2019 TMSF Fon Denetçi ve Fon Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
Arkadaslar para falan yatirmiyoruz değil mi
-
5/37 oran iyice yükseldi.
keşke idari yargı yerıne alan calıssaydım -
Kimler denetçilige giriyor rakibimizi görelim haydi
-
@jamiryoo yok hocam kurum sınavlarında ücret olmaz il göç hariç
-
Arkadaşlar bugün kurumdan arayan oldu mu sizi de sınav giriş belgesi e maille geldi mi diye..
-
Arkadaslar geçmiş sınavlarda çıkmış sorular dair bir bilgisi olan var mı konular çok fazla yetişme ihtimali çok zor
-
Idari yargılama usul hukuku yoktur değil mi?
-
@Shady1 rica etsek sinav hakknda biraz bilgi verebilir misiniz soru tarzları nasil, kurumla ilgili gerekli iletileriniz kaldırılmış
-
Sinav Hakkinda ,
Arkadaşlar bu sinav geçen sene ayni bu formatta gk gy test, alan bilgileri klasik usulde boğaziçinde yapildi.
Gk gy de sure ucu ucuna yetiyor bence en tehlikeli yer gk gy dikkat edin .
Hukukta sinav konularindan birer soru cikar en az ve direkt bilgi sorularıdır bunlar. Mesela sinirli ehliyetsiz ve tam ehliyetsizi karşilaştir gibi bir soru vardi sanirim. Bi tek icra iflastan cikmamisti soru .
Iktisatta is lm grafigi cizmenizi ve yorumlamanizi isteyen bir soru vardi . Odemeler bilancosu kalemlerini bulduran bi soru vardi bu tarz geliyor.
Maliye kolaydi kisa tanim sorulari ve klasik sorular vardi mesela enflasyon doneminde uygulanacak para ve maliye politikalarini açıklayin diye.
Muhasebe ise monografi değildi ama kayit yaptiran sorular vardi mesela amortisman ayirma , supheli alacaklar filan . Mali tablo analizi de vardi oranlari buldurup yorum yaptiriyordu.
Classics maliye ,hipotez iktisat ve ilhan hocanin monografi kitabı guzeldir.
Veya tek basina tüyo mülakat kitabi işinizi görebilir klasik sinavda.
Herkese başarilar
-
@Büyükelçi hocam gk gyde sadece türkçe ve matematik soruları mı vardı yoksa tarih,cografya vs de mi vardı?
-
@Marcuspowa Gk gy de cok zor degildi tarih cografya hatirlamiyorum ama akil yürütme sorulari vardi kolay. Güncel olaylardam gelmisti bikac soru da onu hatirliyorum
Matematik sayisal islemlerle cozulecek sorular uslu köklü vardi sanirim
-
@Büyükelçi çok teşekkür ederiz verdiğiniz bilgiler icin
-
@Büyükelçi sınav giriş belgesinde 09:45 ile 18:00 arası 2 gün yazıyor. Sınav günü dağılım nasıl ? Sınav süreleri ne kadar ?
-
@vali onu sınavdan önce öğrenemeyiz büyük ihtimal. Spkda da aynısı oldu ilk oturumun girişinde gerekli açıklama yapıldı sınav binasına da asılmıştı oturum saatleri
-
Arkadaşlar her bölümden 60 puan almak derken iktisat maliye hukuk muhasebe gkgy ayrı ayrı60 puan mi almayı kastediyor? Ilanda 1. Bölüm 2. Bölüm diye ayrı ayrı yazılınca kafam karıştı
-
@can ben de ayni konuda kafa karisikligi yasiyorum.
-
@can suan tekrar baktım da, galiba alan bilgisi içindeki her alan ayrı bir bölüm olarak degerlendirilecek galiba.
-
Yazılı sınavlarda her dersin kendi içinde barajı vardır.
İlk şart dersin kendi barajını geçmek bu sınav için her dersten en az 60 puan almak gkgy dahil,
İkinci şart bütün derslerin ortalamasındaki barajı geçmek bu sınav için genel ortalama en az 70 isteniyor.
O yüzden klasik sınavda rakibin kendinden başkası değildir barajları geçebilen kişi sınav kolay olmadığı sürece mülakat aşamasını görür. -
Arkadaşlar idare hukukunda İYUK ve İdari Teşkilat dahil mi?
-
@arwen1 IYUK tan çıkmış mı bilmiyorum ama geçen senenin başlığında yazılmış Devlet Denetleme Kurulu, bakan yardımcısıyla ilgili sorular varmış merkezi teşkilattan. Bakmakta fayda var bence