İstihdam Uzman Yardımcılığı 2019
-
@sbf1983, içinde söyledi: İstihdam Uzman Yardımcılığı 2019
Dostlar oncelikle sunu soyliyeyim. Tasrada calisma ve is kurumu il mudurlukleri var. Bolge calisma mudurluklerinin yaptigi islemler ozellikle is sagligi ve guvenligi, isin yurutumu yonunden tetfis raporlarinin islemleri ve arsivlenmesinden, toplu is sozlesmeleriyle ilgili yetki sureclerinden tutun arabuluculuk, grev, grev oylamasi vs hep tasra yapar. Ama su var iskur genel mudurluk olarak bu islerle ilgilenmez. Yani tasrada biz hem iskur genel mudurlugunun hem calisma genel mudurlugunun hem is teftis kurulu baskanliginin belli oranda da is sagligi ve guvenligi genel mudurlugunun hem de uluslararasi isgucu genel mudurlugunun uhdesindeki islemleri tasra boyutunda bizler yapiyorduk.Iskur genel mudurlugunde bu saydigim diger genel mudurluk isleri pek bilinmez. Bize talimatlar vs ilgili genel mudurluklerden gelir. Bu sebeple iskur genel mudurlugunun uhdesindeki islemlere agirlik verilmesi bana daha mantikli gorunuyor. Ozellikle iskur kanunu cok uzun bir kanun degil en azindan kurumun gorevleri yonetim kurulu genel kurul ve daire bsk liklarinin gorevlerine goz atmakta fayda var. Issizlik sigortasi islemleri, ozellikle de kurumun aktif isgucu hizmetleri kapsaminda isbasi egitim programlari, girisimcilik programlari, mesleki egitim kurslari duzenledigini is ve meslek danismanligi hizmetlerini ne amacla yapildigini bilin derim. Bu konuda istihdamda 3i dergisinin internetten son birkac sayisina goz atilabilir. Bir de bence issizlik orani, kadin istihdam orani gibi verilere bakilabilir. Bilemiyorum kurum kendi gorevleri haricinde sadece alan bilgisi sorar mi? Sadece sinav yapmadan sozlu mulakatla alim yapilacagi icin istihdama iliskin biraz arastirma yapip girmekte fayda vardir diye dusunuyorum. Yatirim tavsiyesi degildir
Ilaveten issizlikle ilgili tanimlara bakilabilir. Bize gorevde yukselme sinavi mulakatinda bile cok teorik sorular soruldu endustri 4.0 nedir, nace kodu nedir gibi. Teknolojik issizlik nedir sorusu bana kaymakamlik mulakatinda iskurda calistigimi soyleyince gecen sene sorulmustu, iskur mulakatinda bu tip soru sorulma ihtimali de var bence. Biraz bilginizin olmasi komisyonun gozunde sizi bir adim one cikartir zaten iyi puanli donanimli arkadaslar mulakata kalicak alim sayisinin 4 katini cagirmasi itibariyle.
-
@wroclaw hocam benim p15 tam 91.89 brans siralamam ise 78, gelir mi dersiniz?
-
@rootofallevil Branş sıralaması epey bi gösterge dostum bu alımda. Seni geçmesi gereken 2017'den kalma 16 kisi olması gerek ki seni 25. liğe itsin. Şansın çok fazla. Umarım yaver gider de güzel bir mülakat görürsün dostum.
-
2018 yili cocuk isciligi ile mucadele yili ilan edildi. Bu konuda calisma genel mudurlugu daha agirlikli calisyor ama bilmekte fayda var. Ozel istihdam burolarinin( kariy...net gibi) iskurdan izinle is ve isci bulmaya aracilik yaptigini bilin. Baska turlu izinsiz aracilik faaliyeti yasaktir. Kamuda daimi ve gecici isci alimlarinin kurum uzerinden alindigini, engelli ve eski hukumlu kontenjan aciklarinin kurumca takibinin yapildigini...
-
@paretowilfredo inşallah üstat ya umutla kaymakamlık ve rekabetin mülakatlarını bekliyorum oraları kazanan kamu mezunları olursa buraya umarım başvurmayacaklardır.
-
@rootofallevil brans siralamasinda siyaset bilimi kamu yonetimi ve kamu yonetimi ayriliyo galiba
-
@desertiger ikisini birlikte aldığımda da 9. sıradayım
-
2018 P40 da branş sıralamam 31.
Size gelme olasığı kaç ? -
@kbra1212 puanınız kaç hocam?
-
@sgkemekcisi 90
-
şöyle bir şey yapsak başvuracak olanlar bölümünü, kpss yılını, puan türünü ve branş sıralamasını yazsın liste oluşturalım kaçla kapatacağına dair bir kanıya varabiliriz
-
@rootofallevil yazmıştum ama tekrar yazayım 2017 p30 88,50 sıralama 87 ( hesaplamada kamu ve siyatet bilmii seçildi)
-
@rootofallevil 2017 P40 91.39 çeko branş 24 hocam benimde
-
2018 p15 - 91,93 branş sıralamam 75
-
Arkadaşlar branş sıralamanızı ss mi aldınız zamanında ?
-
@sonofanatolia ais den başvurular bölümüne girin hangi kpss ye girdiyseniz 2017 veya 2018 kpss lisansa tıklayın branş bazında sıralama çıkacak, orada kendi bölümünüzü ve varsa siyasal bilimler fakültesinde o bölüm onları işaretleyin bölümünüzle ilgili puan türünü seçip sıralamayı göster deyin
benimki 2018 yılı p30 90,98 kamu mezunuyum kamu ve sbf kamuyu seçtim 2018 yılında kendi puanımda ve branşımda 9. yum o şekilde öğrenebilirsiniz -
Yazmamın bi önemi var mı bilmiyorum ama yazıyım genede 2018 p40 85,6 branş sıralama 91
-
@serhats 2018 p40 91.39 branş 23 hocam arkadaşımında,baya iyi denk gelmiş
-
benim p40 88 ile umudum iyice azaldi.
-
@gaye Kestirmek baya zor hocam ama umudunuzu kaybetmeyin geçen sene ve bu sene içinde aynı kişiler de vardır yerleşenler de vardır ne olacağı hiç belli olmaz,umudunuzu koruyun hakkınızda hayırlısı olsun.