28 Nisan Vakıfbank Müfettiş Yardımcılığı Sınavı
-
@walras12 üstteki yazıya istinaden sormuştum.
-
@marsiyal ingilizce puaniniz genel hesaplamaya katılmıyor. Diğer 4 bölüm eşit oranda hesaplamaya dahil.Ornegin, mat 32 dogru ing 10dogru hukuk 24 dogru iktisat 30 dogru maliye 36 dogru . Mat 80 ing 40 hukuk 60 iktisat 75 maliye 90 .genel puan : 76.2 nihai sonuc:başarısız ingilizceden dolayi başarısız yazar. Ama genel puan da ing hesaplanmaz.
-
@sinavparambitti 80+60+75+90=305 /4 =76.25 yani ingilizce dahil edilmiyor.
-
@sinavparambitti Arkadaşımız bütün iyi niyetine rağmen yine geleneğini bozmayıp 3 bilgiden 2 sini hatalı verdi. Öncelikle Ankara'nın yüksek puanla kapattığı doğru ancak bu bürokratik baskı ya da merkezin tecrübeli eleman istemesinden değil; ilin kendi kontenjanıyla ilgili bir durum. Zira bankanın merkezi Ankara değil; Ümraniye/ İstanbul'dur. Ziraat Bankası uzman yardımcılığı 61 puan ile değil; 67.5 küsur puanla kapattı( puanı tam net değil ancak 67-3 puanlı aday girememişti). 61 ile kapatan Ziraat Katılım uzman yardımcılığı'ydı. İstanbul'da düşük olmasının sebebi de yukarıda belirttiğim gibi Ankara kontenjanına göre fazla olmasıydı. İstanbul'un daha fazla kontenjan içermesi şehirde yaşama şartlarının zor olup maaşın yetmemesiyle ilgili. @müstatil Şu ana kadar böyle bir durum olmadı ancak bu olmayacağı anlamına gelmiyor. Çıkarım da genel de tepeden değil en alt kısımdan başlar. @walras12 Bu zamana kadar olmaması gelecekte olmayacağı anlamına gelmez. Kamu bankalarında ciddi şişme var ve yeteri kadar kar elde edemiyorlar. Bunu sadece Vakıf değil aynı zamanda Ziraat yöneticileri bile dile getirmeye başlamış. Her şeyi adaptif beklentiye göre oluşturmayın nacizane önerim.
-
@bluephantom hocam kamu bankalarında şişme varsa neden her yıl alıma çıkıyorlar ?
-
@müstatil Güzel soru. Halkbank aldı mı 2018 yılında? Vakıftan kaçan çok diye biliyorum geçen bir arkadaşımız içerden bilgi vermişti. Ziraat'te aynı şekilde dikkat edin kontrolör ya da müfettiş almıyor artık. Bankalar en hızlı teknolojikleşen kurumlar. Bu da işsizliği yanında getiriyor. Dikkatli bakarsak alımlar artık eskiye nazaran daha çok mühendis ağırlıklı.
-
bu mühendislik kısmında mat ve fizik var bunlara mat 2 ve fizik 2 dahil mi bilen var mı ? birde mühendisler için ekonomi 2 mi daha kolay oluyor normal ekonomi mi genel anlamda bilgisi olan aydınlatırsa sevinirim
-
@bluephantom ziraat uzman yardimciligi zaten sadece istanbuldu. Ankara dediğime göre süreci az çok takip eden biri katılım olduğunu anlar.Bu arada burokratik baskı dan neyi kastettigimi anlamış değilsin. Zira Vakif bankasi Ankara'ya 74 puanli adami cagirmazken 60 puanli kisilerin cagrildigi doğrudur. Bunum altinda yatan çeşitli sebeblerden biride ... her neyse tartışmak istemiyorum ama geçen yazdığımda da ikametgah çok önemli vesaire yazdın. Ben sürecin içinde olan biri olarak ve bizzat ankara ikametgah olup iletişim adresini istanbul gösteren arkadaslar ile bilgiyi teyit ettim suan kendileri istanbulda uzman yardimcisi.Bir seyleri cok bilmiş havasından geç. Kontenjana bağlamışsın evet bursa 54 puanla cagirirken Ankara 75 üstü kapatmasinin tek sebebi kesin kontenjandir.
-
İleti kaldırılmıştır.
-
@sinavparambitti Hocam şu başka illeri seçmek konusu bana biraz tuhaf geldi. Bu arada Vakıfbank'ın 2016'daki Müfettiş Yardımcılığı sınavını kazanmış ve mülakattan elenmiş birisiyim, belirteyim. Benim bildiğim süreç şöyle işliyor Vakıfbank için eğer değişmediyse. 150 kişi mülakata kaldı diyelim. Bunların bir kısmı teftişe, bir kısmı iç kontrolörlüğe ve geriye kalan büyük kısmı uzman yardımcılığına çağrılır. Çok az kısmı da hiçbir teklif almaz. Sonra sonuçlar açıklandıktan sonra puanı yüksek adaylar uzman yardımcılığı mülakatına çağrılır. İl tercihi falan mı yapılıyor?
-
@deschain uzman yardımcılığına iletisim adresindeki belirttigin il için çağırıyorlar kardeşim. Her il için belli taban puanları oluyor.
-
İleti kaldırılmıştır.
-
Daha seviyeli bir muhabbete davet ediyorum dostlar sizleri. Polemik haline gelecek tartışmalarınızı da özele taşıyın lütfen. İyi forumlar dilerim.
-
Arkadaşlar biliyorum bu söylemlerden çok sıkıldınız ama bi konu da net bir yazı okuyamadım, merakıma da yenik düştüm o yüzden sormak istiyorum. Alan derslerinden iyi yaptığımız takdir de kontrolörlük daveti de geliyor mu ya da daha açık bir ifadeyle sadece uzman yardımcılığı daveti mi alıyoruz böyle bir durumda? (Tabi cetaris paribus geçerli)
-
@sinavparambitti Bu kesin bir bilgi mi ya da iddaa mı? Hocam, sınav öncesi ikametgah değiştirmek riskli bir eylem bana kalırsa. Banka, avantaj sağlamak için oportünist bir davranış olarak görebilir bu tutumu ve dürüstçe bulmayabilir. Ben taraftarı değilim şahsen. Fakat tüm bunların yanında, ikametgahın önemli olduğu konusunda ikinizle de aynı fikirdeyim.
-
Arkadaşlar merhaba. Uzmanlık vs için sınava giren biri misal diyelim Samsun`da ikamet ediyor. Sizce Istanbul dışındakiler için bulunduğu il için teklif gelir mi yoksa herkes Istanbul mu gösteriyor ikametini. Yardımcı olur musunuz
-
@frida_olmak merhaba, bulundugu ilde acik varsa aldiginiz puanla siralamaya girebilirseniz mulakata cagirilirsiniz. Burdaki istanbul olayi genelde en cok acik orda oldugu icin arkadaslar istanbul yazin iletisim adresinize ya da ikamet aldirin gibi cumleler kurmuslar. Bu arada samsunlumusunuz?
-
Arkadaşlar maliyet muhasebesi var mı bilen tecrübeli arkadaşlar cevap verebilirse çok sevinirim.
-
Arkadaşlar yaş sınırı erkeklerde 30 yaş değil mi?
-
Bu akşam yapılması planlanan İİBF Twitter etkinliği Yeni Zelanda’da yapılan katliamın devlet büyüklerinin gündeminde olması ve yaşadığımız üzüntü dolayısıyla iptal edilmiştir. Tüm sosyal medyada duyuralım... #kendisesinoliibf