29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
-
Cevabınız için çok teşekkür ederim evet bende bunu işaretledim dava sonuna kadar diye
-
@sbnlbnt DAS
-
@sbnlbnt davanin acilmamis sayilmasi yaptim.
-
@sonuç, içinde söyledi: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
Yaşlı adam 67 yaş sadece ona kesin seçimlik yaptırım uygulanır erteleme ile karıştırmayın yaş burada 1 yıllık hapis süresini arttırmaz
18 yasin altindakilere de uygulanir
-
ilk oturumda kamulaştırma bedelinin taksidiyle ilgili bir soru vardı sanırım
-
hükmen teslim cevaplı soruda orada Satıcı için değil alıcı için soru soruldu onun için doğru şok o değil Malın teslimdir diyenler mevcut
-
@marshallist, içinde söyledi: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
@gaye faizi aşan miktarlarda borclu kusursuzlugunu ispatlamak zorundadir tbk 122
Ceza koşulunda durum farkli ispat yuku alacaklida
-
@sikilaccisamatha uygulanır ama eğer ki sorudan bahsediyorsanız 18 yaşında olsanda 1 yıldan fazla hapis cezası ve önceden hapis cezası almamış olmalısın bu nunnsağlayan tek öncül 67 yaşındaki kişidir
-
@geçuyandım 5 yıl bu da mı gol değil hakim beğğ
-
@marshallist bende oyle yaptım
-
Geçici tutuklama kaç yıl yaptınız
-
@rootofallevil bunu yanlış yapanlar mevcut 3 diyenler tutuklama DAN değil diğer tedbirlerden bahsediyor soruda ise tutuklama dedi ği için 1 yıl
-
@rootofallevil 1 yil yaptim ama 3 diyen de var
-
@sonuç bilmediğim için 3 diye salladım
-
@sikilaccisamatha ceza koşulunun munzam kısmı için geçerli olması lazım hocam dediğiniz cevapta munzam diye bir şey yazıyor muydu şahsen hatırlamıyorum. Ben asıl borç sona erince ceza koşulu sona ermez şıkkını işaretledim. Sona erer kısmını sona ermez diye okuduysam munzam cevabı doğrudur.
-
@geçuyandım hocam tonga yok gercek ictimada ya ayri ceza verilir. o da yanlissa atlayacam simdi balkondan:)
-
@hedging hatlar iyice karıştı hocam. Bu ceza koşulu hemen hemen her sınavda çıkıyor.Sınavda cok fazla hangisi dogrudur ,hangisi yanlıştır vardı .Ben yanlısı soruyor diye hatirliyorum ; yaptigim şıkta Ceza kosulu asıl alacaga bağlı degildir diyordu.
-
@hedging Munzam zarar = aşkın/aşan zarar
-
@marshallist hocam benim bildiğim ceza koşulunda ispat yükü borçluda munzam kısmı için ise alacaklıdadır. Cevapta munzam kısmı diyor muydu?
-
Md 180. Alacaklının uğradığı zarar kararlaştırılan ceza tutarını alıyorsa alacaklı, borclunun kusuru bulunduğunu ispat etmedikçe aşan miktarı isteyemez. Soruda borclu ispatlar diyordu cevap o olacak özellikle baktım şimdi