Poşetlerin Paralı Olması
-
@mülkiyemüfettişi var, hatta biri iade etmiş
-
2 metre kumaş alıp birkaç tane bez canta yapmaya calisacagiz demek ki vaziyet onu gosteriyor
-
@genclerbirlikli hocam, resmen sistem açığı gibi bir şey helal olsun
-
@wasp61 hocam peki polonyada toplu taşıma ücretleri ne kadar onu da yazar mısın?
-
@wasp61 haklısınız kesinlikle ama şöylede bişey var. Bildiğimiz o dandik poşetler kullanılmaya devam ediyor. Bi tanesi yırtılmasın diye iki tane geçiriyorduk düşün öyle dandik poşetler. Bu uygulamada metro avm örnek alınmalı bence. Bilenler bilir metro bunu zaten yapıyordu. Hem baya büyük hem sağlam hemde doğada kolay çözülen poşetleri on onbeş kuruşa satıyordu. Şuan ne durumda bilmiyorum gerçi bayadır gitmiyorum. Ama insanın o dandik poşetlere 25 kuruş ödeyince zoruna gidiyor. Devlet kalan o onbeş kuruşa çökeceğine adam akıllı bi proje başlatabilirdi diye düşünüyorum.
-
@wasp61 Maliyeci olduğunuza göre kazığı bağırtmadan yolmak diye birşey de duydunuz siz.O zaman fayda saçan şeyler de ücretsiz olmalı.Ama hepsine para verip alıyoruz.Ben ücretli olmasına karşı değilim birçok çevre,atık programı izledim durum gerçekten vahim.Dünyada 6-7 milyar insan yaşıyor ve bunların atıkları bir günde inanılmaz boyutlara ulaşıyor.Bu konuda önlemler almak mantıklı ancak bu yaklaşımı samimi bulmak zor.Bu poşetler 10 kuruş olup bir kısmı da üreticiye yükletilebilirdi.O zaman bu kadar tepki çekmezdi
-
Madem çevre için yapılıyor, o zaman tümden yasaklansın. Neden paralı?
-
@gençişsiz 4.40 zloty 90 dakika gecerli bilet istedigin kadar bas 90 dakika icinde öyle hatirliyorum. Bi kere bilet almadan binmistimde biletciye yakalnmist ceza yemistim unutmuyorum o yüzden
-
@mrnobody doğru tek bir fiyat var dandik poset. Daha ucuz olabilir. Peyderpey düzelir inşallah
-
@fernando-reges fiyatlama daha adil ve isabetli yapılabilirdi. Ama dedigim gibi biyerden de baslamak gerekiyor. Bu arada maliyeci değilim hocam uluslararası ilişkiler okudum
-
@mülkiyemüfettişi aynen öyle 2. günden bulundu açık
-
@wasp61 pahalıymış şaşırdım hocam
Yani demek istediğim şu avrupadaki her uygulamayı görüyoruz almaya çalışıyoruz ama diğer bir çok önemli konuda bu farkı kapatmaya çalışmıyoruz. İnternet ve toplu taşıma fiyatları benim ilk aklıma gelenlerdi mesela. Bu uygulamayı avrupada da var diye savunmak bana biraz absürt geliyor o yüzden -
Ben uygulamanin cevre kirliligi endisesi ile yapildigini hic sanmiyorum. Wolksvagenin emisyon sikintisi olmustu hatirlarsaniz. Turkiyede bircok arabasi var sikintili olan ama bizim ulkemizden tek bir tepki gosterilmedi. Cevreyi dusunuyorsaniz su sahincileri hala trafikte kulustur yag yakan arabalari bir men edin once. Ayrica marketten alisveris yapip eve getirdigi poseti yollara atmiyordu ki millet geri icine copunu koyuyordu. Ha sen ulkende geri donusum sistemini oturtmus olsaydin o posetli copleri cop toplama yerinde posetinden ayristirir tekrardan uretime katabilirdin. Emin olun millet simdi coplerinide posete koymayip yollara tenekesini bosaltip kacarsa hic sasmayin. Son olarak her yerimiz tamdi bir poset sorunumuz vardi onuda hallettik sahtik sahbaz olduk ulkece.
-
@gençişsiz internet konusunda sapina kadar haklısın reis. Biz 100 zloty’e 250 mbps hız alıyorduk akn falan lafi bile geçmiyor orada. (1 TRY = 1,1 PLN falan ediyordu gecen sene 2017 yaz zamani, şimdi ₺ baya deger kaybetti, ama oranin alayım gucune göre de oldukca ucuz yani 100 zloty)
Kopyala yapistir mantigi ile iş olmaz, bilinc lazim, eğitim lazim. -
@wasp61 kardeşim tam olarak onu diyorum ya:)
Her şeyi hallettik de bir paralı poşet mi kaldı :)) -
Amaç çevreyi temiz tutmaksa eğer belediye yasasını değiştirirsin özellikle illerde atıkların geri dönüşümünü sağlarsın ki çevreye gerçekten bi katkın olsun. Millet bu poşetleri yemiyor zaten marketten alıp evde de çöp poşeti olarak kullanıyor. Market bazında düşünmeyelim sadece Boynerde bile kıyafet satın aldığınız poşetten para alınıyor hadi diyelim markete gittiğinizde sorunu çözdünüz bi şekilde avmlerde ne yapalım? Poşet almayıp elimizde kazakla jeanle mi gezelim? Niyeyse bu ülkede sermaye sahiplerinin sırtına yüklenen bi bedel yok vuruyolar vatandaşa vuruyolar vatandaşa. Yaz yasaya tüm büyük çaplı firmalar kumaş/karton çanta üretecek diye o zaman kimsenin poşet ihtiyacı kalmasın! Ekmek koyduğumuz şeffaf poşet ücretsiz biraz büyük poşet ücretli niye ikisinin de ham maddesi aynı değil mi? Yasa çıkarıyosan eğer çözümünü de oraya yazacaksın, çözümü vatandaşın cebinden çıkarmayacaksın.
-
Şimdi insana sormazlar mı: Çevre politikası gereği yapılmış bir uygulama ise bu uygulama plastik hammaddesi olan: Polietilen, polidvin, poliüretan, polyester vs. gibi eşyalar hayatımızın her yerinde kullanılıyor. Giydiğimiz kıyafetlerin %70'inde polyester kumaş kullanılıyor. Evlerimizdeki kapı ve pencerelerin artık neredeyse tamamı polietilenden üretiliyor. Her yer plastik kova, kap dolu. Süt ürünlerinin ambalajı dahi sert plastik. Şimdi hikayeden çevre dostu olmak yerine biz bunu ekonomiye ekstra katkı olsun diye yaptık desek daha doğru olmaz mı? Çevreyi kirletmemek bilinçle, kültürle olacak şey. Hangimizde o bilinç, o kültür var? Hangimize o bilinç, o kültür aşılanıyor? Çocuklarımıza öğretiyor muyuz? Daha fazla uzatmayalım, çevre bahane rantabilite şahane.
-
Az evvel bim'e gittim kasiyer cocuk mahcup ve utangac bir sekilde sesi titreyerek abi poset istermisin dedi icim parcalandi ver aslanim 2 tane dedim kasada kuyrukta bekleyenler hayran dolu gozlerle beni suzdu vay be adam 2 poset aldi dediler. Bende bir havalar o kirmizi seritli kapiyi bir disariya dogru itekleyip cikisim var tam bir amerikan filmi sahnesi gibiydi.
-
İlk genel seçimlerde vaatlerden birisi şey olacak değil mi: Size söz veriyorum süpermarketlerde, bakkallarda, avmlerde, mağazalarda poşet bedava olacak, dilediği gibi poşet kullanamayan kimse kalmayacak. Eski günlerdeki gibi ister çöp atmak, ister eşya taşımak, ister yağmurdan korunmak, isterseniz de karlı havalarda yokuşlardan kaymak için özgürce poşet kullanabileceksiniz.
Alkışları duyar gibiyim. -
Eskiden balley alana poşet bedava filan gibi kampanyalar olurdu onlar noldu acaba?