29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
-
@sikilaccisamatha bende öyle hatırlıyorum belirli kaynaktan sürekli diye ama o kadar tanıdıktı ki şıklar yanlış yapmamışımdır heralde
-
@ir06 75'e belki gelebilir umutsuz olmayın hocam.. Kaymakamlık sınavında yaşananlar malum.
-
Arkadaşlar sürekli konu açıyor gibi oluyorum ama vakit de geçmiyor başka türlü vergideki "Hazine ve Maliye Bakanlığının çıkardığı tebliğ" sorusunda, soru kökünde Danıştayla ilgili bir bilgi var mıydı? Facebook grubunda kimisi var demiş, kimisi yok demiş.
-
@mühlet, içinde söyledi: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
@sikilaccisamatha objektiftir değil miydi cevap
Seçeneklerde hem objektif hem subjetif var miydi peki?
Bu arada veraset ve intikal vergisi de dolaysiz vergi ama dutekli midir? -
@sikilaccisamatha ya sadece objektif diye bir şey hatırlıyorum, başka da bir yorum yapamıyorum şu an, sadece kafamda cevapları ezberlemişim, sorunun tam kökü ve diğer şıklar yok
-
Arkadaşlar kaçla kapatır sorularına istinaden bir kaç şey söylemek istiyorum.
İdari hakimlik sınavına iki defa girdim(30 Mayıs 2015 ve 24 Aralık 2016). Öncelikle ham puan hesaplarken alan doğru sayısını 1,14 , gk-gy 0,66 ile çarpıyoruz.- 2015 yılında 54 alan 24 gk-gy doğrum var. Ham puanım 77,4 oluyor. Sınav Puanım 85,95, sıralamam 275( sınavda yaklaşık 8,5 standart sapma gelmiş.). 2015'te yanılmıyorsam 80-81 puan ile kapatmıştı(600 kişi mülakata çağırıldı.)
-2016 yılında 51 alan 19 gk-gy doğrum var. Ham puan 70,68 oluyor. Sınav Puanım 74,79( sınavda yaklaşık 4 standart sapma gelmiş.) sıralamam bin küsür. 2016 yılında da yanılmıyorsam 82-83 gibi kapatmıştı(300 kişi mülakata çağrıldı.)
Bu sene benzer şekilde puan olarak 82-83 bandından aşağı düşmez diye tahmin ediyorum.
Herkesin hakkında hayırlısı olsun. - 2015 yılında 54 alan 24 gk-gy doğrum var. Ham puanım 77,4 oluyor. Sınav Puanım 85,95, sıralamam 275( sınavda yaklaşık 8,5 standart sapma gelmiş.). 2015'te yanılmıyorsam 80-81 puan ile kapatmıştı(600 kişi mülakata çağırıldı.)
-
@selo123 2016 sınavında 600 kişi çağrıldı ve 79.8 ile kapattı diye hatırlıyorum sanki
-
@selo123 2016 yılında 600 kişi mülakata çağrıldı ve 79 küsürle kapattı. 82 küsür puanla 352. olmuştum diye hatırlıyorum.
-
@eryugr dostum gkgy ve alan doğru sayılarını yazabilir misin?
-
@eryugr netleriniz nasıldı?
-
@mühlet 2016' da 57 alan 21 gkgy yapmıştım. Sıralamam 430 küsürdü.
-
57 alan 19 gkgy yapmışım arkadaşlar
-
@eryugr sıralama 362
-
@eryugr @hakimikaymakam 57 -19 ub sıralaması 57-21 den yüksek, standart sapma ile ilgili galiba.
-
@mühlet büyük ihtimalle öyledir. İlginç geldi ama..
-
arkadaşlar "dolaysız verginin özelliklerinden değildir " sorusunu çok tartıştık, yazma gereği duydum. Soruda dolaysız vergiyi sormuş siklarda gelir vergisinin özellikleri vardı. Dolaylı-dolaysız vergi ayrımıyla subjektif-objektif vergi ayrımı farklı. Dolaysız bir vergi subjektif olabileceği gibi (örn. Gelir vergisi) , objektif bir vergi de olabilir (örn. Viv )
Yine yanlış hatırlamıyorsam artan oranlıdır ya da adaletlidir gibi şeyler vardı siklarda. Dolaysız vergilerin artan oranlıdır diye bir özelliği olamaz (örn. Kurumlar v.) -
@timuçin, içinde söyledi: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
arkadaşlar "dolaysız verginin özelliklerinden değildir " sorusunu çok tartıştık, yazma gereği duydum. Soruda dolaysız vergiyi sormuş siklarda gelir vergisinin özellikleri vardı. Dolaylı-dolaysız vergi ayrımıyla subjektif-objektif vergi ayrımı farklı. Dolaysız bir vergi subjektif olabileceği gibi (örn. Gelir vergisi) , objektif bir vergi de olabilir (örn. Viv )
Yine yanlış hatırlamıyorsam artan oranlıdır ya da adaletlidir gibi şeyler vardı siklarda. Dolaysız vergilerin artan oranlıdır diye bir özelliği olamaz (örn. Kurumlar v.)Cevap " süreklidir" mi diyorsunuz?
-
@mühlet hocam 27 ortak alan 30 idari yargı testi yapmışım birde soru iptali olmuştu ondan önceki sonuç bu
-
@sikilaccisamatha hocam ben sorunun içinden çıkamayıp süreklidiri işaretledim. Fakat sorunun kesin bir doğrusu olamadığı kanaatindeyim.
-
@timuçin http:/ /gokhandag.blogcu.com/dolayli-dolaysiz-vergiler-ve-vergi-adaleti-acisindan-karsilastir/758253 şöyle bir makale var hocam