29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
-
En çok tartışılan sorular;
Cezada geçici tutuklama 1 yıl mı 3 yıl mı.
Vergide gecikme faizi vergi hatalarından alınabilir mi.
Vergide hata düzeltmede başkanlar görevli midir.
Bu 3 soru bıktırdı bizi -
@gossen sorular belli olsa da netliğe kavuşsa
-
@gossen matematikteki dörtgen,olasılık, 4 6 8 olan soru da kesin değil hocam. Sorular açıklansa da ekmeğimize baksak.
-
Buraya bir arkadas daha yazmisti. Kemal Gozler disiplin kurulu cezalarina subjektif diyor. Kemal Gozler subjektif diyorsa ben onu tartismam daha. Bu sorunun cevabi sadece subjektif bile olabilir ama umarim oyle degildir..
-
@hakimikaymakam oranı ona benziyor diye neden gecikme faizi olsun? O zaman gecikme zammına da aslında gecikme faizidir diyelim?
-
@gaye Kademe ilerlemesi cezasını da disiplin kurulu verir ama statü açısından bir değişikliğe neden olmuyor ki.
-
@gaye kemal gözler demişse bende tartışmam....
-
@gaye, içinde söyledi: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
Buraya bir arkadas daha yazmisti. Kemal Gozler disiplin kurulu cezalarina subjektif diyor. Kemal Gozler subjektif diyorsa ben onu tartismam daha. Bu sorunun cevabi sadece subjektif bile olabilir ama umarim oyle degildir..
Umarim öyledir:)
-
@gossen beyler olaya bir müfettiş olarak el koyuyorum hata düzeltmede gecikme faizi olmaz keza cuk 112 sen geçer burda tecil faizi olur vergi dairesi başkanı ve müdür düzeltme yetkisine haizdir ek madde
-
Arkadaşlar maliye bakanlığı tebliğ sorusu. Ankara bölge idare mahkemesi olacak
-
@frekoza06, içinde söyledi: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
Oooohooooooooo
-
Soruları merak ettim aranızdan birisi toplu olarak var ise gösterebilir mi ? Teşekkürler
-
@dersaadet06, içinde söyledi: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
Soruları merak ettim aranızdan birisi toplu olarak var ise gösterebilir mi ? Teşekkürler
65.sayfada bak ben paylastim
-
@dersaadet06 bende bugun bi vergi müfettişi abiye sordum düzeltme yetkisi vergi dairesi müdürünündür dedi
-
Tam olarak kaynak nedir ?
-
@frekoza06 o nerden çıktı hocam hangi sebepten
-
Arkadaşlar Kemal Gözler Hoca'nın kitabında net olarak disiplin cezası verme işleminin subjektif işlem olduğu yazıyor. Açıklama ise şöyle: " Cezanın miktarı saptanırken işlenen disiplin suçunun niteliği, suçu işleyen kişinin özel durumu dikkate alınır." Bakmak isteyenler için; Kemal Gözler, İdare Hukuku Dersleri, Bursa, Ekin Kitabevi Yayınları, 2016, s. 287
-
Gelir idaresinin vatandas haklari yayiminda DANISTAY ile ilgili ;
c) Bakanlıkların düzenleyici işlemleri ile kamu kuruluşları veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarınca çıkarılan ve ülke çapında uygulanacak
düzenleyici işlemlere,......Lütfen bisey söylerken ya ben boyle yaptim diyin ya da kaynak belirtin
-
@bivena, içinde söyledi: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
Arkadaşlar Kemal Gözler Hoca'nın kitabında net olarak disiplin cezası verme işleminin subjektif işlem olduğu yazıyor. Açıklama ise şöyle: " Cezanın miktarı saptanırken işlenen disiplin suçunun niteliği, suçu işleyen kişinin özel durumu dikkate alınır." Bakmak isteyenler için; Kemal Gözler, İdare Hukuku Dersleri, Bursa, Ekin Kitabevi Yayınları, 2016, s. 287
Yani cvp ne diyorsunuz bu durumda?
-
@mr-aday okuduğunu anlamıyorsun sanırım.