29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
-
@gaye, içinde söyledi: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
@mr-aday subjektif insai olma sansi yok mu? tartismalar sart ve insai ve salt sart etrafinda mi donuyor hocam? subjektif insai diyen de cok kisi vardi sanirim.
Soru tam olarak neydi acaba?
-
Danıştayın hata düzeltme işleminden gecikme faizi alınır kararı ne yazık ki bağlayıcı değil. Şayet içtihadı birleştirme kararı varsa bağlayıcı olur. Hata düzeltmede alınan faiz gecikme değil tecil faizi
-
@hakimikaymakam gecikme faizi ile tecil faizi oranında faiz kavramlarını karıştırmamak gerek ama.
-
@rootofallevil dostum vuk 112' de fazla veya yersiz alınan vergilerde "tecil faizi oranında" faiz hesaplanacağı ve madde 120' ye göre işlem yapılacağı yazıyor. Madde 120'de düzeltme fişi kullanılır diyor. Ve biz vergi dairesinde bu işlemi yaptığımız zaman düzeltme fişinde de "gecikme faizi" sistem tarafından otomatik yazıyor.
-
@sikilaccisamatha memur m hakkinda yuksek disiplin kurulu tarafından memuriyetten çıkarma cezası verilmiş.. Ben de subjektif ve inşai yaptım. Çünkü memurun adını söylemiş.birel işlem olarak aldim
-
@yakup-cemil, içinde söyledi: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
@sikilaccisamatha memur m hakkinda yuksek disiplin kurulu tarafından memuriyetten çıkarma cezası verilmiş.. Ben de subjektif ve inşai yaptım. Çünkü memurun adını söylemiş.birel işlem olarak aldim
Seceneklerde subjektif ve sart islem yoktu dimi?
-
Arkadaşlar ceza hukukunda hangisi hukuka uygunluk nedeni değildir diye bir soru vardı. Bunun cevabı Zorunluluk hali değil miydi?
-
arkadaşlar hepiniz elinde notlar var o soruya subjektif demenin bir mantığı yok.
-
@hakimikaymakam, içinde söyledi: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
@rootofallevil dostum vuk 112' de fazla veya yersiz alınan vergilerde "tecil faizi oranında" faiz hesaplanacağı ve madde 120' ye göre işlem yapılacağı yazıyor. Madde 120'de düzeltme fişi kullanılır diyor. Ve biz vergi dairesinde bu işlemi yaptığımız zaman düzeltme fişinde de "gecikme faizi" sistem tarafından otomatik yazıyor.
Kanunda tecil faizi yaziyor vergi dairesinde islem yaparken duzeltme fisinde isterse mahmut faizi desin farketmez tecil faizidir o gecikme faizi gibo değerlendirilmez
-
@sikilaccisamatha hiç hatırlamıyorum öyle bir sıkkın olduğunu
-
@sikilaccisamatha dostum belki de haklısın. Ama benim değinmek istediğim husus şu; tecil faizi hükümleri uygulanır demiyor; tecil faizi "oranında" , faiz uygulanır diyor. Dolayısıyla oranı tecil faizinin oranı; hükümleri gecikme faizi olarak uygulanır diye düşünüyorum.
-
@hakimikaymakam, içinde söyledi: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
@sikilaccisamatha dostum belki de haklısın. Ama benim değinmek istediğim husus şu; tecil faizi hükümleri uygulanır demiyor; tecil faizi "oranında" , faiz uygulanır diyor. Dolayısıyla oranı tecil faizinin oranı; hükümleri gecikme faizi olarak uygulanır diye düşünüyorum.
Hmmm evet mantikli zira vukta gecikme faizi olur
-
İkmalen,resen veya idarece tarhiyatı gerektiren vergi
hatalarında,tarhedilen vergilerin dışında olayın mahiyetine göre vergi cezaları ve
gecikme faizi aranabilecektir. yüksek lisans tezinden alıntı -
@abdulaziz aynen dostum. Hem ikmalen tarhta hem de hata düzeltmelerinde gecikme faizi uygulanır.
-
@sikilaccisamatha sart ve insai, sadece sart sadece subjektif ve subjektif insai bu siklari hatirliyorum.
-
@yakup-cemil bende subjektif ve inşai dedim ama eminde değilim. memuriyete alınma şart işlem ama çıkarma şart olur mu bilemedim
-
@abdulaziz, içinde söyledi: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
@yakup-cemil bende subjektif ve inşai dedim ama eminde değilim. memuriyete alınma şart işlem ama çıkarma şart olur mu bilemedim
Ben sadece subjektif yaptim hic sansim yok mu?
-
@sikilaccisamatha hocam bence bu sorunun cevabını net bilen yoktur ösym açıklayınca öğrenecez.
-
Yarın açıklanmaz mı sorular?
-
@rootofallevil inşallah açıklanır hocam