2019 SGK 10. Promosyon Denetmen Yardımcılığı Mülakatları
-
@Umutsuz-0 söylentiden öte kurumun taslak metin hazırladığı bilgisi dernek tarafındam paylaşıldı. Detaylı bilgiyi ilerleyen günlerde paylaşacaklarmış kurumdan uzak olduğumuz için benimde yeni haberim oldu.
Rotasyon kaldırılalı zaten çok olmadı hatta o zaman 3600 yerine (aynı zamanda 3600 mümkün olmadığı için) rotasyonun tercih edildiği söylenmişti. Eğer şimdi rotasyon gelip grup başkanlığı olmazsa veya özlük haklarında bir iyileştirme yapılmazsa mesleki açıdan ben bunu bir kayıp olarak görürüm
Rotasyonun iyi yanları da var kötü yanları da... Zaten bu sebeple denetmenler kendi arasında ikiye bölündü. Yeri iyi olanlar rotasyona karşı, yeri kötü olan veya özlük hakkı iyileştirmesi isteyenler rotasyonu destekliyor.
Şahsen rotasyonu istemesemde hem mesleğin zorunlu kılması hemde Ankaradaki yığılmayı görünce rotasyonun zorunlu olduğunu düşünüyorum ancak mevcut şartlarla rotasyon denetmenler için kayıptır. Detaylar paylaşılınca göreceğiz olumlu mu olumsuz mu
-
@black Açıklayıcı bilgileriniz için teşekkür ederim hocam . Rotasyonun gelmesi denetmenlik için mevcut özlük haklarıyla uzun vadede çok büyük kayıp olur. Personel tutmak zorlasabilir.
-
@black ustad yeni alimla ilgili bi duyum vs var mi
-
https:// www. memurlar. net/ haber/904379/resmi-gazetede-yayimlandi-tarim-bakanligi-kamuda-calisanlari-almayacak.html?utm_source=headlines
Kpss -a kurumları da inşallah böyle bir şey çıkartır ki çıkartması lazım oruç ağız puan alıp kurum kurum gezen 1-2 puanla listeye girmeyi engelleyen ................. anladınız siz bu,.................. engellenmiş olur hiç yoktan inşallah bu kpss-a kurumları da böyle bir yönetmelik çıkartır....
-
@adam-simith maalesef hocam benim bir duyumum yok
-
@Umutsuz-0 Buna dair bir haber hazırlıyorum dostum.
-
@paretowilfredo ne gibi degisiklikler bekliyor bizi ustad sgk ile ilgili
-
@paretowilfredo son durum nedir hocam , yedek ilanı için öngörünüz var mı bu yaşanan gelişmeler nasıl etkiler
-
Rotasyon gelirse yeni ataması yapılan denetmen yardımcılarının yerleri değişmez değil mi?
-
Rotasyon gelirse herkese gelir. Sırası gelen bölge bölge görev yeri değişir. Misal yeni atanan batıda bir yere atanmişşa buradaki görev süresi bitince doğuda bir bölgeye atanır. Doğuya atanan görev süresi bitince atıyorum 4. Bölge neredeyse oraya görevlendirilir. 5 4 3 2 1 diye bölgelendirme yapılır diye düşünüyorum. Umarım rotasyon tekrardan gelmez o ayrı bir konu tabi.
-
@LioN daha atıyorum ben yeni başladım konyada,Rotasyon geldi diye burada 3-4 ay kalıp yerim değişmez değil mi? en az 1-2 yıl burada kalırım sanırım değil mi?
-
@LioN görev süresi dolmadan sanırım yer değiştiremezler bu da minimum 1 yıl olur değil mi? Ben göreve yeni başladım şimdi rotasyon gelirse 4-5 aya yeni bir yere gitmem sanırım değil mi ?
-
@law Yok kardeşim öyle olmaz her bölgede en az 3-4 yıl arasında kalınır. Meslek hayatın boyunca bölgelerdeki görev süresini paylastırırlar.
-
@LioN anladım hocam çok teşekkür ederim
-
https://www.tercihiniyap.net/m/kamudan-haber/sgk-denetmenligi-mesleginde-cozum-rotasyon-degil-grup-baskanligi-h10633.html sagolsun tercihiniyap durumu haberlestirmis. Yine çözüm odakli olmayan sorunlari daha da derinleştirecek adimlar inşallah atilmaz. Sadece rotasyon bu meslekten kaçıslari daha da arttiracaktir diye dusunuyorum. Ögretmen maasina o il benim bu il benim dolasmak yipratici olacaktir tahminimce.
-
@sbf1983 kesinlikle katılıyorum hocam . Hem özlük hakları yetersiz hemde üstüne rotasyon . Meslekten başka mesleklere geçişler kaçınılmaz olur .
-
Kaçınsınlar abi kaçsınlar millete iş lazım gidin cumhurbaşkanı olun p47, p28 falan
-
@sbf1983 Dile getiriyoruz dostum ancak bu kısa vadeli çözüm arayışları ile maalesef meslek ileri gideceğine geri kalıyor her geçen gün. Çok merak ediyorum, Ankara'da o kadar "üstat" var. Bazıları da kendilerinin çok etkin olduklarını, mesleğin onların kutsî omuzlarında yükseldiğini iddia ediyorlar. Özellikle bu kadar büyük söylemler varken ortada neden mesleğin yükü her geçen gün artarken, hakları geriye gidiyor? Çok şey söylemek isterim ama boşa olduğunu biliyorum. Mesleğin gerçekten iyi şekilde teşkilatlanması, iyi bir teşkilatlanma içerisinde haklarını devlet erkanına dile getirecek bir yüzü olması gerek. Bunu da vizyoner insanların yapması gerek. Ne yazık ki en büyük eksiklik bu sanırım. Sizin gibi ya da tanıdığım bildiğim, sevdiğim, geniş ufuklu meslek mensubu oran olarak gerçekten düşük dostum. Ama biz dile getirmeye devam ederiz. Başka Kurumlarda da dile getirdik hep. Burada da anlatıyoruz. Ancak bu geri gidişin sonu korkarım kurum içinin bu mesleğe de gelmesidir. Orada artık meslek dibi boylar.
-
@yabgu Dostum şu an için bir gelişme yok açıkçası. Ama bayramdan sonra süreçlerin biraz daha normalleşeceğini öngörüyorum. Çalışma saatleri ve temposu biraz normale dönecek gibi Kurumda. O vakitten sonra yarım bırakılan işler tamamlanmaya başlanır diye düşünüyorum.
-
@paretowilfredo haklisiniz ustat, kurum kültürü, meslek kültürü derken bizler meslek kültürünü tam olarak saglayamamis görünuyoruz. Biz elimizden geldigince, dilimiz döndügünce sahip cikmaya calisiyoruz. İnsallah daha da olumsuz bir tablo ile karsi karsiya kalmayiz. Bir yandan da halen umutlarım devam ediyor.