2019 SGK 10. Promosyon Denetmen Yardımcılığı Mülakatları
-
İl tercih sonuçları açıklanmış arkadaşlar herkese hayırlı olsun
-
Hayırlı olsun tekrardan
-
Herkese hayırlı olsun. Arkadaşlar bizler kurumda yeni olcaz çalışma arkadaşlarına hitap şekli nedir. Bir üstadımız olcak sürekli üstad mı şeklinde mi seslenecegız
-
Arkadaşlar becayiş yapabiliyor muyuz?
-
Tokat Kayseri becayiş isteyen var mı?
-
@pareto_wilfredo hocam bundan sonraki süreç nedir bilginiz var mıdır?
-
@tmac üstad sence ne zaman başlatırlar
-
İller açıklandığına göre iş başı ne zaman olur tahminen arkadaşlar?
-
Istanbul il müdürlüğünü arayıp işe başlama tarihiyle ilgili bilgi alan var mı?
-
@random merhaba sizden önce denetmen veya denetmen yardımcısı olan herkese üstad diye hitap ediliyor. altışar aylık refaka dönemleriniz olacak 2 kez. ustada bagli olarak işi öğreneceksiniz. kalabalik illerde birden fazla denetmene de bagli olarak çalışabilirsiniz
-
İller de açıklandı iş başı ne zaman olur bi de nasıl haberimiz olacak bilen var mı?
-
Merhaba dostlar hepinize.
Sağlık sorunlarımdan ötürü kaç gündür hiç bakamadım ne oldu ne bitti. Sonuçlarınız açıklanmış, hayırlı olsun hepinize. İnşallah gönlünüzce bir iş hayatına adım atarsınız her biriniz.
Bundan sonraki süreç atamaya dair yazılarınızın illerinize gitmesi ile başlayacak. İllerinizin personel birimleri ile iletişimde olun bu yüzden. Duyduğuma göre illere Ankara'dan atanan personele dair geri bildirimleri bize hemen yapın şeklinde bir talimat söz konusu. Ankara atamayı çabucak yaptıktan sonra sizlere dair işlemleri bir an evvel neticelendirmek ister gibi. Yani Ankara bir an evvel atamaları yaparak sizleri başlatmak istiyor anladığım kadarıyla. Tabi bu yedek adaylara da olumlu yansıyacaktır. Ankara'nın tebellüğ edenlere dair bilgiyi süratle istemesi, çok beklemeden yedek duyurusunu da yapacağına işaret olarak değerlendirilebilir.
Soruşturma işi şu an için yok ancak acelenin sebebi olur ha bu süreçte soruşturmaya dair düzenlemeler yapılır, yasalaşırsa sürece yansıyabilir düşüncesi olabilir. O veya bu sebeple kurum hızlı davranıyor, sizler de sürekli etkileşim halinde olun müdürlüklerle. Gelip başlayabilirsiniz diye size haber verilir zaten ancak siz özellikle kişisel bilgilerinizi müdürlüklere güncel biçimde ulaştırın ki daha kolay bir iletişim mümkün olsun.
İllerinize gidebiliyorsanız gidin, görün. İl dışından gidecekseniz ev, lojman varsa lojman bu imkanlar hakkında bilgiler alın. Yardımcı olacaktır her ildeki üstatlarınız muhakkak. Size gel denildiğinde de gider kısa süre içerisinde düzeninizi kurar başlarsınız.
Tekrar hepinize hayırlı uğurlu olsun, Allah utandırmasın vazifenizde. -
Meslekte karşılaşacağınız şeylere dair bilgiler vereyim ufak tefek.
Meslek mensupları arasında üstatlık ilişkisi söz konusudur. Yaşça sizden küçük de olsa üst döneminiz sizin üstadınızdır. Bu şekilde hitap etmek daha şık elbette. Bunun dışında meslekte ilk bir yıllık dönemde iki ayrı refakat döneminiz olacak. Refakat dönemleri 6'şar aylık. Bu refakat döneminde üstatlarınız sizi puanlayacak. Bu puanlama yeterlik notunuzda etkili olacak.
Birinci yılın sonunda ilk defa memur olanlarınız aday memurluktan çıkmak için prosedür gereği bir aday memurluk eğitimi alacak ve sınava girecek. Bu sınav hemen hemen her sene aynı soruların sorulduğu matbu bir sınav. Geçemeyen bildiğim kadarıyla yoktur. Asaletiniz tasdik olacak böylece. Asalet tasdik olana dek dikkatli olmanız gerek. Adaylık döneminde bir disiplinsizlik memuriyetinize mâl olabilir. Bu dönemi olabildiğince uyumlu geçirmeye çalışın.
Yine bir yıl dolduktan sonra yetki sınavınız olacak. Yetki sınavında geçme notu 60. Ancak yüksek not için çalışmaya bakın. Çünkü yetki notunuz da yeterlik notunuzda etkili olacak.
Yetki sınavından sonra işleriniz verilecek ve tek başınıza denetim yapmaya başlayacaksınız. Mührünüz gelecek ve artık her işten tek başınıza sorumlu olacaksınız.
O nedenle 1 yıllık dönemi azami verimli geçirmeye çalışın. Okumalar yapmaya başlayın gecikmeksizin. Bu okumaların çok faydasını göreceksiniz.
En temel okumanız gereken şeyleri kısaca şu şekilde sıralayayım;
-5510 sayılı kanun
-Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliği
-2013/5 sayılı genelgeBu üçü sizin temel gıdanız. Bunların yanında okuyacağınız mevzuatı zaman içerisinde göreceksiniz. Sosyal Sigorta mevzuatı koca bir okyanus. Genelgeler, genel yazılar, görüş yazıları vs. her konuda farklı şeyler çıkacak karşınıza. Öğreneceksiniz elbet. Yeter ki öğrenmeye açık olun.
Bunun yanında servisinizdeki dosyalardan raporlar çekin, okuyun. Konularına göre nasıl tutanak tutulduğunu, nasıl ifade alındığını, kayıtların nasıl tetkik edildiğini ve nihai olarak bunların nasıl raporlaştırıldığını anlamaya çalışın. Soru sorun, çekinmeyin. Her denetmenin tarzı farklıdır. Hepsinin tarzından kendinize uygun bir şeyler almaya çalışın. Muhakkak kendi tarzınız oluşacaktır zaman içerisinde.Öncelikli olarak işe başlayacaksınız. Bir iki ay kadar sonra eğitim için sizi toplarlar muhtemelen. Dönem olarak gideceksiniz temel eğitime. Bu eğitimler eskiden daha uzundu. Artık 20 gün 30 gün gibi sürelerle yapılıyor. Yetki eğitimi de eskiden 10 - 12 gün gibiydi. En son yanılmıyorsam uzaktan eğitim şeklinde yapıldı. Yetki eğitimi de 1 senelik sürecin sonunda yapılacak. Şeklini ancak o zaman göreceğiz. Belki uygulama değişir.
Son olarak şahsi bir önerim var size. Her ne iş yaparsanız yapın, ne karara varırsanız varın, bu karar sizin vicdanınızın kararı olsun. Kimsenin etkisinde kalmayın. Bu meslekte size idare bastırır, siyaset bastırır, bürokrasi bastırır, zaman gelir meslektaşlarınız bile bastırır. Herkesi dinleyin ama kararı vicdanınızla verin. Bu meslekte sizin gözettiğiniz en önemli unsur kamu hakkıdır. Çoğunluğun hakkı ile kişi mağduriyeti arasında incecik bir denge var. Bu dengeyi en sağlıklı şekilde kurmaya çalışın. Bunu yaparken de dediğim gibi hiçbir menfi yönlendirme sizi etkilemesin. Eğer ki bir kez, yalnızca bir tek kez zaafiyet gösterirseniz meslek hayatınızın tamamı bu zaafiyet üzerine inşa olur. Ama eğer dik bir duruş sergileyerek başlarsanız meslek hayatınıza her zaman böyle bilinirsiniz. Sizden talepler de sizi bildikleri için elbette sınırlı olacaktır.
Allah utandırmasın dostlar hiçbirinizi. -
@paretowilfredo hocam şimdi telefondan iletişimi kabul ediyor musunuz diye sordular form doldurdum evet dedim oradan bana haber mi verecekler ben nasıl öğrenecem işe ne zaman başlayacağım hakkında ve ne kadar sürer?
-
@İbbfli19 Yukarıda da söyledim dostum, sizi ararlar ve başlayabileceğinizi söylerler. Ne zaman olur derseniz, soruşturma olmayacağı için önümüzdeki haftadan itibaren atamaların başlamaması için bir sebep görünmüyor şu an için. Tabi yine bu Kurumun takdiri tamamen. Ama hummalı bir hazırlık var, buna dayanarak çabuk olacağını düşünüyorum.
-
@paretowilfredo peki hocam haber verdikten sonra eğer aynı şehirdeysek ne kadar sürede başlanıyor işe
-
@İbbfli19 Aynı ilde izleyen gün başlamanız gerekiyor dostum.
-
@paretowilfredo eyvallah hocam
-
@paretowilfredo Max ilk 30 dışında biz yedeklere iyi olmadı ne yazıkki..
-
@felix-felicis Sürecin hızlı yürütülmesi bu denge üzerinden bakınca dezavantaj doğuruyor dostum haklısınız ancak yeni bir alıma da Kurumun daha çabuk ilerlemesi anlamında bir artı aslında. Tabi objektif bir olumlu/olumsuz yargısı çıkarmak kolay değil, olası da değil. Ancak asil - yedek atamalarının bir an evvel yapılması 2020 KPSS öncesi yeni bir ilan için umut demek. 9. dönem atamalarının sarktığı dönemi düşününce ister istemez daha olumlu olarak bakıyorum sürecin süratine.