29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
-
@nocomment999 ben itiraz ettim, başka itiraz edenler de var. Gerçekten bu soru çok sıkıntılı, nerden bakarsan farklı cevap çıkıyor. Şart işlem diyenlerin baktığı noktadan bakıp onları da anlayabiliyorum ama o arkadaşların da bu işlemdeki subjektif boyutu görmeleri gerekiyor. Bence bu işlem nevi şahsına münhasır bir işlem ve gidip bunu sordu ÖSYM, gerçekten takdire şayan bir seçim
-
@nocomment999 hocam hatta anayasadaki bir soruyu da yanlış yapmışım sonra düzelttim başın kötü başlaması nelere mal oluyordu neyse ki şu an biraz rahatım
-
@mühlet Hocam inşallah şöyle sağlam bir dilekçe olmuştur. İnanıyorum ki öyledir de.
Mühim olan oradaki komisyonun şu karışıklığı görmesi.
Ne diyelim. Kulağımız pardon gözümüz sizde
-
@nocomment999 yazdıklarınızı okurken beni mi anlatıyor dedim birde 10 milyon kez dibimden geçen gözetmen yok mu abartısız 5 kez paragrafın yarısından başına geri döndüm.
-
@nocomment999 pazartesi de itirazlar alınacakmış, itiraz etmek isteyenler değerlendirsinler bu süreyi bence
-
@gaye, içinde söyledi: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
@nocomment999 Bence de subjektif sorusu tartisilmali asil. iptal edilme ihtimali olan o bana gore. nohutcu-gozler ikisi de subjektif diyor disiplin cezasina. fakat nohutcu memuriyetten cikmaya sart demis ayni zamanda. kemal hoca ise bundan kacinmis gibi. bulamadim.
disiplin cezası subjektif işlem memuriyete girme ve cıkarma şart işlem.
şart işlem bulunduğu hukuki durumu değiştiren diyor... içeriği önceden belli, yani sınavdaki soruda yüksek disiplin kurulu tarafından çıkarılması diyor. yani b u adamın işlediği suçu kim işlerse o da memuriyetten çıkarılır dersen şart işlem olur bence. -
Sınavlar birleştiğinden beri soruların niteliği azaldı. Eskiden her grubun sınavı ayrı yapılırdı ve çok kaliteli sınavlar olurdu. Benim şimdiye kadar girdiğim 4 hakimlik sınavı oldu şu son sınav dahil, en kalitelisi 2014 sınavıydı. O sınavdaki gibi gelseydi sorular yaprak gibi dökülürdük
-
@minikistan Hocam bir de denemelerdeki paragraflardan sonraa. Gerçekten denemelerdeki Türkçe Matematik asıl sınavdakinin yanlarından bile geçemez.
-
@rootofallevil Dostum eski sayfayı açıyorum gibi olmuş da. Senin agresifliğini şu mesajınla anladım. Haa bu hak verdğim anlamına gelmez ama şimdi anladım.
-
@akerke03 yüksek disiplin kurulu tarafından çıkarılması demiyor, öyle dese şart işlem, net. Ama yüksek disiplin kurulunun memuriyetten çıkarma cezası vermesi diyor, henüz bir statü değişikliği yok yani. Bu cezanın uygulanması ile statü değişikliği olacak
-
@rootofallevil o sorular gerçekten çok nitelikli sorulardı. Nerde o eski sınavlar
-
@mühlet inşallah iptal olur o zaman ne diyeyim hakkaten karışık ben de subjektif ve inşai yaptım.
-
Şahsi görüşüm; hiçbir soru iptal edilmeyecektir.
-
Gecikme faizi sorusu da iptal olmalı
-
@kafes66, içinde söyledi: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
Gecikme faizi sorusu da iptal olmalı
o soruda bir sıkıntı yokki bence.
-
@hakimikaymakam, içinde söyledi: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
Şahsi görüşüm; hiçbir soru iptal edilmeyecektir.
bence de yani en azından itirazlarla iptal etmez ancak dava yoluyla olabilir o da en kötü bir yıl.
-
Diğer derslerdeki soruların hep kanuni dayanağı var ama idare acayip bir alan, nereye tutunsak bilemiyoruz
-
@mühlet Aa bunu bilmiyordum. Teşekkür ederim
-
@hakimikaymakam Bence 1 tane olacaktır. Ama 2 olmaz sadece 1
-
@maxmin hak yerini bulsun beklemek sorun değil. Ancak inanmayanlar kaybetmeye mahkumdur :))