2019 KPSS Sonuçları
-
Puanlar geçen yıla göre düşmesine rağmen sıralamalar daha yüksek gelmiş. Bence ÖSYM tarafından bu konuda da eksiklik var. Bir önceki yılın puanların yeni yılın puanlarına göre güncellenmeli. Nitekim bunu TYT sınavında denediler ve oldukça başarılı oldu. Şimdi bir kurum sınav açsa geçen yılın puanıyla daha düşük sıralamada olan kişi, bu yılın puanıyla daha iyi sıralamada olan kişinin önüne geçecek.
-
Yani demem şu ki bu sene sınava girenlere bir dezavantaj da puan konusunda olmuş oldu. Bunun da güncelleme yapılarak yeniden şekillendirilmesi gerekiyor.
-
Sıra aynı puanlar farklı yuksek puan daha avantajlı
Sıra farklı puan farklı yıne yuksek puan daha avantajlı -
@mülki hocam p28 hangi sınavda kullanılıyor
-
@Antimülakat keşke öyle bir şey olsa olası bir ilanda ne yapabileceğimize sağlıkla karar veririz
-
@İkhumuma p6> 84,35 sıralama 1057
p9> 84,84 sıralama 1224
p30> 82,88 sıralama 1099
p31> 84,10 sıralama 897
p32>83,30 sıralama 1354 -
@Bir-İki kosgeb bu puan turunu kullaniyor, diger kurumlari bilmiyorum. Ben a grubunda baska bir kurum dusunmedigim icin sadece kosgebin istedigi puan turune bakmistim
-
@Antimülakat üstad , sınava giren yine 50.000ler de ama puanı hesaplanan 32.000 gibi bişi okudum. Doğru mu bu? Haberiniz var mı?
-
@strtmn Sınav sonuç belgenizde sıralamanızın yanında yer alan sayı puanı hesaplanan aday sayısı hocam. KPSSP48 için bu sayı 32795.
-
@albertcamus orasi net canım, sınava giripte puanı hesaplanmayan bir dünya arkadaş varmış.
Orada bir alla alla dedim. Bu ÖSYM'nin sınavla alakalı paylaştığı bilgilerde yer alıyor mu?
Her şey bitti, bunu merak ettim :)) -
@strtmn Doğru. Ösym sayısal verilerine göre Hukuk/İktisat/Maliye oturumuna giren kişi sayısı 55bin kişi ama 20bini aşkın kişi barajı geçememiş. Ama doğru bir muhakeme yapacaksak önceki yılın verisini de göze almak gerek. Önceki yılda 80 bine yakın kişi girmiş. Hemen hemen aynı sayıda kişi barajı geçememiş.
Ösym'nin paylaştığı veriyi bırakıyorum buraya https://i.hizliresim.com/7BQ09v.png
-
@Baelish dostum, sen gibi süpersonik arkadaşlarım oldu.
Fark, hepsiyle oturup çay içtik. Bunu yapmalıyız, birgün:) -
P48 82-83 alan arkadaşlar sıralamayı yazabilir misiniz
-
#3000guyiibfkadroistiyor Twitter da etkinlik var hadi arkadaşlar
-
@friedmanmilton p48 82.58, sıralama 1723
-
Arkadaşlar 70-75 puan arası p3 ve 78,5 net alan için kaç puan ve sıralama geldi 2019 için?
-
P48 73 veya yakın puan yapan arkadaşlar mümkünse ekran görüntüsü paylaşabilir mi?
-
@just 5500 civarı
-
p48 72,28
p4 p5 p8 p15 p16 p20 p21 puan türlerinde 75-77 civarı puan aldım arkadaşlar.
acaba bu yıl kurum sınavlarına girme şansım olabilir mi ?
iktisat mezunuyum. ilk kez sınava girdim -
@nnr olursa sadece guy için şansın olur malum son alımda 70-71 le kapatan iller vardı. Onun dışında sıfırdan kpss ye hazırlanmanı tavsiye ederim