9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
@edielik rituelin iktisat kısmına katiliyorum
-
Sınava girmek için 4 yıllık iktisat bitirmek yeterli mi ?
-
@dzndr hocam aylarca iktisat çalıştım sınav Eylül’de gelmedi 2-3 ay geçti ne formül kaldı aklımda ne IS LM ben iktisattan fulle yakın yapıyordum şimdi sorsan yarı yarıya anca doğru çıkarırım dediğin çok doğru en temizi çıkmış sorulara bakın ve açıklamalarına bakın aklınıza geldiği kadar en baştan başlamaya ne zaman var ne sabır
-
@dervisoglu yeterli hocam ama içinizi yinede rahatlatmak istiyorsanız eşdeğerlik alın
-
Arkadaşlar daha öncede sormuştum ama bilen birisi Türkçe soruları hakkında düzgün bir bilgi verebilir mi ? Dil bilgisi özne yüklem edat bağlaç gibi konular çıkıyor mu yoksa paragraf çalışmak yeterli midir
-
@balporsuğu 2011 deki sinav dahil bu zamana kadar hiç dil bilgisi sorulmamış,bundan sonrada sorulacağını sanmıyorum
-
@dervisoglu teşekkür ederim hocam sağolun
-
@edielik oforun nedir hocam ?
-
@bymakam oturun demek istedim hocam
-
@justlawyer INSAN ISTERSE HERSEYI YAPABILIR..SIZIN KAPASİTENIZ 2 AYDA ALIRSA NEDEN OLMASIN...BAŞARILAR
-
-
@Aslan-Reyiz devlet adına iç borçlanma yetkisi de bu genel mudurlukte mi ? Elimdeki kaynakta hazine müsteşarlığı yazıyor
-
@dervisoglu o da bu genel müdürlüğe ait hocam
https://www.hmb.gov.tr/kamu-finansmani-genel-mudurlugu-hakkinda
-
@Aslan-Reyiz size birkaç sorum var ancak buradan yazamıyorum çok çok uzun olacak.
-
@edielik kesinlikle katılıyorum hukuk zaten kanundan kopyala yapıştır.
iktisat tarih ise alakasız sorular. sırf sormak için sorulmuş özellikle iktisat. -
Arkadaşlar insan hakları için kısa ve öz bir kitap olarak Sazak atlası mı yoksa soysal Aygün hocanın kitabınını mı önerirsiniz ? Bir de Türkiye ekonomisi için son dakika kitabı için fikirleriniz nelerdir yeterli mi ? Son olarak da deneme olarak hangilerini tavsiye edersiniz ?
-
@yigido89 ben de safa hocanın atlası var. Ben beğendim. Tablolar şeklinde yapmış. Görsel hafızası yüksek olan insanlar için çok öğretici olmuş. Her konu bitiminin arkasına da o konuyla ilgili test koymuş. Güncel değişikliklerde var. Bence ikisini de karşılaştırarak inceleyin. Herkesin çalışma anlama biçimi farklıdır. Türkiye ekonomisinde de Burcu Doğan hocanın kitabını öneririm. Osmanlıdan günümüze kadar olan ekonomik olayları ayrıntılı şekilde anlatmış. Güncel veriler tablo şeklinde var. Onunda sonunda denemeler var
-
@sim çok teşekkür ederim.
-
@yigido89 tr ekonomisi kesinlikle burcu dogan
-
Aşağıdakilerden hangisi Milli güvenlik politikalarını belirler ve gerekli tedbirleri almakla yükümlüdür?
A) TBMM
B) Yüksek Askeri Şura
C) Milli Güvenlik Kurumu
D) Cumhurbaşkanı
E) Aslan Reyiz