29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
-
@sikilaccisamatha, içinde söyledi: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
@bivena, içinde söyledi: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
Arkadaşlar Kemal Gözler Hoca'nın kitabında net olarak disiplin cezası verme işleminin subjektif işlem olduğu yazıyor. Açıklama ise şöyle: " Cezanın miktarı saptanırken işlenen disiplin suçunun niteliği, suçu işleyen kişinin özel durumu dikkate alınır." Bakmak isteyenler için; Kemal Gözler, İdare Hukuku Dersleri, Bursa, Ekin Kitabevi Yayınları, 2016, s. 287
Yani cvp ne diyorsunuz bu durumda?
Hocam cevabı bilmiyorum ben. Sadece Kemal Gözler Hoca'nın kitabında bu bölümü paylaşmak istedim çünkü şart işlem olduğu çok söyleniyordu
-
@abdulaziz evet onun da yetkisi var başkanın da var
-
@sikilaccisamatha, içinde söyledi: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
@frekoza06, içinde söyledi: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
Arkadaşlar maliye bakanlığı tebliğ sorusu. Ankara bölge idare mahkemesi olacak
Oooohooooooooo
Bugun baya güldürdün beni ya. En az 95 net lazım diyende sendin demi;D
-
Danıştay vddk sorusunu da tartışmayalım lütfen! Hiçbir şey bilmesem soru vergi hukuku testinde geçtiği için vergi dava daireleri kurulu derim.
-
@dersaadet06 hocam vergi müfettişinin söylediğini söylüyorum eğer vergi dairesi başkanı da yapar dersek o zaman kaymakamın yaptığı işlemi valinin de yapması gerek. sadece vergi dairesi müdürü dedi bana
-
@misirabbas, içinde söyledi: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
@frekoza06, içinde söyledi: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
Arkadaşlar maliye bakanlığı tebliğ sorusu. Ankara bölge idare mahkemesi olacak
Oooohooooooooo
Bugun baya güldürdün beni ya. En az 95 net lazım diyende sendin demi;D
Yok ben degildim hayirdir?
-
@hakimikaymakam Kardeş sen iyi misin? Haddini bil önce
-
Ben tebliğ dediği için çok arada kaldım Ankara bölge idare yaptım ama cevapin Danıştay vergi dava daireleri kurulu olma şansını da sinavda çok yüksek gördüm yinede değiştirmedim.
-
Ama sınavda en şaşırtıcı sorular vergi hukuku ve ceza hukukundan gelmis .Hmkyi resmen hepsini doğru yaptım tek Serkan hocanın kitapindan soru çözdüm yetti. Ceza en kolay derken bana gore saçma sorularla hatalar yapmışım .vergi hep öncüllu yanıltmaya musait sorulardi çok mu zordu değildi ama hepsi bir incelik varmis sorularda.
-
Sosyal medyada paylaşmışlar
5615 sayılı kanun gerekçesi " Anılan Kanunun 120 nci maddesine göre, vergi hatalarının düzeltilmesine ilgili vergi dairesi müdürü karar vermektedir. Bu yetki kanundan doğan ve başkasına devredilemeyen bir yetkidir. 5345 sayılı Kanunla yeniden yapılandırılan Gelir İdaresi Başkanlığının taşra teşkilatı, doğrudan merkeze bağlı vergi dairesi başkanlıkları ile vergi dairesi başkanlığı kurulmayan yerlerde vergi dairesi müdürlüklerinden oluşmaktadır. Vergi dairesi başkanlıklarındaki iş hacmi göz önüne alınarak, vergi dairesi başkanına ait düzeltme yetkisinin başkan tarafından ilgili grup müdürlerine ve/veya müdürlere devredebilmesine imkan sağlanmaktadır"
-
disiplin cezası kişinin memuriyet durumunda değişiklik yapmıyor. ama soru memuriyetten çıkarma kişinin durumunda değişiklik oluyor.
-
@mr-aday hocam ben sadece müdür yaptım. muallak olduğu için de yanlış sayıyorum soruyu ama sanki başkanın yetkisi istisna gibi algılıyorum okuduğumda
-
@sikilaccisamatha Hocam sizin ihtiyaciniz yok. Sonucunuz gayet iyi gordugum kadariyla, benim ihtiyacim var:))
-
@frekoza06 ben bu soruyu tertemiz bir şekilde yanlış yaptığım için kafam çok rahat:) hocam yanlış hatırlamıyosam iyuk 17. madde 5 ya da 7 de açık bi şekilde vddk olduğu yazıyor.
-
@gaye, içinde söyledi: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
@sikilaccisamatha Hocam sizin ihtiyaciniz yok. Sonucunuz gayet iyi gordugum kadariyla, benim ihtiyacim var:))
Sonuc gayet iyi derken maks 26/56
-
arkadaşlar cezada gerçek içtimamı yoksa fikri içtimamı diyodu
-
hazine maliye bakanlığı'nın bütün tebliğleri vergi ile mi alakalı. bence o soruda sıkıntı var.
-
@tekin24 gerçek içtimayı soruyordu. Her fiil ayrı bir suç oluşturur şıkkı olan d doğru cevaptı
-
Geçici tutuklama MADDE 22- (1) İade talebine konu olabilecek bir suçun işlendiğinin kabulü için kuvvetli şüphe bulunması hâlinde, iade talebinin Merkezî Makama ulaşmasından önce, Türkiye'nin taraf olduğu milletlerarası andlaşma hükümleri veya mütekabiliyet ilkesi çerçevesinde, yabancı devletin talebi ve Merkezî Makamın uygun bulması üzerine kişi geçici olarak tutuklanabilir.
(2) İade talebine konu olabilecek ve Türk Ceza Kanununun 12 nci maddesinin üçüncü fıkrası a bendi kapsamına giren bir suç işlediği yönünde kuvvetli şüphe bulunan kişi, yabancı devletin talebi aranmaksızın geçici olarak tutuklanabilir.
TÜRK CEZA KANUNU
MADDE 12.
3.FIKRA a bendi
a) Suçun, Türk kanunlarına göre aşağı sınırı üç yıldan az olmayan hapis cezasını gerektirmesi. -
@tekin24
isteyen işbirliği kanunu madde 22 ve tck madde 12 ye bakabilir