2019 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
-
@orhanakıncı malesef ki yaşayarak öğreniyoruz
-
Ben kurumda çalışanları da anlamıyorum. Bizim geçtiğimiz yoldan geçtiler zorluklarını biliyorlar. Sadece p3 puanıyla giren birinin kendileriyle aynı statüde olmasına nasıl bu kadar normal bakabiliyorlar.
-
@Müşrif memnun olan yoktur. Varsa da istisnadır.
-
@Zümrüdükankakuşu kurumiçini mi bir seferliğine yapacaklarmış
-
@aybala dediğim gibi uzun bir sohbet olmadı ama öyle dedi bir seferliğine.
-
@Zümrüdükankakuşu anladım teşekkürler. Onlara öncelik verirlerse bizlere yazık olacaklar umarım 2020 de yaparlar onlara sınavı.
-
@fuzuli o hesabın kim tarafından açıldığı belli değil hocam. Partide medya tanıtımda olan arkadaslara bile sordum bakanlıktan biri olabilir mi diye ama alakası yok dediler hatta onlar da bıkmıs böyle hesaplardan.
-
1-2 hafta önce vergi dairesine gittim ben de. Şefle konuştum boş masaları görünce bir de ondan duyup teyit edeyim dedim. Çok fazla ihtiyaç olduğunu hatta 15 temmuzdan sonra yapılan ihraclardan dolayi da fazlasıyla açık olduğunu söyledi ama bunu telafi edilecek alım yapılmadı bunu o da biz de biliyoruz. Kurumici meselesine de değindim ama onun bizi etkilemeyecegini söyledi yılbaşında emekli olacakmış onun herhangi bir çıkarı yok bu durumdan o yüzden yalan söyleyecek sebebi de yok. Asıl sıkıntı alım yapılmamasinda. Kurumici olayı sinir bozucu ama birilerinin bizi dinlememesi daha da sinir bozucu şimdiye kadar ilanın çoktan gelmesi gerekiyordu.
-
@De_lorean ben de 2 defa elenmiştim,olur da tekrar girmek nasip olursa elenmem insallah,sizin de hakkınizda hayirlisi olsun.
-
@aybala Hocam kurumici yasasi 5 yilda 2 defa yapilmak uzere imzalandi diye biliyorum. @paretowilfredo dogru mudur ustat?
-
@fatos Hocam Kasim'dan sonra alimlar hizlansa ne olacak ? Kasim'dan sonra demek ilanin Mayis Haziran'i bulacagi anlamini taşır. Koskoca 2018 yilini bos gecirmisiz zaten simdi 2019 yili ayni tehlikede. Etkinlige katilmayan destek vermeyen arkadaslar iyi okusunlar bunlari. O kisiler kitap aramaya devam etsin.
-
@Baelish dovru.
-
Kurumiçi sınavı bekleniyor o zaman. İlanın gelmeme nedeni bu. Üstad da dedi, önce kurumiçi olur baskı yüzünden. Mesele, bize ne olur ne ara gelir, gelir mi?
Bizim akibetimiz ne olacak? -
@Baelish hocam benimde hosuma gitmedi ama durum bu yasa vdk ile alakaliymis ama bazi görevler gibe devredilcego icin guyuda ilgilnedirir bu kadar is yuku verip personel almamasini kimse aciklayamaz. Kurum içinden almasin direkt bizden alsin kasimda 2000 guy ben onada raziyim artik ne hale geldik
-
@Baelish partilerde bile twitterda gündem olmak için çalışan ekipler var. O kadar önemli Türkiye'nin gündeminin twitterda ne olduğu ama gel gör ki İİBF de işsiz çok icraat yok
-
Merhaba dostlar. Bir kaç açıklama yapayım. VDK ile alakalı düzenlemeleri içeren bir yasa/CBK hazırlığı gerçekten var. Burada tabi yeni kurulan HM Teftiş Başkanlığı'na verilecek yetkiler var, GİB'e aktarılacak bazı çalışmalar var. GİB'e aktarılan çalışmanın temeli aslında hayata geçirilmeye, daha doğrusu daha etkin şekilde uygulanmaya çalışılacak olan Risk Analizi konusu. Bu konuya dair iş yükü de GİB'e düşecek. Normalde bu yapı VDK bünyesinde, ancak yeni dönemde tamamen GİB'te faaliyete geçirilmesi planlanıyor. Şayet bu düzenleme yapılırsa, bir seçenek olarak benim aslında beklemediğim yeni bir DGUY alımı da söz konusu olabilir. Merkezde görev yapacak DGUY ihtiyacı da oluşacaktır bu hayata geçerse. Ayrıca VMY'lerin özlük haklarına dair de bir düzenleme var taslakta. Ancak çok gerçekçi değil açıkçası. Belki bir iyileştirme olabilir ama beklenen düzeyde olacağını sanmıyorum.
Kurum içi konusunda da daha evvel de söyledim, baskı söz konusu. Adamların kulis gücü bu kanunu geçirtti. @Baelish dostum evet 5 yılda 2 alım planlanıyor. Bu da her şeyden evvel GUY alımlarının zaten iki senede bir yapılması sonucuna gebe. Diğer yandan bu yıl ki alımın ötelenmesine sebep olursa gerçekten felaket bir durum ortaya çıkar. Bu nedenle diyorum ki her mecrada dile getirmeye devam etmek lazım. Çünkü onlar emin olun durmuyorlar. Her fırsatta sınav için bastırıyorlar.
Bu sürecin açıktan alımları etkilemeyeceği konusu da sadece bir illüzyon benim gözümde. Kurum içi tayfasının göz boyama söylemi. Dediğim gibi alımların arasını açması bile yeterli bir olumsuz sonuç zaten. Kaldı ki bu adamların maaş artışları, 2200'den emekli olacakların, normal emekliliklerine göre alacakları daha yüksek emekli maaşları, her açıdan bütçeye bir yük. İlave olarak onlara yapılacak sınavlar bir gider kalemi. Yani neresinden bakarsanız bakın bu işten onlar kârlı, sizler zararlı çıkar. Bu söylemdeki illüzyona kapılmayın diyorum o yüzden dostlar.
Acı olan şu ki, ben uzman olmayı haketmiyor muyum diye soran ve sizin verdiğiniz emeğin 100'de 1'ini vermemiş olan kişilere, hayır etmiyorsun diyemedi malesef çoğu dostumuz. Siz ekmeğinizin ucundan tutmazsanız, o ekmeği malesef sizin elinizden alır, sizi açlığa mahkum eder, geçer karşınızda afiyetle yerler. Aradaki maaş vs. farkları sizin hakettiğiniz maaşlardır. Unutmayın ki sizden gibi görünenler, kurum içi yükseldikten sonra çektikleri ilk yükselmiş olan maaşta sizi hatırlamayacak bile. Sizin işsiz geçen günlerinizin tazmini olacak olan kalemlerdir.
Bu bilinçte olmadığımız müddetçe, ikinci bir kanun da 2024 yılında çıkarılır, bir beş sene daha aynı duruma mahkum edilir malesef bunca işsiz genç. -
Personel alımı hakkında da bilgi almaya çalışıyorum alirsam yazacam
-
@paretowilfredo üstad bu durumda DGUY bu yıl gelme ihtimali nedir, yetişir mi yıl sonuna kadar
-
@fridakahlo Düzenlemenin seyrine göre soruşturmak lazım dostum. Normalde dediğim gibi beklemiyordum ancak bu yönde düzenlemeler olursa iş değişebilir. Sormak lazım yeni koşullarda yeniden.
-
@fatos bekliyoruz dostum, güzel haber et... İnşallah