29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
-
II. Savunmalar
MADDE 199- Üstlenilen borca ilişkin savunmaları ileri sürme hakkı, yeni borçluya geçer.
Dış üstlenme sözleşmesinden aksi anlaşılmadıkça yeni borçlu, alacaklıya karşı önceki borçlunun ileri sürebileceği kişisel savunmalarda bulunamaz.
Yeni borçlu, iç üstlenme sözleşmesinden kaynaklanan savunmaları alacaklıya karşı ileri süremez.Ben kişisel savunmalarda bulunabilir yeni alacaklı dedim çünkü "aksi kararlaştırılmadıkça" ibaresi yoktu sanırım şıkta
-
@mr-aday hocam paylaştığınız maddenin 3. fıkrası sorunun doğru cevabı.
-
@mr-aday hocam ben a şıkkı dedim Dış üstlenme diye başlıyordu işaretlediğim şık
Bence kaliteli soruydu -
Arkadaşlar bu şart işlem miydi lütfen emin olan yazsın
-
Sorular kolay gibi yorumlar görüyorum. Sizlerin nasıldı? Sınav kolay mıydı yoksa çeldirici soru çok muydu? Bir de olay sorusunu son yıllarda çok soruyorlardı. Yine çok geldi mi?
-
S sapma var mı sınavda
-
@antimülakat Kaymakamlık gibiydi hocam.. Kolay ve sade görünümlü kısa fakat zor sorulardı. Olay sorusu pek yoktu açıkcası..
-
Sınavda sapma var .Hesaplama her alanın kendi içinde gkgy alan vs..çeşitli oranlar var.
-
@kemankeşş subjektif - inşai dediler, arkadaşım hocasına sormuş
-
@mühlet hocam bu doğru olsun lütfen ya.
-
@kemankeşş şart ve inşai
-
@mühlet subjektif olması bana pek mantıklı gelmiyor kusura bakmasın hoca ama
-
arkadaşlar hükmen teslim çok kafamı katıştırdı tam soru cümlesini hatırlayan var mı
-
Arakadaslar içtihadı birleştirmeyi talep edemeyecek olan kimdi? Seçenekler
Adalet bak
Daireler
Danıştay başsavcısı
Danıştay başkanı
*eksik -
@toranj hocam sart islem atamada oluyor daha onceden belli bir konuma giriyor kisi. Ama meslekten cikarma subjektif oluyor kisiye has bir konuma giriyor kisi. ben oyle biliyorum. Ben de sadece subjektif yaptim insai arada cok kaldim. Her turlu yanlis benimki de.
-
@toranj kış lastiği alıyor sonra satıcıya bir nedenden dolayı geri veriyro
-
@hayırlısıı adalet
-
@sbf1983 çok değişik bir soru şart yaptım sadece
-
Ben de sadece subjektif dedim ama sanırım inşai+subjektif olacak
-
Soruların hepsini toplayan varsa paylaşabilir mi arkadaşlar.