2019 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Sınavı Soru ve Cevapları
-
@kombassankoma Yani 2 eser de geleneksel yargıyı yıkma anlamı yoktu o şık yüzden yanlıştı soruda Hangisine ulasilabiliri soruyordu
-
İşsizlik maliyeti sorusunun cevabi bos zamanmis arkadaslar Kemal yildirimin kitabinda cumlesi cumlesine var,maliyet enflasyonu sorusunun cevabinida kendimce yorumladim kitaptan ve bilgilerimden gdp deflatörü sadece fiyat degisikliklerini inceledigi icin maliyet hakkinda bilgi vermez,tüfe ve üfede maliyet ölçümü var lakin tüfenin icine ithal mallarda girer ve üfede meydana gelen degisiklikler tüfeyi etkiledigi icin bir anlamda üfenin yansimasidir,bu şıkda elenir,üfe hem yatirim hemde ara mallarini icerir hemde uretilen mallarin maliyetini,dolayisiyla maliyet kavrami yuzunden cevap üfe olacak
-
@g-uzmanı gelenekselliği yıkma yoktu ama bir şıkta 2 eserde genelenekselliğe atıf vs vardı ben onu işaretledim
-
Bir de derlenen sorularda iktisatta piyasa fiyatı yazılmış o soru neydi
-
@cesss Açıkçası ifade ettiğiniz şıkkı hatırlayamadım ama sanki paragraftaki her iki konu okurların yöntemini ele alıyor gibiydi
-
@maliyeciuzman yok hocam vebal doye düşünmeyin osym bu belli olmaz .
-
@cesss Mükerrer yazılmış Tam rekabet piyasasında denge fiyatı sorusu
-
@g-uzmanı büyük ihtimalle aynı şıklardan bahsediyoruz
-
İKTİSAT SORULARI
1.1890 LI YILLARDA AZALAN MARJİNAL FAYDA ILE ILGILI CALISMALAR MARSHALL TARAFINDAN YAPILMISTIR.
2.TAM REKABET PIYASASINDA DENGE FIYATI 10 DİYENLER DOĞRU SANIRIM BEN 25 YAPTIM
3.MONOPOLCU REKABETTE UZUN DÖNEMDE EKSİK KAPASİTE VARDIR
4.ITHALATTA ALINAN YUZDESEL VERGİ ADVOLAREM VERGİ
5.TOBIN Q TEORISI FORMÜLÜ PIYASA FIYATI/SERMAYE MALIYETI
6.HEM ISSIZLIK HEM DE FİYATI DÜŞÜREN TEKNOLOJİK YENILIKTIR
7.HOŞ OLMAYAN
8.ÜÇLÜ AÇMAZ
9.HEKSER-OHLIN TEORISI
10.YÜZDE 20 KISISEL GELIR
11.UFE VEYA DEFLATÖR
12.PARA ÇARPANI MEVDUAT CARPANINDAN DAHA KÜÇÜKTÜR
13.ISSIZLIĞIN MALİYETİ OLMAYAN
14.GSMH HESAPLAMA ILE ILGILI DOĞRU OLAN
15.KEYNES CARPAN ELESTIRISI -
@aroma hangi soru?
-
İşsizliğin maliyetine ne dediniz
-
@özenlimükellef sorunun cümlesi olduğu gibi notunda yazıyor ve önümde o yüzden direk cevabı söyledim. Not yanlış değilse cevap o olmalı
-
İktisat veya maliyede bir soru vardı. Boş zaman tercihiyle ilgili işçi arz eğrisi ile ilgili. İki şık arasında kalmıştım boş zamanda yapacağı şeylerin geliri diyen şık ve aynı eğitim düzeyindeki kişilerin aldığı ücret. Hangisine göre karar verir gibisinden bir soruydu.
-
@g-uzmanı para çarpanı sorusunun cevabı kesin öyle mi hocam ?
-
Diğer alanları toparlayan var mı arkadaşlar
-
@kenan hangi sorudan bahsediyorsun kardeş
-
#İİBFdenKadroTalebi destek olalım dostlar
-
deflatör bütün malları hesaba katar,maliyetle ilgili değil.o soruda kelime oyunları vardı.üfe de değil.diğer sıkları hatırlayamadım.
-
@piko hocam bi dur ortalik zaten karışık
-
Muhasebede 11 soru paylaşılmış, diğer soruları hatırlayan var mı ?