9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
Snob Etkisi veya Veblen Etkisi sorusu gelecek gibi bir his var içimde.
-
@corleone Şimdi girersen sınava kadar ateşin içinden çıkamayabilirsin hocam dikkat..
-
@tyr61 Rica ederim ve hoşbulduk Mevzuat çalışırken maalesef birbiriyle çelişkili durumlar karşımıza çıkabiliyor, misal siyasi partiler kanuna göre " Siyasî partilerin kapatılması davalarında kapatılmaya karar verilebilmesi için beşte üç oy çokluğu şarttır" yazar. Ancak Anayasa'da "Anayasa değişikliğinde iptale, siyasî partilerin kapatılmasına ya da Devlet yardımından yoksun bırakılmasına karar verilebilmesi için toplantıya katılan üyelerin üçte iki oy çokluğu şarttır." yazar. Bu tip çelişkili ifadelerden dolayı mevzuatın kendisine bile güvenemiyoruz malesef.
-
@AkenoSan İnşallah
-
@kaymakam Peki tavsiyeniz ne olur hocam İnsan Hakları için?
-
Artık olağan ve olağanüstü khk sadece Cumhurbaşkanında değil mi ? TBMM sadece kanun çıkararak khk yı etkisiz kılabilir. Yani TBMM nin khk çıkarma yetkisi yok Doğru bilgi mi teyit eder misiniz.
-
Arkadaşlar daha önce burada paylaşılmıştı sanırım ama bulamadım elinde insan hakları denemesi olan varsa paylaşabilir mi acaba?
-
@mathilda yakinegitim. com un calisma odasindan mevcut
-
@dervisoglu çook teşekkür ederim hocam
-
@corleone ben çalışmadım ama Safa Sazak Atlas kitabı Yeterince özetmiş galiba tecrübeli bi arkadaşım 3-4 tane yaptırır dedi hocam
-
Biraz heyecan
18
Gün15
Saat09
Dakika22
Saniye -
Göçmen işçiler komitesi, üye sayısı 14 mü 10 mu yahu? Bir de görev süresi4 yıl galiba? Aydınlatırsanız sevinirim.
-
-
@superman 1980 doğumlu bir vatandaş doğduğundan beri Şanlıurfa'nın bir ilçesinin köyünde ikamet ediyor. Bu vatandaşın 2012 öncesi ve sonrasında seçebildiği yerel yönetim organlarından yanlış olan soruluyordu. Soruda test edilmek istenen bilgi 6360 sayılı kanun, Şanlıurfa'nın BŞB olduğu, BŞB meclis üyeleri için seçmenlerin oy kullanmadığıydı. Keza doğru yanıt "2012 sonrası BŞB meclis üyesi seçer" şıkkıydı.
-
Belki çıkar. İşkence komitesi her hakka sahip.
-
İl özelde vali ve belediyede belediye başkanı encümen kararlarını mahkemeye taşıyor ama meclis kararlarını sadece geri gönderebiliyor mahkeme yok değil mi ?
-
@balporsuğu yanlış hocam il encümeninde vali 10 gün içinde Danıştaya belediye meclisinin kararlarına karşı belediye başkanı 10 gün içinde Danıştaya Büyükşehir belediye meclisi kararlarına karşı büyükşehir belediye başkanı 60 gün içinde Danıştaya başvuruyor
-
@müfettiş Merhaba
Hocam belediye ile ilgili kısim idare mahkemesi olmayacak mı ,sanki Danıştay değildi. Kitaba da bakamadım merak ettim acaba yanlış mı hatırlıyorum -
@kadr merhabakanunda idari yargıya başvurur yazıyor mahalli idarelerde görevliidari yargı yeri Danıştayın 8. Dairesidir
-
@müfettiş Hocam yeni baktım da benim kitapta idare mahkemesi yazıyor kaynak nohutcu