2018 İl Göç Uzman Yardımcılığı Sınavı
-
@tequila Haklısınız. Aslında insanlar o kadar çok sorup evham yapıyor ki bende de bir şeyleri eksik mi yaptım hissi oluşuyor. Gördükçe okudukça acaba soyadımı küçük harfle mi yazdım diye saçma sorular dönecek kafamda
-
@tequila Merhaba bu baslik altinda sinavla alakali ister cok onemli isterse sizin icin onemsiz olan kucuk bir detayi sormak en dogal hakkim .. bir iletinin ilk bikac kelimesini okuyun ilgilendirmiyorsa gecin ..ve evet ilk defa kurum sinavina giricem olursa ,ozel sektorde calistim kamuda tecrubem yok burokrasiye de yabanciyim .bunun uzm yardcsi olucak olmakla ne alakasi var bir iletiden zeka seviyesi tespiti mi yaptiniz??? Forumdan cikis sebebisiniz..
-
@tequila Arkadaşım okumadığımı nerden çıkardın?Evet ilk kurum sınavım başvuruyu da okudum anlama kapasitem de yerinde ki bu sınava başvurabiliyorum..Ama bir sayfada mail attım mavi kalem olmalıymış yazmış bir arkadaş,ben de acaba mı diye buradaki tecrübeli arkadaşlara danışmak istedim..Sakin ol kanaat önderi gibi sayfalarca yazıp ahkam kesmene gerek Yok biz de farkındayız!
-
Biraz okuyabilsek... Yani yayınlanan ilanı baştan sona bir kere adamakıllı okuyabilsek burdaki soruların yüzde doksanının sorulmasının bir gereği kalmayacak. Ders çalışırken sürekli okumuş olmanın yılgınlığı mı bilemiyorum ama arkadaşlar lütfen hepimiz ilanları baştan sona okumaya gayret edelim.
-
@berrak_27, içinde söyledi: 2018 İl Göç Uzman Yardımcılığı Sınavı
@tequila Merhaba bu baslik altinda sinavla alakali ister cok onemli isterse sizin icin onemsiz olan kucuk bir detayi sormak en dogal hakkim .. bir iletinin ilk bikac kelimesini okuyun ilgilendirmiyorsa gecin ..ve evet ilk defa kurum sinavina giricem olursa ,ozel sektorde calistim kamuda tecrubem yok burokrasiye de yabanciyim .bunun uzm yardcsi olucak olmakla ne alakasi var bir iletiden zeka seviyesi tespiti mi yaptiniz??? Forumdan cikis sebebisiniz..
Merhaba. Ben burada genel duruma ilişkin sorun olarak gördüğüm bir şeyi dile getirdim hocam. Üzerinize almanıza gerek yoktu. Kaldı ki ilk kez sınav başvurusu yapan birinin bu konuda acemilik çekebileceğini de belirttim. Ha şu da var, burada tekrar tekrar sorulan soruların cevapları geride kalan sayfalarda mevcut durumda. Neyse.
Zeka seviyesi tespiti de sizin kişisel düşünceniz. Benim ne böyle bir amacım ne de bir yetkinliğim var. Kurum ilanını okumuyoruz, sınav başvurusu yapamıyoruz, sonra da uzman yardımcısı olmak istiyoruz. Bu sadece bu sınava ve başlığa ilişkin bir durum değil ki. Her başlık aynı, hep aynı muhabbet.
Bakın sadece başvuru konusu da değil. Adam geliyor, "X puanım var başvurmayacağım", "Y puanım var başvurmuyorum, hadi iyisiniz". Yani ne yapılmalı bilmiyorum, galiba madalya bekleniyor bu konuya ilişkin olarak da. Ya da şu an olduğu gibi gelişen bir ikili tartışma. Bunlara da gerek yok.
Biz sınavı ve kurumları o kadar konuşmuyoruz ki mülakatta "neden x kurumu?" diye sorulduğunda far görmüş tavşan gibi kalıyoruz. Ben bu forumu gerçekten faydalı görüyorum. Ama bütün bu söylediğim şeyler buradan alınan faydayla harcanan zaman arasında fark yaratıyor. Konu bu yani, ben sizin zekanızı ya da aklınızı sorgulamıyorum yani. Sorgulayamam da. Daha çok okuyalım, olay bu.
-
@tequila su foruma 3 ay once uye oldum guyla ilgili bisey sormak icin genel isleyisi nasildir insanlar ne soruyor paylasiyor bilemem. Hakli oldugunuz noktalar olabilir ona lafim yok.Ancak basvuru kosullarini vs okusak da merak ettgimiz noktalar olabiliyor .Yani okudun okumadin olayi degil sadece.ustume neden alinmayayim direk yorum yaptgm bir konuyla ilgili tepkiniz:)amacim ikili tartismaya cevirip uzatmak degil .neyse zaten artik bisey sorucami sanmiyorum iyi aksamlar..
-
İnsan haklarından çok soru çıkıyor mu
-
Sınavda yanlıs doğruyu götürüyor mu ?
-
@krblt hayır götürmüyor kardeşim
-
Arkadaşlar belgeleri hazırladım bunları kırtasiyeden zarf alıp içine mi koymam gerekiyor,yoksa PTT de hallediyorlar mi? İlk kez başvuru yapacağım için soruyorum kusura bakmayın.
-
Arkadaşlar cok sacma bir soru olacak ama simdiye kadar hiç postayla başvurmadım ilk kez yapacağım acaba posta sadece PTT mi olmasi gerek yoksa yurtici kargo,vs. falan da oluyor mu?
-
@muhalba dostum ben kırtasiyeden evrak postalamak için zarf istedim a4 boyutunda sarı kapaklı zarflar oluyor genelde 1 lira filan öyle yapabilirsin. temiz iş .
-
@tequila burası forum burada herşey konuşulur. Küfür ve hakaret olmadığı sürece başlıkla alakalı olduğu sürece sıkıntı yok. Yapmayın beyler gereksiz yere germeyelim ortalığı. Eğer bildirimlerden çok rahatsızsanız ayrı bi başlık açıp ordan da devam edebilirsiniz. Sonuçta saçma sapan şeyler için başlık açılıyor değilmi çok zor değil yani.
-
-
https://aybu.edu.tr/gpm/contents/files/S_S_S_pdf.pdf
Aklında soru olan arkadaşlar için belki yardımcı olur.
-
p6 puanım ile 755. sıradayım ama daha düşük olan p31 puanımla 714. sıradayım.
Hangisiyle başvurmalıyım?
-
Sitedeki sıkça sorulan sorular kısmı.
1. 2017 ve 2018 yıllarına ait KPSS puanlarımdan hangisini kullanmalıyım?
KPSS puanlarının geçerliliği iki yıl olup 2017 ve 2018 yıllarına ait KPSS puanlarından dilediğiniz biriyle başvuru yapabilirsiniz.
2. KPSS puan türlerinden hangilerini kullanabilirim? KPSSP6, KPSSP7, KPSSP16, KPSSP21, KPSSP26, KPSSP31, KPSSP36, KPSSP41
3. Başvurumu mail üzerinden yapabilir miyim?
Başvuru evraklarıyla birlikte başvurularınızı elden veya posta yoluyla ilanda belirtilen adrese yapmanız gerekmektedir.
4. Elektronik ortamda da başvuru yapılacak mı?
Hayır. İstenen belgelerin ilanda belirtilen adrese ulaştırılması yeterlidir.
5. Başvuru belgelerinden mezun olduğumu gösteren hangi belgeyi kullanabilirim?
Aşağıdakilerden herhangi birini kullanabilirsiniz:- Lisans Diploması Fotokopisi
- Geçici mezuniyet belgesi (aslı gibidir veya fotokopisi)
- e-devletten alınacak mezuniyet belgesi
6. Başvuru için gerekli olan fotoğrafı bilgisayardan yükleyebilir miyim?
Hayır. Vesikalık fotoğrafınızı başvuru formundaki ilgili yere yapıştırın veya zımbalayın (fotoğrafınızı yapıştırmadan veya zımbalamadan da teslim edebilirsiniz)
7. Başvuru formunu nasıl hazırlamalıyım?- Okunaklı olması için formun bilgisayarda doldurulması önerilmektedir. Ancak, form silinmeyen mürekkepli veya tükenmez bir kalemle de doldurulabilir.
- İmzanızın silinmez mürekkepli veya tükenmez kalemle atılması zorunludur.
8. Posta yoluyla göndermiş olduğum başvuru belgelerimin yerine ulaşıp ulaşmadığını nasıl öğrenebilirim?
Başvuru belgelerinizi posta yoluyla PTT’nin özel hizmeti olan “Alma Haberli Gönderi” olarak göndermeniz durumunda belgelerinizin ilgililere imza karşılığı teslim edildiğine dair bilgilendirilirsiniz. Ayrıca, talep etmeniz halinde PTT’nin "Telefonla Bilgilendirme Özel Hizmeti" nden de faydalanabilirsiniz.
9. Başvuru evraklarımı postayla göndereceğim adres kısmına “Göç İdaresi Genel Müdürlüğü” yazmam gerekir mi?
Hayır. Gönderi adresi olarak sadece aşağıdakileri yazınız.
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Cinnah Kampüsü - Göç Politikaları Merkezi
Güvenevler Mahallesi Cinnah Cad. No:16
Posta Kodu: 06690
Çankaya / ANKARA
10. ÖSYM sonuç belgesinde doğrulama kodu yer almak zorunda mı?
Evet. Sisteme giriş yapılabilmesi için ÖSYM sonuç belgesinde doğrulama kodunun bulunması zorunludur. Doğrulama kodu ikinci sayfada çıkabilir.
11. Başvuru evraklarımı benim dışımda başka biri teslim edebilir mi?
Evet.
12. Sınavda yanlışlar doğruyu götürecek mi?
Hayır.
13. Sınavda sorulacak sorular nerelerden çıkacak?
Sorular alanında uzman öğretim üyeleri tarafından hazırlanmaktadır. İlanda belirtilen alanların tüm alt başlıklarından sorular gelebilir.
14. Sınav nerede gerçekleşecek?
Sınav 23 Aralık 2018 Pazar günü Ankara’da gerçekleştirilecektir. Sınavın gerçekleştirileceği yer ve bina bilgisi sınava girecek aday listeleri ilan edildikten sonra duyurulacaktır.
15. evraklarımı posta yoluyla gönderdim. KPSS sonuç belgesinde doğrulama kodunun olmadığını fark ettim. Ne yapmam gerekiyor?
Doğrulama kodunuzu gpmsinav@ybu.edu.tr mail adresine konu kısmına “Doğrulama Kodu”, açıklama olarak da adınızı-soyadınızı ve T.C. kimlik numaranızı yazarak gönderiniz. -
@mirmehmet Puanlar yüksekten düşüğe doğru sıralanacak. Sıralamanızın değil puanınızın önemli olduğu anlamına gelir bu.
-
@kunterayata, içinde söyledi: 2018 İl Göç Uzman Yardımcılığı Sınavı
@mirmehmet Puanlar yüksekten düşüğe doğru sıralanacak. Sıralamanızın değil puanınızın önemli olduğu anlamına gelir bu.
En yüksek puanım 87
Ama sıralaması diğerlerinden daha kötü. Kafam karıştı. -
@onuktekin teşekkürler hocam