2019 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Sınavı Soru ve Cevapları
-
@g-uzmanı cevap italya hocam,sebebide hacli seferleri sirasinda italyan limalarindaki tüccarlar feodal beylere seferlere gitmeleri icin surekli borc vererek zenginlesmislerdir,o donemde italyadan gemilerle savasa gittikleri icin sehir limanlari onem kazanmis,cografi kesiflerde yeni yollar kesfedilince onem kaybetmisler
-
Arkadşlar iktisatıda bir toparlasak
-
Öyle bir soruki üfe gerçek değeri vermez ama maliyeti hesaplar deflatör gerçek değeri verir ama tanımında maliyet yok
-
@dnd Açıklama için teşekkürler doğru yaptığıma sevindim.
-
@g-uzmanı, içinde söyledi: 2019 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Sınavı Soru ve Cevapları
yen soruda her iki çalışmada okurların bakış yöntemini ele alıyor gibi bir şık
- soruyu gelenekle ilgili olan şık yaptım ben de, 2 eser de geleneksel kalıpları yıkıp geçen olarak sunulmuş gibi geldi o an bana.
-
@metehan 10. soru neydi hocam
-
@cesss bu soru daha önce kpss de çıkmıştı hangi yıl olduğunu unuttum hatta o zamanda baya tartışıldı.
-
@aşırıyakışıklı cevabı neydi hatırlıyormusunuz
-
Tarih sorusunda sanki hint okyanusunun önem kazanması diyordu
-
@cesss 2017 KPSS’deki soru net şekilde ÜFE’ydi. O sınavda tereddütsüz ÜFE demiştim. Soru özetle şekilde; üretim maliyetlerinden kaynaklanan fiyat hareketleri neyle ölçülür? Ancak sayıştaydaki soru gerçek maliyetin ölçülmesiyle ilgili bilgiyi soruyordu. İkisi aynı sorular değil.
-
O zamnda sorunun cevabı deflatördü yanlış hatrlıyorsunuz.
-
@maliyeciuzman 2017'deki soru; ''İktisadi büyümeyle ilgili aşağıdakilerden hangisi
diğerlerine göre daha verimli bir göstergedir?'' cevap da reel gsyih imiş.kaynak; https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2017/KPSS/SINAVSORULARI/2017KPSSALANIktisat.pdf
-
@kombassankoma ösym dökümanında 2017 yılı kpss A iktisat 38. Soruyu kastediyorum. O soruda cevaplarda deflatör yoktu.
-
Salı günü soruların %10 lüks kısmımı yayınlanacak?
-
@aroma sınava girenler aiste tümünü görebilir. Girmeyenler için sitede %10’u açıklanır.
-
@maliyeciuzman doğru hocam pardon.
-
@maliyeciuzman tsk ederim protokolde bişey bulamadım da.
-
@kombassankoma est hocam. Kısaca kpss 2017 deki soru net şekilde üfe. Sayıştaydaki soru gerçek maliyeti sorması nedeniyle bence deflatör. Bakalım hayırlısı artık
-
@aroma bende protokolü okumadım genelde dediğim gibi oluyor tecrübe ile söyledim şimdi soruların tamamı açıklanmazsa vebale girmeyim.
-
@ademsmith önemli değil hocam