2019 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Sınavı Soru ve Cevapları
-
Sinavin zor oldugu seneler kacla kapamis
-
@adam-simith 2016 da ders ağırlıklari farkli olduğu zaman maliye hukuk ağırlıklı 62 63 le kapatti diye hatırlıyorum. Gy ve iktisat %20 maliye ve hukuk %25 gk de %10 etkiliydi.
-
@ff 62 63 kapattı diyorsunuz ya, kaçla kapatmasının ne önemi var ilk 225 girmeyecek mi sınava? Kusura bakmayın bilmediğimden soruyorum daha önceki sayfalardada bazı arkadaşlar da yazmış merak ettim.
-
@tutuklu sınavın zorluk derecesine göre değişiyor kaç doğruyla kapattığı. Tahminde bulunanlara yardımcı olmasi için paylaştım.
-
GK coğrafi keşiflerin sonuçlarından biri değildir.
A. Brujuva sınıfı ortaya çıktı
B. Hint limanları önem kazandı
C. Osmanlı büyük gelir kaybı yaşadı
D. Deniz aşırı sömürgeler başladı
E. Italyanin kent esnafı zenginleşti
Bu sorunun cevabı neydi arkadaşlar -
GK coğrafi keşiflerin sonuçlarından biri değildir.
A. Brujuva sınıfı ortaya çıktı
B. Hint limanları önem kazandı
C. Osmanlı büyük gelir kaybı yaşadı
D. Deniz aşırı sömürgeler başladı
E. Italyanin kent esnafı zenginleşti
Bu sorunun cevabı neydi arkadaşlar -
@g-uzmanı E yaptım ben. İtalya sömürgeciliğe çok geç başladı (Siyasi birliğini geç tamamladığı için) diye kalmış aklımda.
-
@vorgheizer aynı şekilde bende düşündüm bende E yaptım.
-
@g-uzmanı atlas okyasunu limanları rağbet görürken akdeniz limanları değeri azaldı tabi, ben de italya şehir devletlerini zenginleşmesi yaptım.
-
Kiymetli evrakdaki sorunun cevai belirli gun sonrami olacakti
-
@g-uzmanı E bende
-
@gorulmemis-ruya %20'lik dilimlere ayrılarak yapılması nasıl kişisel olabilirmiş?
-
@adam-simith mal tesliminden şu kadar gün sonra diye bi şık vardı. O olması lazım cevabın
-
@abdurrahim hepsinde gun vardi bi taroh vsrdi vevap tarih olmayan sk mi olacakti
-
@friedmanmilton hocam ben yastan dolayi giremedim malesef:)
-
@paretowilffredo ustad bir sonraki ilan ne zaman gelir senede 1 defa mi geliyor
-
@adam-simith daha mülakatı yapılmamış bir alım eleme sınavı yeni yapılmış bir alım devam ederken buna bir şey demek bunu beklemek anlamsız dostum.
-
Şu dissallikta şıklar arasında marjinal dışsal fayda+marjinal özel fayda=marjinal sosyal maliyet şeklinde bir cevap varmıydı
-
@gossen kişisel gelir dağılımının tanımı;
Nüfusun % 20’sini temsil eden her bir gruba düşen ulusal gelir hesaplanarak hane halkının yüzde dağılımı ile gelirin yüzde dağılımı karşılaştırılır.Bi makaleden buldum bu tanımı.
-
@g-uzmanı akdeniz limanları önemini yitirmiştir o yüzden E olacak açıklaması doğru olsun