2019 KPSS İçin Kullandığınız Kaynaklar Yeterli Oldu mu? Hangi Kaynaklar Sınıfta Kaldı?
-
Son olarak hukuk , dersanede fasiküllerden gittik . Zaten hiç şüphem yoktu onlardan cokta seviyorum . Benim en büyük avantajım , hoca anlatırken o ne dediyse , nasıl cümle kurduysa , ne örnek verdiyse birebir yazdığım defter oluşturdum tüm hukuk derslerinden . Yani birisi bu defterimi alıp derse girse hocanın bir sonraki cümlesinden emin olabilirdi
Ben sürekli bu defterimi okudum . Bunun yanında konsensus cıkmıs ve themis KPSS soru bankasını çözdüm. Kesinlikle kolay bir kaynak değil beni inanılmaz zora alıştırdı . Sınavdaki 2 yanlışım da tamamen şüphemden gitti . Hukukta mutlaka güzel bir defteriniz olmalı ve mutlaka bol bol okumalısınız . Bu tartışmalı aslında bol soru mu bol konu mu kısmı . Ama ben bol konu yani tekrar diyorum . -
@fatos_ Tavsiyeleriniz için teşekkürler hocam. Anladığım kadarıyla Themis’ten çok memnun kalmışsınız. ️ Themis’e giderek ve bazı derslerde 1-2 kaynak ekleyerek 30 üstü netler görülebilir sonucuna vardım. Umarım gerçekten dediğiniz gibidir ve giden arkadaşlar memnun kalırlar. Bu konuda bence dershane dışında sizin de ciddi bir bireysel çalışmanız olmuş. Aksi takdirde o netlere ulaşmak kolay değil. Ben de sizin gibi konuları soru üzerinden değil de konu anlatımı üzerinden öğrenmenin doğru olduğunu düşünüyorum. Bol soru çözmenin amacı; hız kazanmak, tekrar olması, bilgilerin pekişmesi olmalı bana göre. Aksi takdirde konular tam kavranmazsa bazı yerler havada kalabiliyor.
-
@SRPR kesinlikle çok memnun kaldım ama dediğiniz gibi kendi çalışmam olmasa bi anlamı olmazdı . Bana güzel bir temel ve çalışma planı sağladılar . Yoksa oraya gittim her şeyi akışına bıraktım diyemem Koskoca süreçte çalışmadan geçen toplamda bir haftam yoktu belki de . Ya da dersi dinlemeden geçen bir dakikam . Benim gibi ortalama zekaya sahip iseniz durum böyle , daha zeki olduğunu düşünenler daha az emekle de halledebilir tabiki . Bu çok değişken . KPSS çalışma konusunda herkesin çok farklı taktikleri var . Bunlar her ders için de değişiyor tabiki . Ben böyle yaptım bunu yapın mutlaka başarı getirir diyemem ben . Hukuk hariç diğer derslerde soru bana çok şey kazandırdı. Ama dediğim gibi hukuk konusunda ben bol tekrarı faydalı buldum . Tabiki soru da çözdüm ama yüzdeye vursak %70 konu tekrarı ile hallettim . Herkes bence deneyerek bulmalı kendine yakın olan çalışma stratejisini. Örneğin dönem basında başla bitir giderken bunun bana zarar verdiğini görerek gün gün ders ders gittim. Sözün özü , kendisine fayda sağlayan çalışmayı yakalayan arkadaşlar başarıyı da yakalar
-
Bunun yanında hocalar genel olarak en azından bir kişiyle birlikte çalışmanın faydalı olduğunu düşünürken bu konuda ben onlardan ayrıldım . Ben başkasıyla kesinlikle çalışabilen bir insan değilim . Hangi dersaneye giderseniz gidin , kesinlikle verdikleri taktikleri kendinize göre eleyip ona göre yönlendirin çalışmanızı . Günlük bilmem kaç saat çalışma olayı da tamamen sizle alakalı . Kendinizi kimseyle kıyaslamayın . Ben 12 saat calısıyorum diyen arkadaşınızı görüp ben yandım bittim demeyin , ben 3 saat calısıyorum diyeni görüpte ooo ben çok iyiyim böyle devam demeyin . Kıyasınız sadece siz olun. Düne göre ne kadar calıstım ne kadar verim aldım . Sorunuz bu olsun . Ve en az 2 haftalık planlarla gidin . Mesela şu oluyor ; whatsapp gruplarından ya da herhangi bir ortamdan bi soru geliyor size atıyorum medeni ile alakalı . Siz o sırada İktisat çalışıyorsunuz ama soru aklınıza takılıyor . Koş medeniye derseniz işler karışıyor . Onun yerine evet suan bilmiyorum ama atıyorum 4 gün sonraki programımda medeni var o sırada çalışırken öğrenirim / hatırlarım su an devam etmeliyim derseniz plan bozulmayacak . Bunu bize maliye hocamız söylemişti ve cok doğru olduğunu deneyerek gördüm mesela .
Burda da bilirkişi gibi görünüp itici olmak istemiyorum ama geçen yıl başlarken ben de cok okudum böyle taktikleri bana fayda sağladı . İnsallah herkese faydalı olur burada deneyimli kişilerin taktikleri -
@fatos_ hocam tavsiyeleriniz için öncelikle teşekkürler.Hukuk ve maliyeye dönem başından itibaren çalışmayı mı yoksa daha sonraki süreçte ağırlık vermeyi mi tavsiye edersiniz?Şahsen benim kafamı en çok kurcalayan soru nereden ve nasıl başlayacağım oluyor.️
-
@MMmustafa merhaba , ben dersanedeki sıraya göre gitmiştim öğrendiğimde çalıştım yani . Sizin bir alt yapınız var mı bilmiyorum ama mantık olarak sıralama şu olmalı diye düşünüyorum ; İktisat , muhasebe , maliye, en son hukuk. Bu sıralamayla çalısmaya başlayın ama mesela muhasebeyi bitirdim benim için bitti demeyin . Yeni derse geçtiğinizde diğerinden soru çözün yine konuya dönün . Bunu da günü bölerek ya da haftayı bölerek yapabilirsiniz . Maliye ve hukuk Ocak’tan sonra çok çok rahat geniş geniş yetişir . Önemli olan İktisat ve muhasebeye erken başlayıp onları oturtmak . Konular ağır , derya deniz ve soru tipi çok . Maliye bu yıl sürpriz geldi ama yine olağanüstü şeyler sorulmayacak . Bence hukuk ve maliyeyi erteleyin . Bütün dersler bitince de unutmamak için her gün hepsinden çalışın
-
@fatos_ teşekkür ederim.Size de bundan sonra süreçte başarılar dilerim.
-
@MMmustafa rica ederim , sizlere de sabır ve başarı diliyorum
-
Benim fakultedeyken etkili yontemim kitaptan once konuyu calisip sonra hocanin o dersi anlatmasi en iyi bu sekilde kavriyordum. Bunu iktisatta yapmistim klasik sinavlari hep 100 le gecmistim lale davut hocamin kulaklari çınlasin. Ama kpss surecinde bunu yapma imkanim yoktu, kucuk bir ildeydim ve dersane imkanim yoktu hatta video izleyecek kadar vaktim de. Bana gore sık tekrar bu isin olmazsa olmazi. Beyin ne kadar tekrar ederse o kadar kolay animsiyor konular arasinda daha iyi bağ kuruyor...
-
@fatos_ Hocam gün gün, ders ders kısmını tam anlayamadım. Dershanede dersler başla bitir şeklinde giderken siz farklı bir derse mi giriyordunuz ya da kendiniz farklı bir derse mi çalışıyordunuz?
-
@SRPR başlangıçta muhasebe ile başladık ya o bitene kadar tabiki sadece onu calıstım . Ama ben aralıktaki Hakimlik sınavına da gireyim diye kendim ekstra hukuk bakıyordum . Ama hukuk bakmadığımı varsayarsak , biriktirerek gittim . Yani başlangıçta muhasebe , İktisat başladıktan sonra İktisat+muhasebe , maliye başladıktan sonra muhasebe+İktisat+maliye . En son hukuktan sonra her gün farklı farklı dersler çalıştım. Tabi yoğunluğu en son gördüğümüz derse vererek gittim .
-
@MMmustafa hocam murat in hukuklarini calistim kamu ozel kaynaklar guzeldi ancak savas yayinlari da daha iyi olabilir diye dusunuyorum
-
@samettin teşekkür ederim hocam.En iyisi iki kitabı da inceledikten sonra bir karar vermek olacak sanırım.
-
arkadaşlar bende bu süreçte elimde olan kullandığım kaynakları genel olarak değerlendirmek istedim umarım faydalı olur ;
İktisat , mikro iktisat için tufan samet özdurak konu anlatımı , nurdan aslan makro ( içinde uluslararsı , para banka , büyüme kalkınma da var ) , yasin çoban TR ekonomisi , bu kitapların hepsinden çok memnun kaldım içlerinde çıkmış soruları barındırıyordu zaten soru bankası olarak da analiz soru bankasını çözdüm
Muhasebe , Ferhat yıldız muhasebe konu anlatımdan çalıştım içinde nerdeyse olmayan kayıt yok ve her ihtimalleri vermiş sadece maliyet kısmı biraz özet genel olarak çok memnun kaldım kpss için sadece detay kayıtlar vs var zaten çalışırken anlarsınız
maliye , maliyeden 4T konu anlatım çalıştım epey memnun kaldım sınavda tvs ve vergi hariç 34 sorudan sadece 2-3 tane yabancı soru vardı hatta sınav sorularındaki şıklarda direk bu kitaptan cümleler vardı ( Pareto refah sorusu ) , Mahsup işlemleri detaylı idi kitapta hakkını verseydim çok daha iyi sonuçlar alırdım.
Hukuk : Kamu hukuku 4T , özel hukuk murat
Arkadaşlar ben bu yayınları kullandım genel olarak memnun kaldım güzel netler çıkardım daha fazlası olabilirdi buda benim eksikliğim çünkü kitaplarda bu nedir ben görmedim böyle konu yok dediğim sadece tüm sınavda 4-5 tanedir. özellikle memnun kaldığım 2 kitap var kurum sınavlarına hazırlık sürecinde de elimden düşürmeyeceğim birisi Nurdan aslan Makro birisi 4T Maliye hepinize başarılar.Ek olarak Kurum sınavları için İşletme ve işletme iktisadı için kitap önerebilecek varsa çok sevinirim -
@cemalicoşan 9 kitabı da ayrı ayrı alsak çok daha pahalıya geliyor. forumda da kimse o kitapları kullandım diyip yorum yapmadı
-
Vergi hukuku ve tvs için hangi Kaynakları kullandınız
-
Muhasebe için murat muhasebe(fasikül olan değil) kullanıp memnun kalan var mı? Bir de murat maliyeden memnun olan var mı?
-
@misiko murat muhasebe konu anlatımlı çağın gerisinde kaldı ama fasikül iyi. muratın diğer konu anlatımlı kitapları hem test hem klasik sınavlar için yeterli.sadece fasiküller bile derece yaptırır kpss de.
-
@rassal hocam fasikul olarak hukuklari almak istiyorum sizce murat fasikul iyimidir yeterlimidir bok soruyla desteklenirse kpss icin
-
Son 4lü ve kamu hukuku tavsiyeleriniz nelerdir arkadaşlar