim?
-
Fotoğrafı başvuru evrakina yapıştıracak miyiz yoksa dosyanın içine mi bırakalim arkadaşlar
-
@ekonomist bence başvuru evrağına ataçla tutturun
-
@aroma Dostum çok farklı skalada üç meslek. İkisi üst kurul uzmanlığı diğer taşra uzmanlığı. Burada önceliklerini belirlemelisin bence. Kariyerli bir meslek ya da iş sahibi olmak. Yanıt ikincisi ise İl Göç sınavına hazırlanılacak vakit var. Gün yirmi dört saat. Biraz fedakarlık ile hem alan .çalışması yapılıp, son düzlükte il göçe has konulara bakılabilir. Ama ilki ise yanıt, tabi ki gerek yok derim. Ama sanıyorum çoğunluk gibi ikinci seçenek ön plandadır, ona da yanıtım bu şekildedir dostum
-
Arkadaşlar p21 83.45 sizce şansm varmı
-
@mbguy Dostum öncelikle soru bankası hususundan başlayayım, son dönem çıkan themis soru bankalarını beğendim. Savaş öneriyordum evvelce ama son dönemde themis bir adım önde sanıyorum. Tabi diğer arkadaşların fikirleri de yol gösterici olabilir bu yönden. Benim gözlemim bu şekilde.
İdari yargı sınava dahil olmamalı konu listesine göre çünkü idari yargı bambaşka ayrı bir alan. Belirtilmediği için olacağını sanmıyorum. Çıkmış sorular paylaşıldı sanıyorum oraya bakarak daha net fikir edinebilirsin.
Gelelim en başa, dostum ne olursa olsun motivasyonun kırılmasın. Bu yıl her halukarda gireceğin sınavlar olacaktır. Sen alan bilgisi çalışmaları ile sıkı bir şekilde başla. Başvurunu da yap. Gelir-gelmez o ayrı mesele ama alan bilgisi hazırlığı bu yıl gelmesi muhtemel her sınavda sana lazım mı? Lazım. O neden bu çalışmayı aslında KPSS'den beri kesmeden yapman gerekir miydi? Evet. Ama geç değil. Artık başlamak lazım ve motive olmak lazım. Şu soruları sormalısın kendine.
KPSS açıklanalı kaç ay oldu?
O vakitten beri ben ne yaptım?
Yarın bir sınav olsa hazır mıyım kazanabilir miyim?
Eğer sonuncusuna yanıtın hayır ise bir ilan geldiği zaman vakit darlığından, ilan bir ay önce geldiden, ilanlar üst üste geldiden şikayet etmek anlamsız olur değil mi?
Bu noktada ah vah etmemek için dostum başvurunu yap ve girecekmiş gibi hazırlan. Sonra da bırakma. Bırakma ki bir ilan daha geldiği zaman aynı ikilemi ve tereddütü yaşama.Allah yardımcın olsun
-
@mbguy aa evet haklisiniz o daha iyi olur teşekkür ederim
-
@paretowilfredo yaklaşık 1.5-2 aydır çalışmalarıma devam ediyorum Hocam hiç yoktan günde bir saat çalışıyorum ama yine de çalışıyorum. Ama tahmin edersiniz ki belirsizlik, insanı en kötü boşluğa sürüklüyor. Bütün söylediklerinizi aklıma aldım Hocam. Hatta unutmamak adına ekran resmini aldım kenara koydum. Ola ki çalışmak istemezsem yine bakmak için Çok teşekkür ediyorum cevaplarınız ve yol göstermeleriniz için.
-
@mbguy Estağfurullah dostum. Belirsizlik kısmını da aklınızdan atın derim. Yaşamda belirli olan tek bir şey söyleyin bana? Şu ileti ânından sonrası dahil buna, var mı belirli bir şey? O meşhur sözü, -ölmeyecekmiş gibi çalış, yarın ölecekmiş gibi hazır ol- sözünü rahatlıkla kendimize uyarlayabiliriz bu durumda. Yarın sınav olacak gibi hazır olun Bu yola girmişseniz ve düşünüzde bir yaşam varsa ondan vazgeçmeyin. Sizlere umutsuzluk saçanlar olacaktır. Malesef umutsuzluk bir zombi virüsü gibi dokunduğu herkese bulaşıyor kısa sürede. Birilerini iyi etmek günler alabilirken, birisi çıkıyor ve umutsuzluğu ile bir zerresiyle tüm suyu zehreden baldıran gibi çalıyor, yok ediyor, zehrediyor o umudu. Buna biz izin vermeyeceğiz. Güzel olacak her şey dostum/dostlar inşallah. Ümitvâr olun ve emek verin.
-
@paretowilfredo hocam maalesef şu süreçte ikinci seçenek ağır basıyor ancak kafamı kurcalayan ing yok ama denemek adına da olsa bddk gitsem mi yoksa il göçe mi ağır versem .Klasik sınav görmek istiyorum vmy öncesi. Sağolun tekrar
-
@aroma İngilizceniz biraz varsa dostum günde 1-1.5 saatinizi videolara ayırabilirsiniz BDDK için de. En azından bir nebze çevirecek hale getirebilir. Hiç yoktan kasıt sıfır ise eğer tabi İlgöç'ü ihmal etme lüksünüz olamaz. Güzel bir program yapın yukarda söylediğim gibi, o şekilde devam ettirin dostum.
-
@paretowilfredo başlangıç seviyesinde hocam ing bu sebeple il göçe ağırlık verip çalışmayı da düşünüyorum ama bddk yı deneyecem ing ye bakabildigim kadar bakarım.
-
Akfon kitapevinin notuna bakan oldumu yeterli midir sınav için arkadaşlar birde 60₺ yazıyor internet fiyatı biraz fazla geldi not için
-
Goc idaresinin sayfasinda zaten mevzuat var arkadaslar burada arkadaslarimizda guzel notlar paylasti guncelliginden suphe duyuyorsunuz,kurumun mevzuati hali hazirda zaten,tekrar bi not alip para vermek bence gereksiz ki sinav 85 lira iken
-
@duyguuu37 hocam arkadaşlar paylaştı güncel mevzuatı kanunları da bakılabilir bence de. Ancak şu başvuru ücreti için kesinlikle bişeyler yapılmalı