İdari hakimlik sınavı mülakat süreci
-
Aralıkta idari yargı gelir mi acaba?
-
@uzmanyrdd çok zor hocam. İdari yargıda açık yok. Sizin hedefiniz ama hakimlik ise süreçten kopmadan sürekli küçük küçük çalışın derim. Garantisi yok ne zaman açılacağının çünkü . Bence bu alımda 100 kişi almayacaklar bile. Ve de dershane vs gibi yerlerden duyumlarada çok itibar etmeyin.
-
@uzmanyrdd İdari yargı hakimliğine ilişkin konuştuğum bir hakim Aralık'ta idari yargı kesin gelir mi bilemem ama siz yine de çalışın demişti, ben hazırlanmıyorum sınava ama biraz bilgi maksatlı sormuştum. Bir diğer husus da hakimlikte maksimum sayıya ulaşıldığına ve bundan sonraki alımların daha az sayıyla yapılacağına dair yorumdu. Hatta yarı yarıya düşebileceği söylendi. Ben bu konuyu biraz şöyle değerlendiriyorum @çıkmadıkcandan arkadaşımızın da dediğine benzer eğer idealinizde bu meslek varsa her daim az çok hazırlık halinde olmak lazım, biliyorsunuz bu işler hiç belli olmuyor. Devreye bir başka kurumsallaşma planı girer sonra ihtiyaç hasıl olduğu söylenir. O yüzden bu sınav tek seçenek olmamak kaydıyla hazırlanılmalı diye düşünüyorum.
-
Fikirlerini paylaşan arkadaşlara teşekkür ederim..
-
evet idari hakimlikte ihtiyacın az olduğunu ben de duydum hatta bazı nufusu küçük olan yerlerde hakim başına 2-3 dosya düştüğünü duydum, ayrıca arabuluculuk kurumunu idari yargıya da getirmeyi düşünüyorlar bu ihtiyacı daha da azaltabilir. inşallah bu mesleği hedefleyen insanlar istediklerine ulaşırlar.
-
Arkadaşlar hayırlı günler moral bozmayın ne olur. Allah'ın izniyle hersey çok güzel olacak. Bakın hiç ilan haberi yokken herkes acaba Mart mı olur derken bir anda bu sene Aralık'ta sınav geliverdi. O yüzden her an hazırlıklı olalım. Allah'ın izniyle bu sene idari yargı da gelebilir diyenler çok fazla. Umarım gerçek olur.
Tüm dualarımız yeni bir sınav gelmesi için. Bakın Aralık sınavındaki çalışmalarınız KPSS hukuk için çok güzel bir temeliniz oldu. Allah'ın izniyle çalışmaya devam edin. Kpss sonrası nasip olursa kaymakamlık ardından hakimlik için çok güzel bir temeliniz olacaktır.
Sakın vazgeçmeyin. Emin olun umutlar yeşerecek ve güzel günler gelecektir. Ne olur bırakmayın.
İnşAllah tez zamanda sınav açılır da hepimiz kazanır hepimiz mutlu oluruz. Ne olur umutsuz olmayın. Allah'ın izniyle hersey güzel olacaktır.
Allah yolunuzu açık etsin.
Ne zaman isterseniz 7/24 çekinmeden yazabilirsiniz.
Selametle...
-
Benim mülakatım bugündü,
Bende diğer arkadaşlarıma faydalı olur diye tecrübemi anlatayım dedimAnkara Hakimevine Kızılay'dan giden bir çok otobüs ile ulaşabilirsiniz.
Güven park tarafındaki duraktan 203, 145, 183, 155 numaralı otobüsler ile çok rahat yakınına kadar ulaşabilirsiniz.Hakimevine girince aynalı oda ve küçük odanın olduğu arka tarafa yönlendiriliyorsunuz. Bekleme salonunda bekliyoruz daha sonra İsim isim çağırıyorlar. Yaklaşık 30 kişiyi sıraya alıyorlar ve sandalyeye oturuyorsunuz. Geri kalanlar ise üst katta beklemeye devam ediyor. Sonra sıra ile ilerleniyor. Girenler yaklaşık 45-60 saniye arasında girip çıkıyordu. Girene kadar içerde ne oluyor diye insan çok merak ediyor ve heyecana kapılıyor. Size 2 kişi kala telefonları teslim ediyorsunuz ve size sıra gelince büyük bir kapı açılıyor ve aynalı oda denilen odaya açılıyor.
Oda çok büyük bir oda. Bir bakan yardımcısı olan başkan olmak üzere toplam 5 kişilik heyetin karşısına çıkıyorsunuz. Heyet tam karşınızda kalıyor odaya girince. Heyetin biraz uzak mesafesinde odanın ortasında bir koltuk ve bir sandalye var. Sandalyeye oturmadan önce baş selamı veriyorsunuz ve üyelerden biri buyrun oturun deyince oturuyorsunuz. Hemen başkan size kendinizi tanıtın diyor. Sizde ad soyad, doğum tarihi, memleket, mezun olunan okul ve medeni hali söylüyorsunuz. Daha sonra üyelerden biri direk size soru soruyor. Bana genel ve özel boşanma sebepleri nelerdir diye sordu. Bende cevapladım tek tek. Ben bitirince teşekkür ederiz çıkabilirsiniz dediler. Sonra saygı ile ayağa kalkıp kafa selamı verip çıkıyorsunuz.
Yani heyecan girene kadar oluyor meraktan dolayı ama girince hepsi geçiyor. Allah yardımcınız olsun..
Rabbim hâkim veya savcı olarak en güzel şekilde garibana ses mazluma nefes olmayı nasip etsin İnşAllah...
Dualar hepimiz için..
Selametle...
-
@mehmetemir hocam hayirli ugurlu olsun..iyi haberlerinizi bekliyorum insallah
-
@mehmetemir üniversite dönemi nerede kaldığınız soruldu mu?
-
@suigeneris1876 teşekkür ederim hocam. İnşAllah bir sonraki sınavda yakın zamanda olur da herkes kazanır ve herkes mutlu olur.
@mr-aday sorulmadı hocam. Benle aynı gün girenlerden hiçbirine sorulduğunu duymadım.
-
@mr-aday bana sordular, birçok kişiye de sorduklarını duydum•
-
@geliruzmanı07 Bana da soruldu hocam
-
@mehmetemir sanırım idari yargı mülakatında üzerine düştüler bu konunun.
-
@mr-aday dediğiniz gibi olabilir.
İnşAllah kazanıp meslektaş oluruz hep beraber..Allah yolunuzu açık etsin inşAllah...
Selametle...
-
@mehmetemir hocam sizinkisi adli mulakatin ilk gunu mu oluyor acaba benim soyisim av diye gidiyor da benim pazartesi mulakatim.benim ilk gun diye dusunuyordum.
-
@hedwig benimki ikinci gün idi hocam. Adli mülakatları Perşembe günü başladı. Siz 3. gün de gireceksiniz inşAllah..
Allah yardımcınız olsun...
-
Sagolun hocam bir sey daha sormak istiyorum hakimevine arkadaslarimizla ya da ailemizle gidebiliyor muyuz iceriye aliyorlar mi acaba ?
-
@hedwig evet hocam yakınlarınız ile gidebiliyorsunuz. Aynalı salona girmeden önce bekleme salonu var. Orada yakınların beklemesine izin veriyorlardı.
Hakimevinde ise yer olup olmadığını bilmiyorum. Eğer yer var ise kalabilirsiniz. Konaklama olarak Ankara Polis Moral Eğitim (polisevi) çok yakınında. Yine Kızılay ve ulus taraflarında kalınabilecek birçok otel mevcut.
Allah yardımcınız olsun...
-
instagramda hakimlik akademesinin paylaşımına göre ,adli-idari ve avukatlar hepsi bir arada ve bayramdan sonra çok geciktirmeden açıklanacakmış.
-
@idarhakim vay arkadaş hiçbir duyum bir biri ile uyumlu olmaz mı 8-10 mayis duyumu , 15 mayıs duyumu , mayis sonu duyumu , avukatlık once idari ve adli beraber duyumu , adli- idari -avukatlık geçiş bereber duyumu. Acaba hangisi gerçek