29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
-
@kubra111 kaçıncı sınav tecrübem ne alaka.. Ben ezbere konusmuyorum gördüğümü söylüyorum zor soru nedir kolay soru nedir ayrımı cok kolay yapılabilir birşey.. Adam istatistik tutmus her yıl vergi ss verir yine verecek diye. Bu yıl kolay sordular yinemi ss verecek? İyi çalışırsın hepsini yaparsın ama kolay demezsin zordu ama yinede yaptım dersin... Yahu 70 soruda zor denebilecek7, 8 soru ya vardı ya yoktu... Sorular kısa net hesap yok süre yok değişiklik yok..
-
Bence sınav olması gerektiği gibiydi justice ayarında veya monopol denemeleri ayarında sorsalar yamulurduk.
-
@rootofallevil onların denemeleri hocaların kendini tatmin etmesinden ibaret. Monopolün ilk denemesini çözdüm rezillikti. İkinciyi çözerken bıraktım. Daha sözleşmenin hüküm doğuracak anı bile sormayı ve açıklama yapmayı beceremeyecek kadar zayıflar. Hayatımda ki en rezil denemeyi.
-
@rootofallevil o ayarda olsa 77 de kapar 6,7 sapma verirdi 83puanın altında kapasın ne isterseniz kabul.. Yok 77, 78 miş millete hayel dağıtıp forumu güncel tutuyorlar 10 günde 5000e yakın yazı yazılmış..
-
@kenan bende son denemesinden başladım bergide serbestlek kazan defteri tutulmaması hangi ceza verilmesi gerekirdi diye aormuş cvp özel usulsuzlük vermiş hatalı vermişti cvbı. O denemesini çözüp bırakmıştım
-
@vm_yilmaz iyide kim demişse 77 puanda ya bu sınavın ne olduğunu bilmiyor ya da hiç araştırma yapmamış sadece sınava hazırlanıp girmiştir. 2016 sınavı hariç ki bu sınava en yakın zorlukta o bile 79,90 küsürke kapattı. Önceki sınavlar hep 83-86 arası kapattı. Sen takılma böyle şeylere sınav açıklanınca hep beraber göreceğiz
-
@vm_yilmaz daha ilk girişim. çırak sayılırız
-
Sınav orta karardı. Sınava çok kolay diyen kendi zekasıyla alay eder. Madem kolaydı sen neden fulleyemedin derler adama Tamam hocam tamam 83 le kapatacak he tamam (!)
-
@vm_yilmaz kesinlikle kolay bir sınavdı bunda hemfikiriz. Ben sınav anından dolayı mı bilmiyorum kendime ah ettim o an yanlış yaptıklarım için. Kesinlikle daha iyisi olabilirdi kendim adına. Size şu yüzden ilk tecrübeniz mi dedim. Çünkü bu yıl oldugu gibi 2016 sınavı da 2015 sınavı da kolaydı. Ve yine her sınavda oldugu gibi aynı ortalamayla kapatıyor. Öyle yani cok çalışan herkes yine 65 alan neti yapamıyor. Sizin ise ilk tecrubeniz gibi her lafınızda bi olumsuzluk . Daha önce tecrübeliyim diyorsunuz o zaman o sinavlarinda bundan farkı olmadığını bilirsiniz. Ve forumun enerjisini olumsuz etkilemezsiniz gercekcilik ayrı olumsuz hava saçmak ayrıdır. Ben kendi adıma olmaz sağlık olsun diyorum herkes farkında her şeyin. Ama yine de hergün foruma girip birilerine laf sokma olumsuz etkileme bir hakkı kimsenin yok
-
@kenan 77 puan diyen yok zaten forumu başından beri takip ediyorum 77 78 dogru deniyor siz bakmayın bunu yazana hayal dünyasında
-
Eleyici sorular bence şunlardı ;
1- türkçe,yazım yanlışı sorusu
2- matematik, geometri sorusu
3-tarih, çin sorusu ve darülfünun
4-idare,şart-inşai
5- iyuk, fiili yol sorusu ve belki adalet bakanı olabilir kuvvetler ayrılığı mantığıyla çıkıyordu ama.
6-hmk, duruşmalı olarak yapılabilir sorusu. Ayrıca tasarruf ilkesini işaretleyen çok olmuş kolay bir soruydu aslında ama.
7-medeni yoksulluk sorusu.
8-borçlar ceza koşulu sorusu (istisnai durumu bir durumdu) ve sözleşmenin hüküm doğurma anı
9-ceza da 3 yıl sorusu,kamu davası düşer sorusu ve seçenek yaptırımlara çevirme sorusu.
10-vergide ücret sorusu,meşhur başkan müdür sorusu.
Bunları doğru yaptıysanız tebrikler sağlam çalışmışsınız. -
@vm_yilmaz benim de beklentim 82.8 puanda kapatması senin beklentine yakın.
Korkulması gereken zor olanlar değil kolay olan sorulardır. Zoru yapamamak koymaz ama kolay olanı yapamamak insanı keşkelere sürükler "ulan kafam nerdeydi de bu soruyu yanlış okumuşum puu Allah belanı..." diye saydırırsın. -
82.8 beklentim sapma eklenmiş hali belirteyim
-
@rootofallevil max 82 diyorum sapmalı.
-
öncüllü soru kolay gözükür ters çarpar. uzun soru olsaydı mesela net cevabı bulabilirdik paragraf gibi. kolay gözüken iki şık arası bırakan bir sınavdı sadece
-
Sınav açıklanana kadar herkes konusur , sınav kolaydı der.Sınav açıklandıktan sonra benim beklediğimden 3-4 net nasıl düşük geldi , nasıl itiraz edeceğiz der.Bu hep böyledir.Tecrübesiz arkadaşlara tavsiyem her söylenene kulak asmasınlar.Hakimlik sınavı ilk kez yapılan bir sınav değil , beğenin veya beğenmeyin ÖSYM'nin bir standartı vardır.Bu sene de gecen senelerde kaçla kapattıysa o civarda kapatır.
-
@kubra111 kübra hanım listeyi tekrar atarmısınız
-
Ayrıca ÖSYM den piyasadaki deneme ayarında soru sormasını beklemeyin o denemeler hazırlayanların ego tatmini icin " vay be nasıl hazırladım çok zor herkes bu denemeyi konuşuyor". Ösym nin böyle bir derdi yok ki adamlar boş laf üretip saçmalayan değil o an sakin olup bilgiyi dogru kullananı arıyor baksanıza adamlar yıllarca hukuk okuyor aldıkları taban puana baķın. Sınav sakinlige ve pratik düşünüp karar verme kabiliyetine göreydi kısa cevaplar ama sakinlik gereken isaretlemeler. Justice konusunda da benim en sevdigim ögretmendir o bir tesy kitabı degil çalışma kitabıdır evde çalışanların ögretmeni sapla samanı karıştırmamak gerek
-
@minikistan inşallah daha azla kapatır ama bnm fikrim 84 puanın altındakiLer kritik sınır bıçak sırtı mandal takoz adını siz koyun artık :)))
-
@avexer aynen kardeşim bizde onu anlatmaya çalışıyoruz. Kimse burada 77 ile kapatır tabi ki demedi. 77 dogru ve ss ile kapanabilir dendi. Ki kaldı ki kaç yılın tecrübesi her yılın sorularini bizzat bilen hocalar bile 80 82 arası kapatabilir diyobiliyorken bazı arkadaşlar daha cok bildiğini iddia eder oluyor