İİBF Mezunlarının Sorunlarını Anlatacağımız Video İçin Önerileriniz
-
Kurumların alım süreci kesinlikle bi takvime bağlı olmali ve bizler de yolumuzu buna göre oluşturup ilerleyebilelim.Gelmeyen ilanlar açıklamayan mülakatlar sürecin belirsizliği uzunluğundan ötürü 35 yaş engeline takılma olayı çok can yakacak . Örneğin yıl yds ye hazirlanmayı düşünüyorum ama sürecin yaş mevzusuna takılıp da kpss puanına ek yds ile de gelmeyen ilan olursa iki puanmla bunca emekle ortada kalabilirim bu sebeple ne yapacağımı bilemez haldeyim, bu durumda olan eminim çok kişi de olacaktir.Burada bence öncelikli olarak kişisel olan mevzular ortada konulup genel çerçeve çıkarılacak bu sebeple biraz da bireysel yaziyorum aslında hepimz icin ortak problem neticede.
-
Öncelikle İİBFlilerin sorunu liyakat bence.Sonuçta hakedip hakedip mülakatta elendikten sonra ilan gelsede boş takvime yaysalarda.
-
Arkadaşlar belirtmiş zaten ama yineliyim bizi bu kadar bekletmesinler ömür geçiyor.
-
Gecen arkadasin biri belirtmisti. Arkadasim rtuk uzmani yaptigi is personelin yillik izinlerini ayarlamak. Bunu yapmak icin 60 70 yds olmasi lazim tabi yoksa olmaz.
-
Mülakatlar kaldırılsın kesin talebimiz olsa da bu çok zor görünüyor en azından şeffaflığa , likayata bu denli de tecavüz edilmesin gözümüze sokuyorlar .Kimine 4 dk kimine 15 dk kimine 3 soru kimine 15 soru soran komisyon sonrasında ne hikmetse tartısı şaşmaz bi şekilde 48.55 veriyo mülakattan ama sende listeye 85 ile girmsssn.
-
Sorunlar üç aşağı beş yukarı belli hocam bence önemsemeniz gereken konu videonun nasıl geniş kitlelere yayılabileceği yoksa malum sadece kendi kendimize izleriz..
-
@heisenbergww, içinde söyledi: İİBF Mezunlarının Sorunlarını Anlatacağımız Video İçin Önerileriniz
Sorunlar üç aşağı beş yukarı belli hocam bence önemsemeniz gereken konu videonun nasıl geniş kitlelere yayılabileceği yoksa malum sadece kendi kendimize izleriz..
Arkadaşa katılıyorum. Bir an önce videoyu çekip her kesime ulaştırmak lazım.
-
@lion 1 kurumda böyle olması diğer kurumların yds istemelerinde haklı olmadıklarını göstermez. Ben yds isteyen kurumların gerçekten ihtiyaç duyduklarını ve haklı gerekçeleri olduğunu düşünüyorum ve görüyorum. Mesela ydssi olmayan bir dış ticaret uzman yardımcısı düşünemiyorum.
-
@heisenbergww Dostum bu konuda da işin çoğu aslında sizlere düşüyor. Bizim sosyal ağlarımız belli ve belirli bir kitleye ulaşıyor evet. Ama daha fazla insana ulaşması insanların paylaşması ile olur. Keza sizlerin fikirlerine kıymet verdiğim için size arz etmek istedim evvela. Yaptım oldu-culuk bu ülkedeki ve özelde bizim yaşadığımız sorunlardaki en temel gerekçe. Bu nedenle istişare etmekte hayır gördüm. Bakalım güzel bir şekilde fikirler toplanıyor. Hepsini tek tek irdeleyeceğim oturup. En verimli nasıl yapabileceğimizi değerlendireceğim. Sonrası da işin teknik kısmı yani videonun çekilmesi, güzelce anlatılması ve tabi sonra da bunun yayılması.
-
Aslında "sorun" çok net: Ülkemizin ekonomisinin istihdam yapısı ile yüksek öğretim planlaması uyuşmuyor. Bu kadar net ve basit.
-
@genclerbirlikli Devletin belli basli kadrolari vardir ki bunlarda ingilizce elzemdir. Dışişleri bakanligi dış ticaret merkez bankasi exim bank vs bu gibi yerlerde ingilizce bilmeyeni kapisinin onunden bile gecirmesinler. Lakin idari hizmetlerde calisacak bir kadro icinde yds onkosulu koymasinlar sozumuz bunadir. Dis ticaret uzmani alinacaksa 70 yds isteniyorsa kimse bu nedir yahu yok artik demez zaten.
-
@paretowilfredo hocam biliyorum burası daha çok A grubu platformu ama İİBF olarak biz B grubunun mağduriyetini de dile getirirseniz çok mutlu oluruz.
En önemli sorun 4001 kodu İİBF için en büyük haksızlıktır.
Mülakatların liyakate dayalı olması veya KPSS puanına yuvarlanması çok adilce olacaktır.
Belediyelerin ve Ticaret bakanlığı alımlarının tekrardan merkezi atama kapsamına alınması vs. -
Sıkıntıları arkadaşlar yazmışlar sağolsunlar.
-Kpss A grubu sınavı her ilde yapılmalı. Bizler 2 günümüzü farklı şehirlerde geçirmemeliyiz.- ilk mülakattan elenme gibi bir sorunsal var. Hani bir yere girebilmek için birkaç kez mulakatlardan elenmemiz lazımmış gibi bürokraside algı var.
- yeni mezun arkadaşların yahut daha işe başlamamış arkadaşlar önemli kurumların mulakatini geçememektedir.
- iibf' nin çoğu şehirde kapatılması lazım. Bir kaç tane ilde olmalı. Yoksa 450000 değil 3 milyon olur iibf'li..
-kendimiz için de uzman, kaymakam müfettiş vb. Mesleklerde olan arkadaşlar atandıktan sonra geldikleri yerleri unutuyorlar (unutmayanlari tenzih ediyorum).. bize güç katacak olan kariyer meslek mensuplarıdır. Ve bizim sorunlarımızı onların da dile getirmesi lâzımdır..
-iibf'nin birlik olma gibi sorunu da var. Eğri oturup doğru konuşmak gerekirse. Atanan bu arkadaslar yuvadan uçuyor. - birkaç gönüllü arkadaş haricinde bizim örgütlenme sorunumuz var. Biz tek vücut olmasak Ankara sesimizi duymayacaktır.
Not. Biraz daha iç muhasebe yaptım dostlar.. Bizler birbirimize sahip çıkmazsak kimse bize sahip çıkmayacaktır..
-
En baştan başlayarak sıralama yapayım, başlıklar halinde;
1- Kontenjanlar en az %60 azaltılmalıdır.
2- İİBF/SBF bölümleri varken muadili olarak açılanlara müsaade edilmemelidir. Bu durum kılıf olarak kullanılmaktadır.
3- İİBF/SBF bölüm sayısı azaltılmalıdır. 7 temel bölüm idealdir.
4- İİBF/SBF için her yıl mezun sayısına ulaşılmalıdır.
5- İİBF/SBF mezun işsiz sayısına her yıl ulaşılmalıdır.
6- İİBF/SBF mezunu için, özel sektörde alternatif çalışma alanları oluşturulmalıdır. Devlet bazı sektör ve pozisyonlarda zorunlu tutmalıdır.
7- İİBF/SBF mezunlarında iş kurmak isteyene destek kredisi, hibe olarak verilmelidir.
8- İİBF/SBF mezunu için 3 yıl iş arama süresi verilmeli, ardından işkur aracılığıyla işe yerleştirme yapılmalıdır.KURUM SINAVLARI İÇİN
1- KPSS puanları 15-20 puan türünden oluşmalıdır.
2- Guy tek il saçmalığı son bulmalıdır
2- Her yıl GUY alımı en az bir kez olmalıdır. Kaldı ki ihtiyaçtır.
3- Uzman, Müfettiş ve Denetçi olanlar için birinden diğerine geçiş çok zor olmalıdır. Uzmanken başka bir uzmanlığa bakanlıklar arasında müsaade edilmemelidir.
4- Kurumlar alımlarını her yıl eşit sayıda tutmalıdır.
5- Mülakatlar şeffaf olmalı, %80 kpss puanı ve %20 mülakat puanı etkili olmalıdır.
6- Mülakatların en az %70'i adaya sorulan soruların cevaplarından verilmelidir.
7- Kurumların yetki yeterlilik sonrası yıllarca insanlara hak ettiklerini vermemeleri yani Resmi Gazetede yayımlanma meselesi son bulmalıdır.
8- Kurumlarda eski yeni ayrımı ve devrecilik meselesi mobbing seviyesinde olmamalıdır.
9- Kurum yükselme sınavları liyakata dayanmalıdır. Tepeden kurum başkanı atama son bulmalıdır.
10- Özellikle b kadro alımlarında aslan payı İİBF mezunlarına verilmelidir.
11- 4001 saçmalığı son bulmalıdır. Şu ürünleri mezunu Maliye Bakanlığında calismamalidir.
12- KYK, PTT gibi yerler eski usulde İİBF/SBF mezunları içerisinden merkezi atama usulüne dönmelidir.
13- Polis alımlarında fakülteler arası ayrım yapılmalıdır. İİBF mezunu için sayı en az %25 olmalıdır. -
@paretowilfredo aklıma gelen diğer bir sorun ise gelir uzman yardımcılıgında tek il seçme olayı. Bu ıl seciminde dolayı magdur oluyoruz hocam. Ben gecen sene magdur oldum. Tek il seçimi değişse çok güzel olucak.
-
Bu başlık iibflerin kapatılmasi talebi seklinde olmali.Acik ogretimle milyona yaklaşmis bir mezun kitlesinin sorununu çözmeyi bırakın türkiye sartlarında sokaga cıkması bile yanlış geliyor artık.Acilen kapatilmali.Kardeşim dostum lisans mezunum bunu hala nasil göremezssiniz.Uzman yardimciligi mufettis yardimciligi ülkemizde kamu icin fazlalik artik.Yani iibfye gerek yok.A grubuna harcadigim emegi başka bolum icin harcasaydım cok daha iyi olurdu.Bakin hergün bu forumdayım.Cunku isim yok.Özeldede calistim yaptigim is fotokopi cekmek.
-
-İİBF bölümlerinin ne demek olduğunu , hangi meslek dallarını icara edebilir bu da anlatılmalı bir çok insan bunu bilmiyor
Özellikle işletme mezunları devlet memurluğuna talip olunca çok garipseniyor
Bunun anlatılması gerekiyor çünkü yapılan iş çok hafife alınıyor bunu her hangi bir üniversite mezunu yapar gözüyle bakılıyor.Banka sınavlarında bile bölüm şartı konulmuyor
-En azından açık öğretim fakültelerine kontenjan sınırı gelmeli -
@1acar1 Hocam aöf bir haktır bu insanlara artık vasıfsız muamelesi yapmaktan vazgeçin.Vasıf kurumdan diplomadan değil kişinin kendi öz çalışmasından,kendini geliştirmesinden gelir.Ayrıca 300 bin sıralamalı anadolu unilerinde okuyunca ne farkediyor bunuda merak etmiyor değilim yanlış anlaşılmasın küçümsemiyorum ama muhtemelen sizde boğaziçinde okumadınız...Ki orada okusanız bile bu kendinize insanları aşağı görme hakkı vermez.
-
@heisenbergww hocam örgün eğitim ile açıköğretimin farkı yok mu diyorsunuz?
-
@agor Hocam sosyal bilimlerden bahsedeceksek nitekim lab.gereksinimin olmadığı,uygulamanın olmadığı herşeyin soyut kafada kapalı devre olduğunu düşünürsek evet bir farkı olmadığını düşünüyorum ve hatta aöflü örgünün okumadığını okursa,düşünmediğini düşünürse neden olmasın daha iyi bile olacağını düşünüyorum.