YTB 2019 Uzman Yardımcısı İlanı
-
70 alanlar elemeyi geçmiş, belki 600 kişi dolmamış bile olabilir yazılı kısım için, malum 60 alınması gerektiğinden.
-
Sorular geçen sınava göre sizce kolay mıydı yoksa zor mu?
-
@adolf-stalin bence geçen sınav ezber/kitap bilgisi ağırlıklı bu sınav ise yorum ve genel kültür tipi bilgi ağırlıklıydı. hangisini kolay bulduğunuza göre değişir diye düşünüyorum.
-
70 puanın altında olup eleme sınavında başarılı olan var mı?
-
@acetablum 68,75
-
-
Gelecek sene sınava girecek olanlar için bu sınavda sorulmuş sorulardan aklımda kalanları yazmak istiyorum.
-Mavi kart sorusu
-YTB'nin etkinlikleri nelerdir? Evliya Çelebi gezileri vs.
-Türkiye bursları ile ilgili bir soru
-Türk Keneşi'ne üyelik başvurusu yapan son ülke
-Fransız ihtilalinden sonra ortaya çıkan akımlardan biri değildir? Şıklarda merkantilizm, liberalizm vs vardı.
-İki adet mantık sorusu vardı. Bir tane de grafik sorusu.
-İlk işçi anlaşması tarihi ve hangi ülkeyle
-Uluslararası hukuktaki tanımayla ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? -
@acetablum eğer 60 ile elemeyi geçen var ise o zaman 600 kişinin dolmadığını anlayabiliriz. Burada cevap yazarlar mı ama bilemiyorum.
@eballack Beklediğimden çok daha fazla Paragraf, Cümlede Anlam ve Mantık soruları vardı, gelecek sene girecekler bunlara iyi hazırlansınlar.
-
Eleme sınavını 60 ile geçmişim ve yazılı sınavımın değerlendirileceği yazıyordu, demekki 600 kişiyi aşmamış geçenlerin sayısı.
-
@öfkeli ama başarılı olan son adayın 60 olma ihtimali de var tabi ki. Çünkü 599. Aday 65 almış, 600. aday 60 almış olabilir. Hatta bu mantıkla son adayla aynı puandaki tüm adaylar başarılı sayılacağı için 600ü geçmiş bile olabilir. Hepsi ihtimal tabi.
-
599.nun 65 alıp, 60 alanında başarılı olması mümkün mü cidden? Arada 4 soru var. Hocam 65 alan kişinin 599. olduğu bilgisini nerden aldınız? Özel değilse paylaşır mısınız
-
Arkadaşlar birşeyi unutuyorsunuz.
Eleme sınavındaki değerlendirne dil gruplarına göre yapıldı. Başkanlık bunu ilanda da belirtti. Bu durumda her dil grubunun taban puanı farklıdır... Mesela İngilizce 68 ile kapatmışsa fransızca belki 60 ile kapatmış olabilir.. -
@acetablum hocam orda olabilir diyor arkadaş. Ben de basta sizin gibi anladim sadece bir varsayimdan bahsediyor.
-
@detrimental, içinde söyledi: YTB 2019 Uzman Yardımcısı İlanı
@acetablum hocam orda olabilir diyor arkadaş. Ben de basta sizin gibi anladim sadece bir varsayimdan bahsediyor.
Evet şimdi farkettim teşekkürler. Arkadaş kusura bakmasın.
-
@eballack İlk işçi anlaşmamız Almanya ile diye düşündüm ama emin olamıyorum
-
Arkadaşlar önceki sınavların başlıklarında Mülakatın nasıl yapıldığına ve ne sorduklarına dair ipuçları pek vermemişler, sadece gelişine göre sorduklarını söylemişler. Mülakatın nasıl olacağı hakkında fikri ya da bilgisi olan var mı? Önceden çalışmak isteyenler nelere bakmalı gibisinden.
@ghamul1 Kılavuzda kurdukları cümle şu "adayları başvuru dil şartını sağladıkları aynı dilde başvuru yapmış diğer adaylar ile yarıştırabilme hakkını saklı tutar. Bu hakkın kullanılması durumunda ..." yani kontenjana ayırmış olmaları İHTİMALLERİ var, kesinlik yok hocam.
@kikimato @öfkeli Hocam senin dediğin de bir olasılık, son sıradaki kişi 60 ise ve 50 tane 60 alan var ise o zaman 650 kağıt okunacak demektir. Ama ben 600'dan az kişinin geçtiği fikrine daha sıcak bakıyorum olasılık hesabına bakarsak. Konu dışı bölümlerden girmiş ve hazırlanmamış insanların 48 doğru yapamamış olma ihtimali yüksek.
-
@barocan Evet 1961'de Almanya ile yapıldı diye biliyorum ben de.
-
60 ile elemeyi gecmisim bende. Yazili sinavimin degerlndirilecegi yaziyor. Dil ingilizce.
-
Bugün tam 15 gün oldu arkadaşlar. Var mı duyumu olan.. Haftaya çarşambaya kadar açıklanır diye düşünüyorum..
-
Merhaba arkadaşlar, kurumla görüşüp bilgi alan var mı? ne zaman açıklanır acaba?