29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
-
Sınava hakkıyla çalışanın derece yapacağı bir sınavdı. Epey yüksek kapatmasını bekliyorum.
-
@lex-fori Evet olağan evlenme yaşına gelmeli diye hatırlıyorum kanundan
-
@mr-aday 16 yaşındaki kişilerde evlenebilir ama
-
Yeni kayıt oldum çünkü sınav kolay diyenlere cevap vermek için. Öncelikle bence sınav ne denildiği kadar kolay ne de zor bi sınavdı ancak bu tür sınavlar en tehlikeli sınavlardır. Belirleyici soruların olduğu yerinde bi sınavdı. Geçmişte ortalama nasıl kapatmışsa yine öyle kapatacağını düşünüyorum çok bir şey değişmez.
O çok kolaydı, yüksek kapatacak diyen herkesin emin olduğu sorularda öyle yanlışları çıkacak ki onlar bile şaşıracak. Sınavda çok basit kelime oyunları ile düşürücü sorular vardı. Kolay diyen çoğu kişinin de bunlara düştüğünü düşünüyorum.
-
@bcbc3434 Ergin kılınınca değil ayrı bir hukuki süreci var
-
@lex-fori evlenir kardesim sadece ehliyet alamama askere gidememe durumlari var.Çetrefilli bir soruydu ben velayet devam eder ile 18 yasindan itibaren gecerli olur şıkları arasında kaldım
-
@marshallist en kazık sorulardan biriydi
-
@marshallist Ben de velayet devam eder dedim.
-
@bcbc3434 cok vardı kazık soru da en kazığı hangisi bilemiyorum.
Tarihte Atatürk'e suikast ittihat terakki sanıyordum siklarda yoktu ,kadrocular dedim ama terakkipervermis (baglantiyi kuramayan kafamı :()
Referandumu yapamayan yoktur zaten.
Hazine maliye bkn Tebliği ,vergi hata düzeltme,genef af sorusu,Kit sorusu,hmk asli müdahil olma,hmk ıslah sorusu,mücbir sebeble terkin,bilgi edinme sorusu,ictihadi birlestirme sorusu kıyasıya yarısır ikileme düşürmede -
Hangisi fiil değildir diyordu cvbı net hatırlamıyorum ama b şıkkı tehdit altında bişey yapıyordu normalde fiil kişinin kendi iradesiyle hareket etmesi diye biliyorum tehditte kendi iradesi dışı fiil var ama emin değilim
-
@petunya Refkleksli olan bir şık vardı cevap oydu. A şıkkıydı galiba.. Refleks sebebiyle hareketler fiil sayılmaz
-
@petunya cocugun doktor bacagina kontrol amacli vurunca cocugun tik olarak tekme atması hocam. Ceza hukukunda bir fiil sayilmaz
-
Olabilir o şıkta da gidip geldim ama tehdit dedim ben hocam
-
Yanlış doğruyu götürüyor mu?
-
@marshallist kit sorusunu sadece kanunla bağlanır yaptım emin değilim
-
Aslan reyiz isimli arkadaşımız diğer konuya yazmış ;
Tarih Soru ve Cevapları
İslam öncesi aile nedir? OĞUŞ
Türklerin kullanmadığı alfabe? ÇİN (kullandıkları orhon, uygur, soğd, kiril, arap, latin)
Melikşahın aldığı önlemler? 1,2,3
Su üzerine yapılan sanat ? EBRU
Tımarlı sipahinin yetkisi yoktur? KÖYLÜYÜ YARGILAMA ( bu senenin kpss sorusu)
Hangisi milli egemenliğe aykırıdır? 1 ve 2 (padişahın ayan meclisini ataması, meclisi açıp kapatabilmesi)
Almanyanın Osmanlıyı yanında savaşa sokma çabasının nedeni değildir? ALMANYANIN MARNE MUHAREBESİ YENİLGİSİ
Atatürkün 9. Ordu müfettişliğinde yetkili olmadığı il? MANİSA
Sakarya Savaşının sonucu değildir? YUNAN KOMUTANIN İZMİRDE TAARRUZ İÇİN ÇALIŞMASI
Lozan Barış Antlaşmasında olup misakımillide olmayan ? MÜBADELE
Malche Raporu ne içindir? DARÜLFUNUN UN İSTANBUL ÜNİVERSİTESİNE DÖNÜŞTÜRÜLMESİ ( Albert Malche)
İzmir Suikastinde yargılananlar? TERAKKİPERVERCİLER
-
@marshallist 9-3 geldi geçen sınava göre 1 fire verdim tarihten
-
Medenide; boşanma devam ederken alınmayacak önlemlerle alakalı soru; iştirak nafakası mıydı yoksa yoksulluk mu ?
-
@atlas07 yoksulluk nafakası olması lazım çünkü mahkeme bittikten sonra yoksulluk nafakasına karar veriliyor herhalde
-
@bcbc3434 Ben de sizin gibi düşünüyorum fakat Mehmet Remzi'de iştirak nafakası da boşanmaya bağlı sonuçlar arasında sayılmış. Emin olamadım.