Yüksek Lisans ve Doktora İlanları
-
Arkadaşlar bir şey soracağım. Benim gano iyi, ales puanı da 72 ama herhangi bir dil puanım yok. İstanbul'da tezli yüksek lisans yapma şansım olur mu sosyal bilimler enstitüleri için*
-
gano 3.30
-
@hagi hocam olur tabi neden olmasın enstitüleri inceleyin dil istemeyen okulları saptarsanız başvuru yapar başarılı olabilirsiniz.
-
@hagi Marmara’da olur şansınızı deneyin
-
Merhaba ales 86 yds 83.75 not ortalamam 2.74 ankara icin de nerelere basvurabilirim? Tesekkurler
-
@sertcocuk hocam her yere başvuru yapabilirsiniz Ankara içinde açılan. Ankara Üniversitesi, ODTÜ, Hacettepe Üniversitesi, Gazi Üniversitesi gibi Ankara'da bulunan tüm üniversitelere başvurmaya yeter puanınız çünkü 2.50 ortalama ister genelde bu okullar, diğer notlarınız da zaten yeterince yüksek.
-
@agor tesekkur ederim
-
@sertcocuk türkiyede açılan bütün ilanlara başvuru yapabilirsiniz. Çok büyük kısmı içinde katılma hakkı kazanırsınız.
-
Arkadaşlar kendi bölümümüz dışında yüksek lisans yapsak dezavantajları neler olur fikirleri olan paylaşabilir mi? Benim kendi alanım ua ilişkiler ama dil puanım olmadan tezli yapamayacağım maalesef bu bölümden yüksek ihtimalle..
-
@fenerbahceli hocam bu dezavantaj konusu seçeceğiniz alana göre değişir. Şahsi fikrim sosyal bilimler alanında temeldeki bölümlerin neredeyse hepsinin birbiri ile ilişkisi olması sebebiyle zorlanmadan adapte olunacağı yönünde fakat illa bir dezavantaj isterseniz şöyle sıralayayım; bazı üniversiteler bir yıl bölüme hazırlık koyuyor bu bir dezavantaj, başvurduğunuz bölümdeki literatüre hakim olmanız zaman alacağı için bu başka bir dezavantaj, onun dışında alan dışı öğrenci olduğun için çoğunlukla olmasa da bir kısım hocanın önyargı ile yaklaşma ihtimali var, bunların dışında bir de yüksek lisansı ne için yapmayı planladığınız çok önemli, eğer alan dışı bir akademik kariyer planlıyorsanız bu da oldukça yorucu olacaktır. Bunun dışında büyük bir dezavantaj diyebileceğim benim başka aklıma bir şey gelmiyor. Eğer amacınız akademik kariyer ise ve alanınızın dışında aklınızda bir bölüm var ve bunda da başarılı olacağınıza inanıyorsanız kendi alanınızdaki birikim ile yeni gireceğiniz alandaki bilgiler birleşip daha farklı sonuçlar ortaya çıkıyor aslında. Bu yüzden bu konuda dezavantaj odaklı olmayın derim ben.
-
Arkadaslar mülakat olmayan Tezli bir yüksek lisans mümkün müdür? 78 ales 81 yds 2 72 ortalama. (Askerlik... :)) ya da en kolay en ucuz nasıl girerim bir yere en kötü mülakatsiz bir uzaktan yüksek önerisi olan var mı?
-
@agor hocam atama açısından sıkıntılı oluyor diye duydum mesela en önemli nokta bu
-
@fenerbahceli hocam bu konuda da @genclerbirlikli @Antimülakat @paretowilfredo veya @aliveli üstadlar daha iyi biliyordur sanıyorum. Atama ile ilgili bilgileri daha iyidir. Yardımcı olacaklardır.
-
@ceks74 hocam her sene değişebiliyor bu mülâkat ile ilgili durumlar, mülâkatın normalde yapılmaması yönünde karar alınmıştı fakat bazı okullar buna uymasa da uygulamaya geçen okullar var. Mülâkat yerine bilim sınavı, yazılı sınav yapılıyor. Ilanlari takıp ederseniz başvuracak okullar bulursunuz hocam.
-
@fenerbahceli @agor bence sıkıntı olmaz hocam hatta avantaj olur yuksek lisans. Bana bir çok mülakatta sordular kpss yüzünden başlayamadım dedim
-
@agor tesekkur ederim hocam aciklamaniz için
-
@ceks74 sadece bilim sinaviyla alim yapan universiteler olabiliyor. mesela ben adü ye bilim sinavi+ 79 ales+ 3.18 ort. ile girdim. bir de bazi universitelerin bilim sinavi dahi yapmadigi oluyor mesela uşak universitesi merkezi yerlestirme gibi ales+gano+yds den %ler alarak bir puan cikartip ona gore alim yapti sbe kamu yonetimi icin gecen sene, diger bolumleri bilmiyorum takip etmek gerek mulakatsiz alim yapan illaki olacaktir hocam
-
Çalışırken tezli yüksek lisans yapan arkadaşlar var mıdır? Geçen yıl Marmara ünv. İngilizce iktisat için girdiğim mülakatta çalışıyor olmam derslere katılma konusunda büyük bir sorun olarak görüldü elendim zaten. Bu yılda başvuru yapıcam ama üniversitelerin bu konuda hiç inisiyatifi olmuyor mu ?
-
@alchemist hocam bazı okullar biz akademisyen yetiştiriyoruz gibi bir anlayışa sahip bu yüzden çalışmayı elemek için kullanıyorlar ama çalışırken yüksek lisans yapan bir çok insan var o sebepten bulacağınız okullar olacaktır. Özellikle ders saatleri mesai sonrası ya da mesai bitimine yakın olan okulları araştırın, onlar bunu daha az dert edinecektir.
-
@agor onu da araştırdım da hocam genellikle tezsiz yüksek lisans programları iş dışında derslere katılabileceğim programlar. Ben de acaba tezsiz yapıp daha sonra tezliye geçiş yapsam düşünüyorum ama emin olamıyorum