29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
-
Çok iyi olmuş kesin emin miyiz kardeşim şayet iptal olursa herkese tam puan verildiğinden gayet adaletli ve kesin itiraz edildi değil mi kardeşim
-
Dolaysız vergi sorusunda detaya inmeden yüzeysel olarak bakıldığında cevaba rahatlıkla ulaşılıyor.
-
@gaye dayanak soru kökünden geliyor soruda talepten bahsetmemesi soruyu havada bırakıyor talep varsa 1 yıl yoksa en az 3 yıl olmalı ama hangisini sorduğu belli olmadığı için soru eksik. Talepten bahsetmediği için cevap 3 demiş ösym ama 3 olması için bence ilgili devletin talebi olmaması durumunda kaç yıl olmalıdır gibi bişey eklemeliydi soruya
-
@rootofallevil doğru cevap sizin yaptığınız olarak varsayılınca sizin hakkınız söz konusu oluyor da, gerçekten doğru cevap diğer arkadaşların yaptığı cevap ise şayet; onların hakkı söz konusu değil mi sınav stresi ile herkes ilk 300 içinde olmak istiyor haklı olarak. Gerginliğinizi anlıyorum. Bir soru sizin için ne kadar değerli ise, diğer arkadaşlar için de aynı şekilde kıymetli... biraz sakin.
-
@rootofallevil arkadasim.bence sen hakim olmamalısın gerçekten tehlikeli...yani soru iptal olursa demekki hatalı soru olmuş ve böylece hak yerine bulmuş olur ..sen halen diyorsun ki doğru yapanlar ne olacak ben hakkımı arıyorum.. yav hatalı soru hatalı soru .... ne kadar saçma bir düşünceye sshipsin valla dediklerini daha önce okuduğuma üzüldüm..kisacais diyorsun ki benim dediğim doğru ösym nin ki yanlış soru iptal edilirsede ösym yanlış yapmış olacak çünkü ben doğru yaptım yanılmam diyorsun ..valla helal olsun daha da bir şey demem
-
3 yıl sonra mülakata davet edilenler var. iş yargıya kalırsa ohooo http://www.pgm.adalet.gov.tr/duyuru/2016/aralik/sinavsorgu/tamliste.pdf
-
@nocomment999 Önemli değil. Ben de mesela 3 yılı ve müdür-başkan sorusunu doğru yaptım. Bu sorulara itiraz edildi ve ben çok sınırdayım. Ben de mi kızayım millete niye itiraz ettiler diye. Müdür - başkan sorusu iptal edilmez çok net cevap. 3 yıl sorusunda ise kafam karıştı, ben sınavdan çıktım baktım 3 yıl doğruydu. Ama sonra başka gerekçeler yazıldı çizildi onlar da haklı olabilir ve soru iptal edilebilir bilmiyorum. Herkes hakkını arayacak bunu burda tartışmak bile uygun değil, hakimlik sınavı için burdayız Ama sınav süreci stresi ile arkadaşlar birbirini yanlış anlıyor, aslında kimse kötü bir şey ima etmiyor sadece biraz sakinlik gerek
-
@avexer bahsi geçen sorulardan vergi dairesi müdürü ve başkanı sorusu hariç hepsini doğru yaptım eğer onlar iptal olursa doğru sayım azalmayacak mı güzel kardeşim bu da sıralamamı ve puanımı düşürmeyecek mi aynı durumda olan binlerce aday var
-
@kafdağınınarkası nasıl bu kadar kesin konuşabiliyorsunuz kaç insan okuyor burayı nasıl bu kadar net bilgi sahibi oluyorsunuz benim aklım almıyor. Hiçbir sınavın öncesinde sapma hakkında Bilgi sahibi olunamaz. Ben de sayısız mülakata girdim bunların içinde kaymakamlık 3 hakimlik ise 1. yine de insanlara bu kesin gelir bu kesin gelmez diyemem, demem. Kaymakamlıkta da o kadar yüksek netler vardı ki sonrasında 70’i geçen 100 kişi çıkmadı. Evet en kötüsüne hazırlayın kendinizi ama o veya bu dedi diye değil. Eminim herkes bir şekilde emek verip fedakarlık yaptı bu sınav için umarım karşılığını alırsınız kimsenin dediğine takılıp can sıkmayın 20 gün sonra Nasıl olsa öğrenicez.
-
@pablomu hocam yanlisim varsa duzeltin. 1 yil iade icin gereken sure degil mi? gecici tutuklama icin talep olmasi/olmamasi durumunda diye iki ayri duzenleme var mi? ben goremedim. umarim haklisinizdir ama.
-
@pablomu talepten bahsedilmiyorsa talep yoktur gibi düşünüyorum ben açıkçası, olsa bahsederdi değil mi?
-
@mühlet kesinlikle katılıyorum dostum. Hepimiz şu anda sıcağız . Hırsımızın aklımızın önüne geçmemesi gerek.
Gerekli mercilere müracaat edilmiştir.
Bundan sonrası konuşulacaksa belirli seviyede kalınmalıdır
Hepimizin hakkında hayırlısı
-
6706 sayılı kanunun 14. maddesinin başlığı "geçici tutuklama"
-
@gaye, içinde söyledi: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
@hakeriaa Hocam edilmis. Dun facebookta yazmislar. Ama bu soruya itirazin dayanagi ne? ben de 1 yil yaptim ondan soruyorum.
Hocam ilgilivdevletin talebi olmaksızın 3 yıldır bu 6706 14 m.d 2.f hükümleri uygulanmaz bize sorulan soruya 14. m.d 1.f hükümleri uygulanır
-
@rootofallevil, içinde söyledi: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
@avexer bahsi geçen sorulardan vergi dairesi müdürü ve başkanı sorusu hariç hepsini doğru yaptım eğer onlar iptal olursa doğru sayım azalmayacak mı güzel kardeşim bu da sıralamamı ve puanımı düşürmeyecek mi aynı durumda olan binlerce aday var
Bir soru iptal ediliyorsa soru yanlis demektir.Yanlis sorunun da dogru yapani olmaz.Adam gitmis hakki olarak hatali gordugu sorunun iptali icin itiraz etmis.Yani biraz empati lutfen.
-
@hakeriaa 6706 14. Madde atıf yapıyor zaten TCK ya
-
@dzndr şaka gibi 3 yıla kim öle kim kala ben ölsem hakkım ogluma geçer mi?
-
@avexer sizden şunu söylemenizi istiyorum konuyu çok uzatmadan kapatalım. İtiraza konu olan sorular iptal olursa ve o sorular da doğru yaptığım sorularsa puanım azalır mı sıralamam değişir mi?
-
@rootofallevil *kastettiğim şu an itibariyle doğru olan sorularım iptal edilirse
-
@rootofallevil seni çok iyi anlıyorum arkadaşım, sınırda olmak çok kötü ama kısmetten çıktıysa her türlü çıkar bu kadar sıkma canını. Henüz bir iptal yok ama olursa sadece snei etkilemeyecek, yüksek puanlı arkadaşlar da etkilenecek düşük puanlı arkadaşlar da. Gerçekten bu kadar düşünmene değmez, yine gider olacağına varır