2018 İl Göç Uzman Yardımcılığı Sınavı
-
İl göç sınavında 5 şıklı mi sorular?
-
@tozkok kimsenin şevkini kırmak istemem. Bu yoklukta kesinlikle değerli bi ilan. Ama benim bu sınava hazırlanmak için yeterli motivasyonum yok malesef.
-
@mrnobody hayırlısı
-
Ya bu fırsatçı akfon'un notunu daha önce kullanmış olan var mı? Burada paylaşılan pdfler yeterli olmaz mı acaba?
-
dguy ve guy mülakat tarihlerini beklediği halde bu sınava da tam motivasyonla hazırlanabilecek olan bir babayiğit var mı ya?
-
@lilith Önceki sayfalarda paylaşıldı dostum.
-
@kuşçubaşıeşref Hayır dostum. Genel hükümler Türk Borçlar Kanunu'nun ilk 206 maddesini ihtiva ediyor yalnızca. Sonrası özel hükümlerdir.
-
@hahamas İşte o babayiğitler kazanacak sınavı dostum. Diğer mülakatlarda malesef girenlerin yarısı elenecek. Siz de o babayiğitlerden olun da kazandığınızda hep beraber sevinelim
-
@paretowilfredo teşekkürler üstad
-
@springgg, içinde söyledi: 2018 İl Göç Uzman Yardımcılığı Sınavı
@ilanmılano hangi mevzuatlar var yazar mısınız benimde p21 89 basvuracagim ama sınavı kazanıp kazanamama gibi korkum var çıkmış sorular yada Ankara'daki fotokopiciden alacağım notlar yeterli olur mu
Hocam 1 yıl oldu neredeyse gireli tam hatıtlamıyorum ama mevzuat kısmını gigm mevzuat kısmından halledebilirsiniz büyük ölçüde. pasaport kanunu, yabancılar ve uluslararası koruma kanunu, çeşitli insan haklarıyla ilgili sözleşmeler hep mevcut gigm mevzuat kısmında. diger kamu uluslararası vb dersleri de notlarla halledebilirsiniz.
-
@antoniogramsci geçen sene kullanan arkadaşlar memnun kalmamıştı diye hatırlıyorum. Yanlış hatırlamıyorsam özel bir not yoktu mevzuatın çıktılarını birleştirip koymuşlar belki alan kısmı için not vardı birde çıkmış soruları eklemiş olabilirler.
-
Kendi sahsi fikrimdir gecen sene ben oyle aman aman calismadan girmistim birinden 72, birinden 71 almistim il goc ve merkez goc olarak. Yani 4-5 soruyla kacmisti. Alaniniz saglamsa bence mevzuat kismini gecmis sorular da analiz edilerek iyi okunursa halledilir. Benim alan kismindan garip sorular oldugundan yapamadiklarim olmustu. 1 ay az bir sure sayilmaz, bir an once calismalara baslayin dostlar kpss alandan buraya girecek puaniniz varsa temeliniz var demektir zaten, kendinize guvenin:)
-
Galiba e-Devletteki Mezuniyet Kabul oluyormuş Öyle mi ?
-
@paretowilfredo hocam size üç sorum olacak cevaplarsanız sevinirim
öncelikle p21 85 puana sizce gelme ihtimali var mıdır ? 89-90 puanları görünce motivasyonum yerle bir oldu
ikincisi de hukuk soru bankalarım mevzuat değişiklikleri nedeniyle çöp oldu. yeni kaynak arayışındayım. konsensus, teftiş hukuktan sorular çözdüm. 657 yayınlarını çözdüm ama nedense 657 çok hoşuma gitmedi. hataları çok fazlaydı. şimdi il göç nezdinde diğer kurum sınavlarına da hazır olabilmek için öncelikli olarak idare hukuku ve anayasa hukuku için güncel soru bankası arayışındayım. bana önerebileceğiniz bir soru bankası/yayınevi var mıdır?
üçüncü ve son soru olarak, sınav ilanında idare hukuku denilmiş sadece ama idari yargıyı da kapsam içine almalı mıyız ?
şimdiden teşekkür ederim. -
88 ile basvuru yapma karari aldim.Cumartesi bddkdan sonra biraz zorlama olacak ama denemeye değer.
-
Arkadaşlar bu başvuru belgesine ek olarak istenen vesikalığı biz kendimiz yapıştıracağız mı yoksa belgenin içine ayrı mı koyacağız? Bir de il göç uzman yardımcılığı kariyer meslek sayılmıyor değil mi?
-
@emilsax benim ikisi de oluyor yani sınava girebiliyorum ama istanbul-ankara + masraflar pek gözüm yemedi.
-
Ben İngilizce ve işletmede yetersiz olduğum için il göçe odaklanacağım. İkisine yetişeyim derken ikisinden olmak da var. İl göçün de mevzuatı ayrı çalışma gerektiriyor çünkü.
-
@james-buchanan hocam senin yerinde bende olsaydim benimde yemezdi hem ankara hem istanbul masrafi benim en azindan ikametgah istanbul oldugundan masraf biraz daha azaliyor.
-
@felix-felicis aynı şeyi düşünüyorum. Bddk başvurusunu geri çekecem. İl göçe çalışacağım sadece.