2019 KPSS İçin Kullandığınız Kaynaklar Yeterli Oldu mu? Hangi Kaynaklar Sınıfta Kaldı?
-
@Hayaller71 Son 4lü yasin coban kullandım ama yüzeysel tavsiye etmem hocam.Kamu hukuku için murat kalın kitabı kullandım memnunum ama sınavda soruları yaptıran konsensus oldu.
-
@tozkok Mustafa karadenizi kullandım hocam ama yetersiz olduğunu düşünüyorum
-
@heisenbergww hukuk için muratın özel ve kamusundan devam edeceğim herhalde birazda ayrıntı istiyorum hocam ben hakimlik formatında
-
@Hayaller71 Hocam kamu hukuku için ayrıca Youtube 'Hukuk Öğretir'kanalını takip edin derim.Özel hukuk için ise 'Serkan Karaoğlu Benim Hocam'.
-
arkadaşlar, isletme iktisadı ile sirketler muhasebesini nereden calismaliyiz?
-
@rabia89 bende işletme iktisadı ve işletme için kaynak arıyorum rekabet için bulursanız buraya yazarmısınız
-
-
@paretowilfredo hocam teşekkürler
-
Kurum sınavları için iktisattan kaynak arıyorum @paretowilfredo hocamın attığı linkte Erdal Ünsal var kullanan oldu mu ne durumdadır?
-
@Delimisali ben şu an mikrosunu calısıyorum , güzel bi altyapınız varsa sıkmayan bir kitap ( ben abartıldıgı kadar zor bi dilinin olmadığını düşünüyorum , hatta hiç ) . İktisatım güzeldi , şu an bu kitabı benim atladığım bir yerler var mı acaba diye ve kurum sınavlarına yönelik acaba şöyle bir soru gelir mi diye ( çünkü kurum sınavlarında çokça başvurulan bir kaynakmış ) detaylı bir okuma şeklinde gidiyorum . Nurdan Aslan da tavsiye ediliyordu onu da inceleme fırsatınız olursa bakın derim .
-
arkadaşlar iktisat konu anlatımı için samet tufan mı nurdan aslan mı?
-
@fatos_ Erdal okuyana kadar tufan Samet çalış hem Erdal ı hem nurdan ı harmanlamış.erdal da olup nurdan da olmayan veya nurdanda olup Erdal da olmayan Samet te var ama roman gibi uzun anlatmış.
-
Benim tavsiyem iktisat ve hukuk ta murat konu anlatımlı dan şaşmayın.
-
@rassal Ben Erdal Ünsala çalışıyorum . Başlamayan arkadaslar tavsiyenizi göz önünde bulundurabilir
-
@fatos_ hocam bende şuan Erdal’dan mikro bakıyorum da bazı yerleri atladığınız oluyor mu bazı sanki hiç bi sınavda çıkmayacakmış gibi
-
@tozkok Hocam ben de Erdal hocadan Mikro’yu bitirdim. Erdal hoca KPSS’ye aday hazırlamak için yazmamıştır bu kitabı. Kitap zaten Mülkiye’de ve diğer birçok okulda ders kitabı olarak okutuluyordu. Mülkiye’de artık değişmiş galiba. Yani Erdal hocanın kitabının asıl amacı sınav kazandırmak değil, İktisat öğretmektir. İktisat’ın “besmelesi” olan ceteris paribusa bile neden ihtiyaç olduğunu tartışır kitabında. O nedenle amacınız yalnızca KPSS ise evet bazı yerleri, özellikle bazı konuların matematiksel ek kısımlarını atlayabilirsiniz.
@fatos_ Size katılıyorum. Bence de Erdal hocanın kitabı abartıldığı kadar zor değildir. Zordan kasıt cümlelerin biraz fazla uzatılması ve tekrar edilmesi ise buna katılabilirim. Ama anlaşılma zorluğu bana göre kesinlikle yoktur. Kitapta akademik üslup kaygısının olduğunu unutmayalım bence bu kitaba yaklaşırken.
Özellikle yazılı sınavlar için kesinlikle etkili bir kaynak olacağını düşünüyorum. Ben Mikro’yu Erdal hocadan 1 kez bitirdim. Şimdi Makro’yu yarıladım. Faydasını şuanki hazırlanma sürecimde fazlasıyla görüyorum. Almak isteyenlere tavsiye ederim.
-
@SRPR ben daha çok kurum sınavları için bakıyorum defter notum olurda eksik kalırsa diye dediğiniz gibi ek’leri atlıyorum
-
@tozkok eğer bir grafiği fazlaca detaylı anlattıysa ve ben o grafiği (ya da herhangi bir konuyu da diyebilirim ) yeterince biliyorsam , kendime güveniyorsam , uzun yorum kısımlarını atlıyorum . Mikro zaten öyle böyle gidiyor . Önemli olan makro bence . Bakalım onda ne yapacağız . Ama genel olarak ben kitabı sıkıcı bulmadım .
-
Merhaba arkadaşlar. Ben 2018 puanım olduğu için 2019'a hiç çalışmadım. Tabiki de düşük bir puan geldi. Ancak 2020 için sahaya tekrar çıkacağım. Benim kaynaklarım şu şekilde (bazı ek fikirlere ihtiyacım var tabiki) iktisat: analiz iktisat soru bankası veya ceteris paribus yeterli olacaktır. konu anlatımı için ben elimde bulunan notlardan faydalanıyorum ama mikrodan nurdan aslan makrodan tufan samet veya yüksel bilgiliyi tavsiye ederim, bende takıldığım yerlerde bunlardan faydalanıyorum. tr ekonomisi için yasin çobanın 5'li iktisat kitabındaki tr ekonomisi kısmına mutlaka bakılmalı. diğer iktisatlar için katalaksi veya 4t optimal 5'li kitabı kafi gelir. hukuk için anayasa/idare/iyuk themis, ceza/medeni/ticaret/icra a kadro, borçlar murat şeklinde düşünüyorum. maliye için karar veremedim? ama tvs-vuk için matrah konu anlatımı kitabını kullanacağım. muhasebeden alican dovletov konu anlatımı kitabına bakacağım.
-
@Blueberry teşekkürler hocam