11. Promosyon SGK Denetmen Yardımcılığı Alımı
-
Çok fena halde perişanız üstat
-
@paretowilfredo SGK'den gelecek müjdeli haberleri bekliyoruz ama nafile.Alımla ilgili bir gelişme var mı?
-
@paretowilfredo üstat hoşgeldin, durumumuzun özetini naçizane volkan abimiz özetlemiş..
"Çekilmez bir adam oldum yine
Uykusuz aksi nalet
Bi bakıyorsun ki ana avrat söver gibi
Azgın bir hayvan döver gibi bugün çalışıyorum
Sonra bir de bakıyorsun ki
Ağzımda sönük bir sigara gibi tembel bir türkü
Sabahtan akşama kadar sırt üstü yatıyorum ertesi gün
Evet evet ve beni çileden çıkarıyor
Büsbütün
Kendime karşı duyduğum nefret ve de merhamet
Çekilmez bir adam oldum çekilmez
Uykusuz aksi nalet"Kısaca heç iyi değiliz..
-
Bir gelişme mi var üstad
-
@pareto_wilfredo üstad selam verdin almadan gittin ya
-
Kötü bir şeyler mi söyleyecek yoksa
-
@gmzankr066 sölenecek bisi yok bencede ondandir. Sgk bu aralar yönunu alima donmus deil henuz yeterlilikten sonra cikabilir muhtemelen. Ama sesimizi duyurursak tarihi one alma ihtimalleri olabilir. (Sadece tahmindir!!!)
-
@gölge07 Hocam yeterlilik ne zaman peki ?
-
Hoşbulduk dostlar
Bu kadar dağılmayın lütfen. Açıkçası çok net haberler ve gelişmeler yok henüz. Söylenen şeyler var sık sık bana da sorulan. Bunların bir kısmı dayanaklı, bir kısmı değil. Dayanaklı olanlardan bir tanesi Abdullah Başol'un söyledikleri ki bunlarda kurmuş olduğu iletişime ben de şahidim. Kaynaklarının, iletişim kurduklarının bilgisine sahibim. O yönden güvenilir söylemler olduğunu söylemeliyim. Onunla birlikte ben de soruşturma yapıyorum ve benzer bilgilere sahibiz.
Net olan şeylerden başlayalım dostlar. Birincisi bu yıl için alım planı var. İkinci kısım sayı konusunda bir netlik ne yazık ki yok. Alımın sayısı konusunda 200 gibi bir sayı Kurumun planı değildi, burası çok net. Ama bu sayının daha önce de söyledim böyle olmasını söyleyenler, isteyenler, bunun kulisini yapanlar, bu sayıyı ilk kez olarak ortaya atanlardır. Onların amaç ve gayelerini de bir gün mesleğe girerseniz inşallah, sizler de görürsünüz. Promosyon sayısının artışının bunalttığı kişiler var çünkü.Takvim konusundaysa dostlar Kurumun önü biraz kalabalık şu dönemde. Devam eden bir Uzman Yardımcılığı alım süreci var. 10. Promosyon Denetmen Yardımcılarının yetki sınavı, 8. Promosyon Denetmen Yardımcılarının yeterlik sınavı var. 7. Promosyon Yeterlik Sınavı davalık oldu, buna dair süreçler var. O nedenle Kurum tam olarak ne zaman yeni alıma yönelebileceğini de kestirmek açıkçası zor. Yetki / Yeterlik sınav dönemi önümüzdeki ilkbahar/yaz periyodunu kapsayacak muhtemelen. Yetki tek aşamalı, yeterlik iki aşamalı bir süreç.
Ayrıca Kurumun Müfettiş Yardımcısı alım planı da var. Bunu da burada belirteyim. Onun da takvimi yaz dönemine ancak olur gibi görünüyor.
Yeni dönem Denetmen Yardımcılığı alımına dair Kurumun ihtiyacı oldukça net. Ayrıca bina/yer sorunu gibi bir sorundan bahsedilmiş sosyal medyada. Böyle bir sorun alımın önünde engel değil dostlar. Bina sorunu yaşanan yerler yalnızca üç büyük şehir işin açığı. İstanbul'da açılan bina bir nebze soruna derman oldu. Ancak Ankara'da bu sorun halen devam ediyor. Ancak bu sorunun temeli yeni alıma dayalı değil. Ankara'da daimi denetmen olmaya çalışan, bunun için her yolu deneyen kişiler var. Norm kadronun çok çok üstünde bir denetmen / denetmen yardımcısı mevcudu var. Bu kişiler illere dağıldığında Ankara'daki şişkinlik de giderilmiş olacak. O yüzden bu konuda yapılan açıklama / tahmin çok da altı dolu bir tahmin değil dostlar.
Ez cümle, benim önerim en az 400 kişilik bir alımın önü hala açıkken, daha azı için yapılan kulislere karşı talepte bulunmaya devam etmelisiniz. Bu kulisi kıracak olan yine sizlersiniz bence. Takvim ne zaman netleşir bilmiyorum, ancak netleşmesi durumunda da bilgim ölçüsünde sizlerle paylaşmaya çalışacağım dostlar.
Tekrar etmek istiyorum, morallerinizi yüksek tutun. Sınavlarınız varsa şayet onlara odaklanın. Dilerim en kısa sürede güzel haberler ile gelmek nasip olur dostlar.
-
@paretowilfredo öncelikle tesekkur ederiz üstad bizleri unutmadiginiz ve verdiginiz bilgiler icin sizce ne zaman gelir ilan 2019 puanlilar madur edilir mi bu bizim icin cok onemli
-
@paretowilfredo hocam merak ettiğim müfettişlik alımında puan türlerinde sizce çeşitlilik olabilir mi özellikle p42 veya 43 puan türleri ekleme şansı olur mu kurumun. Yanlışım yoksa önceki alım p48 ile yapılmıştı. Birde ingilizce isteniyor mu müfettişlik de .
-
@semihylc
önceki alımda p22 ve 48 kullanılmış hocam. 88 küsur ile kapatmış 250. aday.
yeni alımda puan türleri nasıl olacak ben de merak ediyorum. -
Çok teşekkür ederiz. KPSS Ağustos’ta yazdan kastınız Ağustos’a kadar sarkar mı acaba ?
-
@duha evet hocam bende çok merak ediyorum çünkü bu sene bazı kurumlar p43 ile alım yaptılar özellikle YDS isteyenler. SGK çeko puanı türünden alım yapmaması biraz garip oluyor umarız ekleme yaparlar . Yapmazlarsa da muhtemel 23-48 puan türleri olabilir .
-
@semihylc ingilizce önkoşulu kalktı diye biliyorum kardeşim. Müfettişlik için. En son yapılan sınav usulude değişmişti. Klasikten teste döndüler. Fakat test sınavında ingilizce var ve başarılı olmak için baraja dahil.
-
Promosyon sayısının artışının bunalttığı kişiler derken tam olarak ne kastedilmiş, ben anlayamadım da, bilen varsa açıklayabilirse mutlu olurum.
-
Arkadaşlar madem ki Pareto bu 200 sayısı kurumun fikir değil diyor,en az 400 kişilik bir alımın önü hala açıkken kendinizi gösterin diyor,lütfen canla başla etkinlik yapalım,mail atalım,CİMER’e yazalım... Sayı konusunda elimizden geleni ardımıza koymayalım. Nolur ya.
-
Arkadaşlar madem ki Pareto bu 200 sayısı kurumun fikir değil diyor,en az 400 kişilik bir alımın önü hala açıkken kendinizi gösterin diyor,lütfen canla başla etkinlik yapalım,mail atalım,CİMER’e yazalım... Sayı konusunda elimizden geleni ardımıza koymayalım. Nolur ya.
-
@semihylc önceki senelerde teftiş başkanına ceko puan türüyle ilgili talep twitter'dan iletilmişti,başkan da bunu dikkate alacağız demişti.Gelirse ek olarak p42'de eklenir gibi.
-
@adam-simith Dostum açıkçası Kurum KPSS'ye göre değil kendisine göre ayarlar her şeyi. KPSS öncesi olması adına talep etmek gerek yine. En azından bunun oluşturacağı mağduriyet vurgulanmalı. Kurumlar bu gibi şeyleri çok fazla dikkate almıyor yoksa.