9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
@Antimülakat Teşekkürler hocam
-
@balporsuğu valla hocam ben 72 75 arası yapıyorum Bi 20 gündür çalışıyorum ama iyimi bilmiyorum sınava ne kadar yakın Türkçesi ve iktisadi köyü geldi bana
-
@dervisoglu hocam kanunda geçmiyor zaten
-
@dervisoglu ama idari yargıdan da kastı idare mahkemesi olmasa gerek nitekim meclisin feshedilmesi durumlarındada Danıştay yetkili ordan çıkarımda bulunabilirsiniz sonuç itibariyle başkent kariyerin mülki amir soru bankasında da bb meclisinin kararlarına Danıştayda bakılır demiş
-
@a-tas Değerli bilgileriniz için çok teşekkürler.
-
@balporsuğu Kafamın dalgın olduğu bir gün hariç hep 75 yapıyorum. Herkes yaklaşık aynı yapıyor gördüğüm kadarıyla. İnsan hakları soruları tamamen ateş kitabıyla aynı. Açıkçası Türkçe sorularını beğenmedim, idarede ise konular belli. Detaylı sorular CB teşkilatından. Anayasa sorularını birkaç istisna hariç sınav seviyesinde gördüm.
-
Ohal cb kararnameleri hakkında yürütmeyi durdurma kararı verilemez değil mi?
-
@kuruhasan ohal Cb kararnameleri için yargı yolu kapalıdır
-
@Willsmithh sizinle aynı fikirdeyim acaba sınavda daha mı kolay gelecek daha mı zor gelecek kaygısı var
-
@dzndr teşekkür ederim hocam bende çok yüksek yapamıyorum (85-90 gibi) acaba bende mi çok eksik var düşüncesindeydim ama genel olarak ortalama buymuş sağolun yorumunuz için
-
Gecen seneki urfa sorusunu tam olarak hatırlayan var mı (gerçi kendim bile unuttum o derece :D)
-
Arkadaşlar herkesin merak ettiği urfa sorusu
1980 senesinde Urfa'da bir ilçesinde yer alan bir köyde doğmuş olan ve o tarih itibariyle ayni yerde ikamet eden ve oyunu da orada kullanan bir seçmen, 2012 yılından önce ve sonra seçebildiği yerel yönetim organları ile ilgili yanlış olan seçenek hangisidir?
Yanlış olan;
Önce - Belediye Başkanı seçer
Sonra - Büyükşehir Belediye Meclis üyesini seçer. -
@balporsuğu hocam 85 - 90 diyorsun daha ne olacak 100 mü yapcan birinci o netler yapıyor zaten :)) kpss sürecinde denemeler hep sınavdan daha zordu tahminim bu denemelerde direk bilgiyi ölçtüğü için daha zordur diye düşünüyorum
-
@Willsmithh yok hocam 85-90 yapamıyorum zaten ama yapsak çok güzel olurdu
-
Soruları görmeden belli olmaz da 73-74 civarı olur mu bu sene taban puan ?
-
@balporsuğu Bakanlar kurulu kalmadığı için meclisten khk çıkaracak argüman kalmadı. Dediğiniz doğru kanunla ancak cb khk sını etkisiz hale getirilebilir.
-
Bir siyasî parti hakkında kapatma davası açıldıktan sonra partinin kendini fesh etmesi halinde Anayasa mahkemesi nde görülmekte olan dava düşer. Doğru mudur?
-
Daha önce sınavı kazanan arkadaşlarım denemelerde 75 80 met arası seviye sizce sınavı kazandırır mı
-
@kılıçlar doğru
-
@Willsmithh 75-80 net arası yapanlar geçen sene ilk 50 ye girdi sanırım. Eğer sınavda bu seviyeleri görürseniz bence kazanırsınız. Ancak denemelere aldanmamak lazım. Genelde denemeyi hazırlayanların soruları kendi kitaplarındaki soruların aynısı ya da biraz değişiği oluyor. ÖSYM en orijinal soruları bulup getirir. O yüzden hala deneme almayan varsa çalıştıkları soru bankalarıyla aynı yazarın denemelerini almamalarını tavsiye ederim.