2019 KPSS Sonrası Açılmasını Beklediğimiz Kurum Sınavları
-
@paretowilfredo valla tablo şahane ilanlar bir bir geliyor. Bu sene sanki işler tersine dönecek biraz olsun rahat nefes alacak iibf
-
Ah bi SPK , Rekabet ilanlarını görsek iyice gaza gelsek İnşallah Ekim Kasım’a kalmadan gelir
-
Spk rekabet merkez göç kamu ihale bddk... Gelsin artık şu ilanlar
-
Il planlama da gelsin artık
-
@nslhn gelirse hangi puan türünden alim yapar?
-
@nslhn içişleri bakanlığının kamu yönetimi ağırlıklı puanlara önem verdiğini düşünürsek p9 veya p31 olabileceğini düşünüyorum. 4 yıl önceki alımda eski sistem puan türlerinde p31 in içinde %20 iktisat %20 kamu yönetimi ağırlığı varmış.
-
@Estevez Valla dostum fena başlamadık bence seneye hiç de. Geçen yıldan daha fazla umut vaad ediyor bu yıl.
Ama tabi ki bu tabloyu daha berrak kılacak olan Kurum; Hazine ve Maliye Bakanlığı. Bir başlarsa gerisi gelecek diye umuyorum.
Tabi bunun yanında yine bu sezon da üç büyüklerin varlığı hoş. Kaymakamlık geldi, Hakimlik geliyor, ardından yeni yıldan sonra da Sayıştay gelecektir inşallah.
YTB, TİKA gibi kurumlar ihtiyaç oldukça her sene alıma çıkar demiştik. YTB ile başladık darısı TİKA'ya olsun
Ayrıca bu yıl suskun üst kurulların da alım yapacağını düşünüyorum. Kamu İhale Kurumu, BDDK, SPK ve Rekabet'i kuvvetli bi şekilde bekliyorum. Diğerlerinden de alım yapanlar olabilir.
Hazine ve Maliye'nin Hazine kısmı için de hazırlıklar var.
Keza Strateji ve Bütçe Başkanlığı, eski Kalkınma Uzman Yardımcılığı formatında bir alım ile gelebilir.İçişleri Bakanlığı'nın talepleri mevcut, onların hayata geçmesini bekliyorum.
Sağlık Müfettiş Yardımcılığı 2015'ten beri alım yapmıyor, duyduğuma göre 35 kişilik bir plan mevcut. O da gelecektir diye düşünüyorum.
Keza Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda da 30 kişilik Müfettiş Yardımcılığı planı haberi geldi. Onu da yeni bir haber olarak ilave edeyim.
Yine Milli Eğitim Bakanlığı için açıktan alım imkanı doğdu Maarif Müfettiş Yardımcılığına. Bunun için de plan var ancak ne zaman hayata geçer net değil. Bu yıl bekliyorum aynı şekilde.
Farklı olarak açıktan alım planı olan İcra Müdür Yardımcılığı alımı bu sene olabilir. Söylentiler bu yıl daha kuvvetli görünüyor.
YSK Seçim Müdürlüğü için de bu yıl da açıktan alım planları ciddiye binmiş durumda. Bunu da oldukça yakın görüyorum.
İnşallah bu yıl bu tabloyu doldurur hatta bu şekilde ara ara gelen duyumların da gerçekleştiğini görürüz hep birlikte dostlar
-
Kültür ve Turizm Bakanlığı da uzun zamandır uzman yardımcısı alımı yapmadı.
-
@paretowilfredo ağzın bal yesin hocam. İnşallah herkesin gönlüne göre olur. Tabi genç yeni mezun arkadaşlar için çok önemli ilanların gelmesi uzun zamandır bekliyorlar ama bizim gibi 30 üstü olmuş artık son demlerindeki adaylar için çok daha önemli bu kıtlıkta gelecek olan ilanlar
-
@paretowilfredo Hocam öncelikle teşekkür ediyorum iyiki varsınız.
YSK ile çok sıkmak istemiyorum ama sizi bilginiz vardır diye sormadan edemiyorum. Facebookta grubunda bir arkadaş EYLÜL ayı içerisinde YSK alımı netleşir dışardan alım yapılıp yapılmayacağı diye. Yorumlarda başka bir arkadaş dışardan alım yapılmayacak kesinleşti demiş. Sizin bilginiz görüşünüz nedir ? Bizler için tekrar soruşturabilir misiniz ? -
@paretowilfredo hmb ve icislerii ilanları birçok derde derman olacak bekleyeni çok ve ortalığı temizler dostum ins kısa sürer çok bekledik .
-
@paretowilfredo hocam acaba Ptt ile ilgili bilginiz var mı? Hemen her hafta alim olacağına dair haber yapılıyor ama forumda bir bilgiye ulaşamadım.
-
@paretowilfredo hocam hmb yeni oluşturulan kadro vardı teftiş kuruluna müffetiş onla ilgili 2020 girmeden bir alım olur mu
-
@paretowilfredo, içinde söyledi: 2019 KPSS Sonrası Açılmasını Beklediğimiz Kurum Sınavları
Merhaba dostlar hepinize.
2019 KPSS sonuçları hepinize hayırlı uğurlu olsun. İyi kötü hepiniz emek verdiğiniz, kiminiz karşılığını net bir biçimde aldınız, bazılarınız belki şanssızlıklar ile geride kaldınız, kiminizin deneyimsizlik kaynaklı eksikleri ve hataları oldu ve bir nebze geride kalmış durumdasınız. Ama hepiniz bir şekilde belli alımlara talip olacak puanlar aldınız ya da gelecek sene için alt yapı oluşturdunuz.
Bu aşamadan sonra biliyorum ki beklentiniz Kurum sınavları. Buna dair malesef bir iki sene evveline göre Kurumların şeffaflığı azalmış durumda. O nedenle almış olduğumuz duyumlar belki bize yanlış ulaşarak belki onay süreçlerinde takılarak belki de çeşitli gerekçeler ile ertelenerek gelmeyebiliyor. Ama yine de geçen seneden daha kötü bir yıl olmamasını diliyor belki de umuyorum. Bu yıl için duyumlarımızı ve beklentilerimizi şöyle bir temize çekmek için güzel bir gün.
Bir tablo hazırlamıştık, onunla başlayalım.Tabloda yer alan en önemli belirsizlik şüphesiz Hazine ve Maliye Bakanlığı alımları için geçerli. Bakanlıka malesef halen taşlar yerine oturmadı ama yavaş yavaş oturmaya başladı. Bu tablonun hazırlanmasından sonra Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı kadrosu ihdas edildi. Bu kadro için de elbet alım bekliyoruz. Ancak bu alımların takvimi konusunda belirsizlik halen devam ediyor.
Sonbahar döneminde bir adım atılacağı kanaatindeyiz. En azından uzunca süredir beklenen GUY ve MHUY için planlamalar var, Kurum içerisinde bunlar dile getiriliyor biz de işitiyoruz dostlarımızdan ve büyüklerimizden. Ancak özellikle GUY ve DUY için önemli bir sorunumuz var: Kurum içi düz memur yükseltme sınavı. Bu konuda canla başla kulisler yapıldığını biliyoruz. Bu kulisler alım imkanını kopardı. Kendi sınavlarını da öncelikli hale getirmek için uğraşıyorlar. Özellikle bu sınava hazırlanan kişilerin ortalıkta olmaması da bunun ciddi bir göstergesi. Bu noktada etkinlikleri önemli buluyorum. Bir an evvel bizim için planlanan alımın gelmesini sağlamak gerek.
Diğer yandan yine Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda Hazine'den gelmiş olan Stajyer Kontrolörlük için 10 kişi kadar bir talep var. Kuvvetle muhtemel onaylanması bekleniyor bu alımın da.
Tablo hazırlandıktan sonra ortaya çıkan iki gelişme daha var. Bunlar YSK Seçim Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı alımları. 2018 Haziran'da İcra Müdür Yardımcılığı alım usulünde değişiklik yapıldı. Sadece katiplikten, Adalet mezunlarından, Hukuk mezunlarından alım yapılırken bu konu esnetilerek Bakanlığın inisiyatifine bırakıldı. Bu bağlamda İİBF için de alım planlandığı konuşuldu ama o dönem için bu gerçekleşmedi. Bu dönemde de kuvvetlenerek bu söylenti devam ediyor. Hatta biraz daha ciddi şekilde dile getirilmeye başlandı. Bu alım da portföyümüze katılabilir nitelikte.
VMY konusunda da şu an için bir unvan değişikliği yok ancak olabilir. Statü ve belki unvan konusu netleştikten sonra VMY için de alım yapılmasını bekliyoruz. Malumunuz 500 kişilik geri çekilen bir ilan var. Bu ihtiyacın resmidir zaten ancak işlerin karışması süreci oldukça uzattı. Yapılanma konusu ciddi şekilde yavaşlattı ancak rayına oturduktan sonra bu ilan da gelecektir.
Henüz mevcut DGUY adayları işe başlatılmamışken ve Bakanın bu kadro için topluca alımlara karşı olan tavrını biliyorken bu kadro için kısa vadede bir alım beklemiyorum dostlar. Belki 2020 KPSS'ye doğru bir daha soruşturulabilir ama öncelik şu an alınan 220 kişinin başlatılması elbette. O nedenle bunu konuşmak için bence daha erken.
AÇSHB bağlamında herhangi bir alıma dair duyum vermenin hiçbir anlamı yok. Daha eldeki süreçler tamamlanmış değil. 1.5 seneyi bulan süreçler söz konusu. Bu nedenle burayı es geçmek ve yokmuş gibi plan yapmak şu an için daha anlamlı.
-Sayıştay Denetçi Yardımcılığı için 2020 planı mevcut. Ancak takvim net değil. Ocak - Nisan periyodunda, 2019 mülakat sürecinin tamamlanmasına bağlı olarak yapılması planlanıyor. Sayıştay aslında 2019 yılında iki alım yapmadı. Geçtiğimiz gün neticelenen olaylı 2018 alımı. Malumunuz sınav iptal edildi sonrasında bu karar üst mahkeme tarafından kaldırıldı. İlk etapta sınav tekrarlandı vs. derken süreç fazlasıyla uzadı ve bugünlere sarktı. Bu nedenle 2020 yılında bir alım planı olduğunu net bir şekilde biliyorum ve bu çerçevede sınav olmasını bekliyorum.
Kaymakamlık konusu artık neredeyse sınavın olması noktasında şüpheye yer bırakmaz durumda. Dostlarımızın da duyumları bu yönde ancak tarih konusu hala kesinleşmiş değil. Kasım ayında sınavın olacağına neredeyse herkes çok ciddi ihtimal olarak bakmaya başladı.
Diğer yandan geçen dönem alım için talepte bulunulan İçişleri Uzman Yardımcılığı ve İl Planlama Uzman Yardımcılığı kadroları var. Ayrıca Dernekler Denetçi Yardımcılığı için de benzer bir süreç işleri. Kısmi olarak onaylandığına dair haberler almıştık ancak bu alımlar da henüz gerçekleştirilmedi. Sonbahar-Kış döneminde parça parça alınmaya başlayacağını düşünüyoruz. Hangisi önce olur kestirmek zor. Ayrıca puan türleri konusunda da belirsizlikler var çünkü son alımlar yeni puan sisteminden evvel yapıldı. Ama Kamu Yönetimi ve Hukuk ağırlıklı puan türlerine yönelmesini beklemek Bakanlık açısından şaşırtıcı olmayacaktır.2019 KPSS sonrası dönemin 2018 KPSS sonrası dönemdeki kabustan bizleri bir nebze uyandırmasını umuyoruz. Geçen seneden daha kötüsünü hele ki bu kadar birikmiş ihtiyaç ve talep söz konusu iken düşünmek bile istemiyorum.
Umarım KPSS'de aldığınız puanları doya doya kullanabileceğiniz bir sene olur dostlar.
Allah hepinizin yâr ve yardımcısı olsun.
KPSS Sonrası kurum sınavlarına hazırlık için rehber niteliğindeki yazımızı da detaylı bir şekilde incelemek ve tabloya dair diğer yorumlarımızı okumak için;
-
@yıkıldım Dostum o haberlerin hemen hepsi yalan malesef. Kurumun 2019 yılı planı var, ama siteler çok tık getiriyor diye pişirip pişirip ilan gelmiş gibi aylardır yayımlıyorlar. Kurumun toplantı raporunda 2019 alımının planlandığı bilgisi yayımlandı. Bu da olacağı anlamına geliyor.
-
@mhd Son bıraktığımda bir hazırlık mevcuttu dostum. Yeniden bakalım bi
-
@paretowilfredo hocam guy için tam olarak diyebileceğiniz önerebileceğiniz birşeyler varmı burada ve twitterda herkes sizin sözünüze itibar ediyor
-
@poncik Dostum daha evvel de söylediğim gibi, alım için bir şeyler yapılması işimizi kolaylaştırır. Alıma dair hazırlıklar mevcut. Hatta yeni taleplere dair de bir çok haber alıyoruz. Ancak yine söylüyorum, Kurum içi öncelenirse, ilkbahara kalma riski olacaktır alımın. Bu nedenle organize olunması, bir şeyler yapılması gerek.
-
@paretowilfredo güzel yazı sağolun. Rekabet kurumu için hiç istihbarat yok mu peki ?
-
@iühf19 Soruşturabiliriz dostum, şu an için beklenti düzeyinde yalnızca.