29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
-
@kartalyiğit16 7 de 7 yaparsanız sapma ıyi geliyormuş
-
@dzndr bahsettiginiz gibi dogrular palavra ise 80 dogru altına düşmesi gerekmez mi?
-
@eren511 dogrudan ziyade ben puan olarak taban 80 puan diyorum
-
@minikistan dediğim şu: 83-85 doğru diye abartılı bir bant çekiliyor ya bence her zamanki gibi bitecek.
-
Selam arkadaşlar,
2016 aralık sınavı 343. sıradaki kişi 24-55 yapmış sapmasız puanı 78,794 oluyor,
aynı sınavda 543. (540-550 arası) 58-16 yapmış sapmasız puanı 76,892 oluyor
arada yaklaşık 200 kişi var ve yaklaşık sapmasız 1,902 puanlık fark var.
bu demek oluyor ki 1,902/200=0,00951 kişi başı puan farkı.
bu sınav için 300. kişinin puanı da 78,794+0,40893=79,20293(43 kişi*0,00951) yani sapmasız yaklaşık 79,203 oluyor. Bu da 56-23 bandına tekabül ediyor.
2016 sınavına 25 bin kişi girdi bu sınava 16 bin, 2016 da 200 kişi alındı bu sınavda 100 alınacak. ve iki sınavın zorluk derecesine göre de baraj değişecek.
2016 aralık sınavında sapma 4 puan geldi.
ayrıca 2016 aralık sınavı 2017 aralıkta bir türkçe sorusu iptal edildiğinden yeniden hesaplandı ve sıralama yaklaşık 20 kişi öne kaydı yani 343. kişi yeni hesaplamada 323. gibi bir sıralamaya kaymış olabilir.velhasıl kelam ben barajın sapmaya bağlı olarak 23-55, 24-55, 23-56 gibi olacağını düşünüyorum. düzenlenen listeye bakarsam da daha yüksek kapatır gibi duruyor çünkü daha bilmediğimiz yaklaşık 15.900 kişi var ve listedeki net sayıları yüksek
-
@minikistan hocam bende puan diyorum ama sapmasiz 80 ve üzeri diyorum puan olarak artık kaç sapma gelirse ama ham puan 80 olanlar girme ihtimali yüksek
-
@kafes66 ama mesela iktisat maliye ve anayasa zaten herkes yani iibfciler hepsi full yapmıştır
-
Ayrıca şimdiye kadar ki alımlarda sınavda yaklaşık %80 başarı gösterenler sınavı kazanmış yani 30-70 soruda 24-56 yapan kazanır gibi bir sonuç çıkıyor.
-
@kafes66 Hocam benim 7'de 7 yaptigim alan var ama o beni kac kisinin onune gecirir tahminen? alan olarak benden 1 dogru fazla yapanin onune gecirmez mesela degil mi? hic anlamiyorum bu islerden, kusura bakmayin.
-
@gaye, içinde söyledi: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
@kafes66 Hocam benim 7'de 7 yaptigim alan var ama o beni kac kisinin onune gecirir tahminen? alan olarak benden 1 dogru fazla yapanin onune gecirmez mesela degil mi? hic anlamiyorum bu islerden, kusura bakmayin.
önemli olan sizin 7/7 yaptığınız alandaki ortalama sayısı. eğer ortalama bu alanda 6/7 ise sapmadan çok gelmez, ancak 4/7 ise gelir.
-
@gaye neleri full yaptın gaye
-
@kartalyiğit16 Hocam Anayasa bir de bir ihtimal borclar. Borclarda bir soruyu net hatirlayamiyorum. Oranin da dogru olma ihtimali var. Fakat ortak alanda cok yanlisim var.
-
@gaye hocam anayasa kolaydı sapma olacağını sanmıyorum herkes yapmıştır ama borclardan iyi sapma gelebilir. Benim bildiğim yapılma oranı az olan bölüm veya soru üzerinden sapma geliyor
-
@ezo vatandaşlık anayasa idari yargı medeni bunlari full yapan burinin sapmasi nasil gelir
-
@ezo Hocam peki 1 yanlis dersek borclardan o zaman sapmanin etkisi oluyor mu?
-
@dzndr hocam bu 85 ve ustu yapanlar rahat olduklari icin yüksekten taban söyluyorlar her sınav böyle olur zaten sonuçlar açıklanana kadar olan 77-80 dogru yapana olur. Sonuclar açıklanır sapmaların etkisiyle strese girenler ilk 300 de bulur kendini
-
@minikistan, içinde söyledi: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
@dzndr hocam bu 85 ve ustu yapanlar rahat olduklari icin yüksekten taban söyluyorlar her sınav böyle olur zaten sonuçlar açıklanana kadar olan 77-80 dogru yapana olur. Sonuclar açıklanır sapmaların etkisiyle strese girenler ilk 300 de bulur kendini
ne güzel söyledin inşallah olur(:
-
Bende sorayım idari yargı medeni usul vatandaslık full bi kac derste 1 yanls var etki olur mu daha önce bu sınava çok girmis olanlar?
-
Arkadaşlar sapmayı şu an hesaplamamız çok zor. Çünkü sınava giren adayların o derste yaptığı ortalamaya göre değişiyor. Diyelim ki bu sınavda borçlarda ortalama 4 iken sen 6-7 yapmışsan sapmadan iyi puan geliyor. ama senin 7 yaptığın dersin ortalaması 6 ise sapmadan az puan gelir.
-
@gaye gelir bence hocam