29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
-
@beyefendii hükmen teslim
-
@beyefendii ben " vedia(saklama )" olarak düşündüm araç teslimi yaptım. Lakin çoğunluğa bakılırsa hemen hemen herkes "hükmen " yapmış.
-
@giordanobruno mirasta tereke
Ölenin bakımından sorumluların 3 aylık geçimi
Vesayet borçları
Cenaze giderleri -
@toranj hocam 70 alan sorusu var zaten. 65 üstü yapan ilk 10 a girer gkgy'yi de iyi yapmışsa.
-
@beyefendii vasiyet alacakları
-
@cura, içinde söyledi: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
@tardukağan, içinde söyledi: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
idari 80'nin altına düşmez kendimizi kandırmayalım lütfen ..
Kimsenin kendini kandirdigi yok.Su sinavin 87 ile kapatacagi gibi absurt tahmin yapan sizsiniz.OSYM tarihinde bu kadar yuksek kapatan sinav mi var ki dediginize itimat edelim.Kaldi ki bu hakimlik sinavi , her zaman asagi yukari bir standardi vardir.Sinav da gayet 2016 sinavi seviyesindeydi.Cevaplar aciklanip herkes kendi cevaplarini dogru kabul etmeyi biraktiginda 87 netin ne kadar gulunc bir tahmin oldugunu anlarsiniz.
Her şeyin bir adabı var. Sizin gibi düşünmeyince hemen gırlamaya başlıyorsunuz. Gülünçmüş ... şimdi sen hakim olsan ne yazar? Standart sapma ile 87 olmasında hadi en düşük 85 olsun. Sınav 2016 ya göre kolaydı. 2 yıldan beri bu sınavı bekleyenler var. Türkiye sadece bu forumdan ibaret değil.
-
@toranj bakanlıklarla ilgili ilişkili kuruluş haline getirilmesi kanunla olur diyordu
-
@toranj şıklarda bilgi edinme değerlendirme kurulu
kamu kurumlarının toplu cevap verme süresi
Kuruluşa başvuru süresi -
ön incelemede duruşmalı bir soru vardı arkadaşlar o neydi bilen var mı?
-
@marshallist terkinde şıklarda hatırladığım kadarıyla
Kaynaklarının 1/4 ü zarar görmesi
Doğal afet sonucu zarar görmeden evvelki alınan vergilerin iadesi
Afetten zarar görmeyen diğer vergi borçlarının tamamının silinmesi
Hazine ve maliye bakanlığının terkin yetkisini mahalline bırakması
Ülke dışındaki varlık -
@beyefendii degisiklik yok ise 1/3ünü kaybetmesi gerekir o yüzden 1/4 haricinde en yakın şık vergilerin geri iadesi.
-
@beyefendii hocam bunun cevabi neydi?
-
@gaye bilemiyorum işin içinden çıkamadım
-
@beyefendii terkin yetkisini mahaline bırakabilirmiş cevap.
-
Vergi Usul Kanunu (VUK) Açısından
Vergi Usul Kanunu’nun 278. maddesinde; yangın, deprem ve su basması gibi afetler yüzünden veyahut bozulmak, çürümek, kırılmak, çatlamak, paslanmak gibi haller neticesinde işletme içi veya dışındaki iktisadi kıymetlerinde önemli bir azalış vaki olan emtia ile maliyetlerinin hesaplanması mutad olmayan hurdalar ve döküntüler, üstüpü, deşe ve ıskartaların emsal bedeli ile değerleneceği belirtilmiş olup, madde hükmünce zayi olan mallara, vergi kanunları açısından kıymeti düşen mallarla ilgili hükümler uygulanacağından, söz konusu mallar için emsal bedelle ilgili olarak VUK’ nun 267. maddesindeki “Takdir Esası” hükümlerinin tatbik edilmesi gerekmektedir.
Takdir esasına göre emsal bedeli, takdir komisyonunca belirlenir. Dolayısı ile değeri düşen malların emsal bedeli mükellefler tarafından takdir komisyonundan talep edilmesi gerekmektedir. Mükellefler, değeri düşen mallarının emsal bedelinin tespiti için ilgili oldukları vergi daireleri aracılığı ile ya da bağlı oldukları vergi dairesini ve hesap numarasını belirtmek suretiyle, defterdarlıklara başvurarak, takdir komisyonları aracılığı ile takdir yapılmasını istemelidirler.
Beyanname verme süresinin sonuna kadar takdir komisyonu kararının alınamaması durumunda değeri düşen malların emsal bedel ile değerlenmesi mümkün değildir. Ancak hesap dönemi sonuna kadar takdir komisyonuna emsal bedelin takdiri için başvurulması fakat beyanname verme süresinin sonuna kadar takdir komisyonu kararının alınamaması durumunda, ihtirazi kayıtla beyanname verilmesi ve takdir komisyonu kararına göre daha sonra malların değerinde meydana gelen düşmeye isabet eden vergi tutarının geri alınması mümkündür.
-
@sonuç öncüllerde üçüde daha önce ceza almamış biri 28 gün biri 1 yıl biri 1 yıl 3 ay ceza almış seçimlik sorusu? Yaş vardı 17 -65
-
@marshallist hocam bu soru dogru secenegi sormuyor muydu? 1/4 ve afetten onceki vergilerin iadesinin yanlis oldugunu dusunup, maliye bakanliginin devretmesi yaptim ben de.
-
@beyefendii bir tanesi önceden hapis cezası Aldı 1 yıl olan
-
gerçek içtima
"kaç fiil varsa o kadar suç, kaç suç varsa o kadar ceza vardır." Ekşi Sözlük Alıntı
-
@beyefendii hocam ozel hukukta hakkaniyet sorumlulugu, bosanmayla ilgili soruda yoksulluk nafakasi, erginlikte evlenme yasini beklemeli gibi bir secenek vardi sanirim. bunlar dogru mu? hakanniyet dogrudur diye dusunuyorum ama digerlerinden emin olamiyorum. siz ne yaptiniz?