29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
-
@fc-real-gdp bende öyle düşünerek ankara bölge idare yaptım
-
@rootofallevil o sorunun VDDK olduğu bariz açık spekülasyon yapmayalım
-
Geçici tutuklama MADDE 22- (1) İade talebine konu olabilecek bir suçun işlendiğinin kabulü için kuvvetli şüphe bulunması hâlinde, iade talebinin Merkezî Makama ulaşmasından önce, Türkiye'nin taraf olduğu milletlerarası andlaşma hükümleri veya mütekabiliyet ilkesi çerçevesinde, yabancı devletin talebi ve Merkezî Makamın uygun bulması üzerine kişi geçici olarak tutuklanabilir.
(2) İade talebine konu olabilecek ve Türk Ceza Kanununun 12 nci maddesinin üçüncü fıkrası a bendi kapsamına giren bir suç işlediği yönünde kuvvetli şüphe bulunan kişi, yabancı devletin talebi aranmaksızın geçici olarak tutuklanabilir.
TÜRK CEZA KANUNU
MADDE 12.
3.FIKRA a bendi
a) Suçun, Türk kanunlarına göre aşağı sınırı üç yıldan az olmayan hapis cezasını gerektirmesi. -
@kemankeşş hocam siz cezada açık 3 yıl olan sorunun o kadar kritiğini yaptınız, bu soru öyle bariz bi soru değil bence.
-
@öğrenci
ya ben onu nasıl fikri okudum -
@tekin24 Sınav anı her şey farklı oluyor hocam.. En emin olduğum sorular dahi burada tartışılınca yanlış çıkıyor.
-
@fc-real-gdp
bariz bir soru değil ki gayet zor bir soru -
@tekin24 hocam ceza sorusunu kastediyorsanız evet zor soru lakin kanunda cevabı bariz şekilde ortada ama h. maliye bakanlığı tebliği sorusunun cevabını direkt kanundan bulamazsın.
-
@öğrenci
haklısınız galiba ama okuma hatası hep acele etmekten işte
iyiki vergiyi biliyodum vergi dairesinde çalışmış olmamdan dolayı ve yetiştirebildim -
@fc-real-
ama şöyle bişey var kardeş bakanlıkların ülke düzeyinde düzenleyici işlemlerine danıştayda ilk derece mahkemesi olarak dava açılır ve danıştayın ilk derece olarak verdiği kararlara karşı danıştay vergi dava daireleri kesin olarak bakar -
dediğiniz maliye bakanlığı genel tebliğine cevap olarak buda bariz
-
@fc-real-gdp ben de öyle düşünerek danıştay ilgili dairesi yaptım. tertemiz
-
@toranj
kardeş danıştay kanununda danıştayın ilk derece mahkemesi olarak bakacağı davalar açık yazıyor -
@tekin24 hocam peki h. maliye bakanlığı'nın bütün tebliğleri vergi ile mi alakalıdır.
-
@fc-real-gdp sağlıkla alakalı da çıkartabiliyor
-
@tekin24 hocam biliyorum benim ki temiz yanlış allahtan. soru cümlesi eksikti ama bence de maliye bakanlığının her tebliğsi elbette ki vergiyle ilgili değil. iddk olsa şıklarda gönül rahatlığıyla işaretlenirdi çünkü soruda vergiden bahsetmiyor
-
@toranj
DANIŞTAY KANUNU
İlk derece mahkemesi olarak Danıştay'da görülecek davalar
Madde 24 – (Değişik : 2/6/2000 - 4575/2 md.)- Danıştay ilk derece mahkemesi olarak:
a) (Değişik: 2/7/2018 – KHK-703/184 md.) Cumhurbaşkanı kararlarına,
b) (Değişik: 2/7/2018 – KHK-703/184 md.) Cumhurbaşkanınca çıkarılan Cumhurbaşkanlığı kararnameleri dışındaki düzenleyici işlemlere,
c) (Değişik: 2/7/2012-6352/45 md.) Bakanlıklar ile kamu kuruluşları veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarınca çıkarılan ve ülke çapında uygulanacak düzenleyici işlemlere,
d) Danıştay İdari Dairesince veya İdari İşler Kurulunca verilen kararlar üzerine uygulanan eylem ve işlemlere, (1)
e) Birden çok idare veya vergi mahkemesinin yetki alanına giren işlere,
f) Danıştay Yüksek Disiplin Kurulu kararları ile bu Kurulun görev alanı ile ilgili Danıştay Başkanlığı işlemlerine,
Karşı açılacak iptal ve tam yargı davaları ile tahkim yolu öngörülmeyen kamu hizmetleri ile ilgili imtiyaz şartlaşma ve sözleşmelerinden doğan idari davaları karara bağlar.
- Danıştay ilk derece mahkemesi olarak:
-
@toranj
O KONUDA SENDE HAKLISIN AMA BEN SORUYA GÖRE KONUŞTUM -
Tertemiz delirmeye az kaldı
-
@gossen I. gossen misin II. gossen misin nesin ergenlik yapma.