29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
-
Feragat ve sulhün karşılaştırıldığı soruyu hatırlatabilir misiniz ? İkisi de şarta bağlı yapılır diyordu o yanlıştı. Diğer öncülleri hatırlayamıyorum.
-
@rootofallevil geçmiş dönem sınav referanslarına göre büyük bir ihtimal Dediğiniz gibi olur alanın standart sapması yüksek olduğu için 1 gk sorusu 1 alana Eş değer değil onun için de 58 alan 20 gk fazlası ile kurtarır ama sınav açıklanana kadar düşündürür 58 ve üstü rahat 60 üstü en rahatı olur tabi sınav zor statüde ise 23 -25 gk 55 te kazanabilir zaten yığılma 50-55 arası sınava çalışan 2000 kişi Arasında olur 45 altı hazırlanmayanlara grupubudu. 45-50 ise çalışmış ama istediği soru tipi gelmemiş olandır
-
Dostlar Medeni Hukuk Tan Tahsin Zapata'nın 23. baskısı elinde olan var mı?
-
@kitap-kokusu hüküm kesinleşene kadar ve tarafların serbestçe tasarruf edebileceği davalarda diyordu diye hatırlıyorum
-
@ezo o zaman cevap 1 ve 3 mü olacaktı şarta bağlı olan öncülü elersek
-
@kitap-kokusu ben öyle yaptım hocam cevap ne bilmiyorum da
-
@ezo öyleyse doğrudur büyük ihtimalle ben de bir öncülü eleyip ikisini işaretlediğimi hatırlıyorum. Teşekkür ederim
-
Islah sorusunu ve şıklarını hatırlayan var mı arkadaşlar?
-
Yalnızca bir şıkkı hatırlıyorum o da kesin olmayan yetkinin ileri sürülmesiydi
-
Gk gy de soru dağılımı nasıldı
-
Sulh ve feragatta ortak olan 1 ve 3 tü. Peki ıslah sorusunun cevabı ne olmalıydı? Hmk de tek şüpheli sorum ıslah sorusu
-
@ezo Hocam siz on incelemede durusma sorusunu ne yaptiniz? Hatirliyor musunuz? En cok bu soru takiliyor kafama?
-
@rootofallevil kesin olmayan yetki ile başlayan şık olacaktı. Kesin olmayan yetkinin ileri sürülmesi bir ilk itirazdır ve ilk itirazlar ıslahla yapılamayacak işlemler arasındadır.
-
@gaye bende o sorunun cevabını merak ediyorum ben sulh ve arabuluculuk yaptım ilk itirazlar dava şartları için ise isterse dinleyebilir kanunda oyle yaziyor
-
@kitap-kokusu hocam siz böyle deyince ben de bu şıkkı yaptım gibi hissediyorum ama butun şıklar birbirine benziyordu.
-
Arkadaşlar, ben cezai şart sorusuna hakim resen indirir cevabını işaretledim öyle miydi o soru?
-
@123456789 o zaman benim yanlis hocam. dava sartlari ve ilk itirazlari dosya uzerinden diye biliyorum. taraflarin anlasip anlasamadigi hususlar yaptim. bu da sulh sikki mi oluyordu? ona da tam hatirlayamiyorum. ama dediginiz gibi ise zaten yanlis.
-
@marshallist diğer şıklar faiz isteme ya da yemin tanık delil vs gibi taraf usul işlemlerine ilişkindi diye hatırlıyorum ama diğer hiçbir şık net olarak aklımda kalmadı kesin olmayan yetki dışında
-
@marshallist benim hatırladığım cevap olamayacak diğer bir şık 10000 tl yi 15000tl ye cikarmak diyordu
-
@marshallist evet onu da hatırladım şu an