İstihdam Uzman Yardımcılığı 2019
-
Arkadaslar eski kurum calisani olarak bana nasip olmadi yuksek puan da aldim lakin hem yastan hem de bolumden dolayi olmadi. Kacirmayin derim cok zevk duyacaginiz bir calisma alani olacak. Insallah gercekten hak edenlere, meslegi, calisma alanini sevenlere nasip olur basarilar...
-
Sizce 95leri görür mü?
-
Merhabalar, konu hakkında bilgisi olan bir arkadaş yardımcı olursa memnun olacağım;
Evvela belirteyim ki Lisans mezuniyetim ilanda istenilen bölümlerden biri değil, lakin tezli yüksek lisansım ilanda istenilen bölümlerden birindedir ve başvurumu gerceklestirebilirsem ilgili puan türünde puanım var, sınava yüksek bir ihtimalle katilabilirim.
Yönetmelikte bununla ilgili bir hüküm yok. Yanı sıra Kurumu aradım lakin telefona çıkmadıkları için foruma kayıt oldum ve malumunuz' *akıl akıldan üstündür * ' danışmak istedim.Sorunu Cimer aracılığıyla iletirsem nihai yanıt başvuru süreci bittikten sonra geleceğinden ötürü olası bir hak kaybına uğrayabileceğimi düşünüp yazmadım.
Hakkınızı helal edin, biraz uzun bir yazı oldu. Bu perspektifle izlenecek yol hakkında tavsiyesi, önerisi veyahut bilgisi olan var mıdır ?
-
@aristotales Benim naçizane tavsiyem, kuruma bizzat gidip ilgili kişilere sorun derim. İnşaallah hakkınızda hayırlısı olur.
-
@aristotales hocam iskura giderseniz yardımcı olurlar diye düşünüyorum
-
@angaralı merhabalar ilan metninde belirtilen bölümlere genelde sağdık kalıyorlar. Çok mantıklı değil ama bölümünüz yazılmamışsa ilan metninde, kurumu arayıp durumu bildirseniz de değişiklik zor gibi.
-
Arkadaşlar kanı oluşturmak adına puan türü yılı ve puanınızı yazar mısınız
P30 2017 kpss puani 88.50 kamu ve siyaset bilimi kamu seçilerek branş sıralaması 87 -
@tbseyhan @aroma Ankara'da olmadığım için İşkur İl Müdürlüğüne gideceğim. Teşekkür ederim, iyi çalışmalar.
-
@proust bende aradım mevzuat sorulmaz ama genel olarak ne yaptığını bilmek gerekir denildi. artı mevzuat olarak web siteden baktığımızda çok fazla mevzuatları var hangisine bakmak gerekir ki tecrübeli arkadaşlar varsa ve yazarsa kafamızda daha net bir tablo oluşur.
-
Arkadaşlar bu kurumdan yana bilgisizim. en son ne zaman açılmış bölümler kaçla kapatmış bilgi verebilecek olan var mı ?
-
@kubra111 Dostum son gelen ilan 2015 sonunda geldi ve bölüm ayrımı yoktu. O yönden taban puan mukayesesi anlamsız olur. 15 kişi alınmıştı ve KPSS P60-63 ve 88 istenmişti. Bu puanlar %50-60 ağırlığı YDS olan puan türleriydi. Tamamen farklı sistemler anlayacağınız.
-
@paretowilfredo anladım çok teşekkürler. yalnız bu gruba girince fazla talep olmayan bir kurummuş gibi geldi belki de henüz başvuru başlamadığı için olabilir ama
-
@paretowilfredo siz başvuracak mısınız peki . kaç puan hangi bölüm sizin
-
@daisy Dostum çok derinlemesine iş mevzuatına girmek bence fazla olur ama özellikle;
İş Kanunu
Sendikalar Kanunu
Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Lokavt Kanunu
İşsizlik Sigortası Kanunu
Türkiye İş Kurumu Kanunu'nu genel hatlarıyla okumak faydalı olabilir. En temel kanunlar bunlar. @sbf1983 dostumun yapacağı ilave veya katkı olabilir bu konuda. -
@kubra111 Talep olacaktır dostum. Mesleğe dair https://www.tercihiniyap.net/kpss/iskur-istihdam-uzman-yardimciligi-meslegi-maasi-ve-sinavi-h3138.html MESLEK TANITIM yazımızı inceleyebilirsiniz daha detaylı bilgi için.
Meslek merkez uzmanlığı kadrosu. Bu yönden Ankara'da yapılabilecek güzel bir meslek.
Ben başvuru yapmayacağım dostum. Branş sıralamam ile çağrılacak aday sayısı arasında neredeyse 40 kişi var 2017 puanlıları da düşününce bu gerileme 50-60 bandını bulacaktır o nedenle geleceğini düşünmüyorum. -
Dostlar oncelikle sunu soyliyeyim. Tasrada calisma ve is kurumu il mudurlukleri var. Bolge calisma mudurluklerinin yaptigi islemler ozellikle is sagligi ve guvenligi, isin yurutumu yonunden tetfis raporlarinin islemleri ve arsivlenmesinden, toplu is sozlesmeleriyle ilgili yetki sureclerinden tutun arabuluculuk, grev, grev oylamasi vs hep tasra yapar. Ama su var iskur genel mudurluk olarak bu islerle ilgilenmez. Yani tasrada biz hem iskur genel mudurlugunun hem calisma genel mudurlugunun hem is teftis kurulu baskanliginin belli oranda da is sagligi ve guvenligi genel mudurlugunun hem de uluslararasi isgucu genel mudurlugunun uhdesindeki islemleri tasra boyutunda bizler yapiyorduk.Iskur genel mudurlugunde bu saydigim diger genel mudurluk isleri pek bilinmez. Bize talimatlar vs ilgili genel mudurluklerden gelir. Bu sebeple iskur genel mudurlugunun uhdesindeki islemlere agirlik verilmesi bana daha mantikli gorunuyor. Ozellikle iskur kanunu cok uzun bir kanun degil en azindan kurumun gorevleri yonetim kurulu genel kurul ve daire bsk liklarinin gorevlerine goz atmakta fayda var. Issizlik sigortasi islemleri, ozellikle de kurumun aktif isgucu hizmetleri kapsaminda isbasi egitim programlari, girisimcilik programlari, mesleki egitim kurslari duzenledigini is ve meslek danismanligi hizmetlerini ne amacla yapildigini bilin derim. Bu konuda istihdamda 3i dergisinin internetten son birkac sayisina goz atilabilir. Bir de bence issizlik orani, kadin istihdam orani gibi verilere bakilabilir. Bilemiyorum kurum kendi gorevleri haricinde sadece alan bilgisi sorar mi? Sadece sinav yapmadan sozlu mulakatla alim yapilacagi icin istihdama iliskin biraz arastirma yapip girmekte fayda vardir diye dusunuyorum. Yatirim tavsiyesi degildir
-
@aroma KPSSP15 Puan Türünde 88,78349 puan ile İKTİSAT alan(lar)ında 227. sıradasınız 1 puanla aramzda 39 kişi falan var
-
2018 p30 90,98 ile yerimi alayım kamu ve sbf kamuda branş sıralamam 9
-
@rootofallevil Hadi bakalım çok sevindim dostum. Insallah muvaffak olursun
-
@paretowilfredo sadece sözlüyle alması işi zora sokuyor ama kaymakamlık mülakatı başvurular bitene kadar sonuçlanır da içlerinden yüksek puanlı kamu mezunları varsa başvurularını çekecektir diye umut ediyorum yoksa gelme ihtimali düşük içişleri kontrolör alımından sonra 92 den aşağısı için pek umutlu değilim