2019 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Sınavı Soru ve Cevapları
-
@efe_yakup Türkçe
1.Soru=Cümlede anlam Sanatçının önceki sanatçılarla birlikte değerlendirmeye tutulması
2.Soru=Noktalama konması uygun değildir son cümledeki ne de ifadesinden önceki yere
3.Soru=Anlamlı ve kurallı olursa baştan 3.cü cümle 5.sıradaki oluyordu
4.Soru=Bir cümle vermiş hangisinden sonra gelmeli diyordu 2.ciden sonra idi galiba
5.Soru=Hangi ikisi aynı anlamdadır 3 ve 5 yaptım
6.Soru=Hangisi söylenebilir diyen soruda her iki çalışmada okurların bakış yöntemini ele alıyor gibi bir şık
7.Soru=Hangisine ulaşılamaz -
@g-uzmanı Ben türkçeyi toparlamaya çalıştım
-
@g-uzmanı maşallah iyi hatırlıyorsunuz valla. Ben 6. Soruyu yanlış yaptim galiba.
-
Sonuçlar ne zaman açıklanacak
-
@kenan gsyh deflatörü objektif bir endeks yani tüm mal ve hizmetleri dahil eder,yanlış hatırlamıyorsam soru da maliyetleri en iyi görmemizi saglayan endeks soruluyordu bu sebepten gsyh deflatörü olmasi mümkün degil,cevabın üfe olmasi gerek
-
@özenlimükellef ben de bu soruyu üfe yapmıştım. Emin değilim ama ben de cevabin üfe olduğunj düşünüyorum.
-
@özenlimükellef Soruda gerçek maliyeti gösteren ifadesi vardı yani enflasyondan arındırılmış olarak anlamalıydık bu yüzden cevap deflator ben de maalesef üfe diyerek yanlış yapanlardanim
-
@ademsmith maliyet enf hesaplanmasi Ufe hocam. gsyh olması şaşırtır soruyu hatirlamadim ama maliyet kelimesi vardı. Ufe dedim
-
@g-uzmanı hocam gerçek maliyet kavramından anlaşılması gerekenin,üretim sürecinde kullanilan girdilerin maliyeti olmasi gerektigini dusunuyorum.eğer gerçek maliyetten anlaşilmasi gereken bir ülkenin ve insanlarının maruz kaldiği maliyetse o zaman deflatör yanit olabilirdi.ben ösym nin gerçek maliyetten kastının girdi maliyeti oldugunu varsayıyorum,bekleyelim görelim bir iki güne açiklanır
-
@özenlimükellef İnşaallah senin yorumun gibidir o halde haneme bir doğru daha eklemiş olurum
-
@özenlimükellef güzel izah olmuş, Üfe dedik bakalım
-
İnternette Deflatör tanımı
Deflatör parasal terimlerle ifade edilmiş olan bir iktisadi faktörün (örneğin ücretler, hammadde, maliyetler vb.) değerinin gerçek değere çevrilmesinde kullanılan fiyat endeksini ifade eder.
Bu şekilde yapılmış -
@g-uzmanı atlas okyanusu diyodu sanki
-
@aroma Olabilir evet ben soru hatırlansın genel olarak hangi şık işaretlenmiş doğru ne acaba diye paylaştım Diğer arkadaşlar gibi bende Italya ile ilgili şıkkı işaretledim ama doğruyu bilmiyorum siz ne diyorsunuz cevap hakkında
-
@g-uzmanı tam hatırlamıyorum ama atlas okyanusu seçeneğini işaretledim sanki
-
@g-uzmanı hocam ben deflator yaptım sorunun gerçek kısmına dikkat çekilmişti bence .
-
@aroma Evet ben deflator olduğunu düşünüyorum söylediğiniz sebepten ötürü genel olarak sorular toparlandı sadece basit çarpan eleştirisi neydi onla ilgili detay goremedim
-
@g-uzmanı ona dair bi bilgiye ulaşamadım eve geçersem ona dair bi notum vardı sanki olursa paylaşırım hocm
-
@g-uzmanı hocam 3. Soruyu 2. Cümle yaptım nasıl yetistrcm diye okudum bilmiyorum bile
-
Sizce ortalama kaç doğru ve puanla kapatır