2019 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Sınavı Soru ve Cevapları
-
@abdurrahim benim hatırladıklarım
33 bin stmm
Konusu kalmayan karşılık 4000
Konusu kalmayan nakit akış sorusu?
Hangisi gelir tablosunda değildir gelecek aylar
Ödenecek vergi fon 220
Tms amortisman 7500?
Finansman gideri ücret tahakkuk
statik analiz
Önemlilik
Gider tahakkuku
Stmm ile ilgili sözel soru hangisi şu grupta değildir vs.
Poliçe sorusu satıcılar borç
Alacak devir hızı
Alacak gün 36
? -
@kombassankoma amortisman 7500 olduğuna emin misiniz hocam
-
@abdurrahim değilim hocam öyle hesaplamıştım ama soru işareti koydum uzlaşma olmayınca:)
-
@kombassankoma anladım hocam, cevap anahtarı açıklansın da bi bakalım çok teşekkürler sorular için
-
@kombassankoma stmm ile ilgili soru nasıldı hocam hiç anımsayamadım soruyu
-
@sofuoglu hocam bi hesap yazmış sonra - koymuş hangi gruptadır demiş falan ben de az buçuk hatırladım
-
Konusu Kalmayan nakiş akış sorusu nasıldı hocam
-
Arkadaşlar bu nakit akış sorusunun cavbı nedir bilen var mı
-
@kombassankoma Bir de 12.000 STMM borçlu olması gereken soru vardı
-
@friedmanmilton cevabı bilmediğim için soru işrati koydum hocam ama reeskon faiz gideri, amortisman veya birikmiş tükenme payı, falan vardı şıklarda çoğu giderdi zaten. ben fon girişi sağlamayan diye konusu kalmayan karşılık yapmıştım onu. diğerleri fon çıkışı sağlamayandı ama emin değilim tabi.
-
İktisat hariç az çok cevaplar ve doğru olabilecek soru sayısı otururdu şahsen ben de fakat iktisat da bir çok muğlak soru var ordan iyi yapan 2.aşamaya kalacaktır büyük ihtimalle.
-
çarpan mekanizmasına Samuelson tarafından zaman gecikmesi eleştirisi yapılmış
-
@metehan Bu işlemde bir taraf 10q=1000-p diğer taraf 30q=90p oluyor. Bu ikisini birbiriyle denkeştirmek için 10q olan yeri 3 ile genişletmek gerekiyor diğer türlü 10q ile 30q yü eşit kabul etmiş oluyoruz.
-
Muhasebede Alacak devir günü 72 gün diye düşünüyorum. Formül kredili net satışlar / ticarı alacak. Soruda net satışların yarısı nakit ile yapılmış.
-
Aynen kardeşim 72 olacak o sorunun cevabı bence de . 36 olması için satışların hepsini alacağa bolmemiz lazım ama satışların yarisi krediliydi
-
@tonyukuk646 pek anlamadım hocam
-
60 62 doğrunun sansi nedir mayisa gore zoe olduğunu goze alirsak
-
@tonyukuk646 hocam soruda firma talep egrisi diyordu piyasa talep egrisi denildiginde firma sayisini isin icine katmamiz gerekmiyormu
-
@tonyukuk646 10q ile 30q yu eşit kabul etmiyoruz ki. Eşitliyoruz ki denge oluşsun.
-
@eray123 Ama formül kredili satışlar/ortalama ticari alacaklar (Ortalama Ticari Alacaklar da ticari alacakların 2'ye bölünmesi suretiyle bulunur) Dolayısıyla 30 milyon kredili satışları 3 milyon ortalama ticari alacaklara bölersen 10 yapar. 360/10 dan 36 gelir cevap