9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
muazzez nazlı dikmenin tr ekonomisini alan oldu mu ?? nasıl bir kitap?
-
Arkadaşlar mahalle muhtarına emir ve talimat verilebilir mi
-
@kemankeşş kaymakam, vali verir. Yani muhtarın üsleri verebilir
-
@kemankeşş şuna dikkat edin MAHALLE muhtarının tüzel kişiliği yok
-
@balporsuğu soru da ktk var diye kabul etmiş de ondan sordum sağolun acaba ben de mi hata var diye sorguladım
-
@kemankeşş rica ederim
-
Arkadaşlar elinizde il genel meclisi, belediye meclisi kararlarını geri gönderme ve mahkemeye başvurma ile alakalı detaylı anlatım veya tablo olan var mı biraz karışık geliyor
-
Arkadaslar bakanliklarin hizmet birimleri ne nasil calisiyorsunuz? Kac soru gelicek o sekilde ? Yani imkani yok ezberleyemem onlari var midir bi taktigi ?
-
@whshw Bakanlıkların hizmet birimlerinden ziyade bağlı ilgili ilişkililer daha garanti sorular diyebilirim. Ekstra tahmin edince çıkmayan hizmet birimleri oluyo onları ayıklayıp bi yere yazıp bakmak faydalı olur. Örneğin inşaat ve emlak dairesi başkanlığı milli eğitim bakanlığında vs.
-
Siyasi partiler kanununda mali yardım yapabilecekler arasında dernekler var Kas da çalışıyorum anayasa 2004 yılında iptal etti bu hükmü diyor. Ama kanunda böyle birşeye rastlamadım. Net bilgisi olan varsa yazabilir mi?
-
@whshw hocam okuyun sadece, göz aşinalığınız olsun, bazıları tahmin edilemiyor onları da ayrıca ezberlemek lazım malesef
-
@tyr61 ben de dün yiğit yılmazın denemesini çözdüm. Orada da dernekler mali yardım yapamaz diyordu
-
@tyr61 Merhaba, evet siyasi partiler kanununda siyasi partilere yardımda bulunabilecekler arasında sayılıyor ve bu hüküm 1999 yılında metne geçirilmiş. Ancak 2007 tarihinde Anayasa mahkemesi dernekler kanunundaki yardım konulu 10. maddeyi siyasi partiler yönünden iptal etmiştir. Bu sebeple dernekler siyasi partilere yardımda bulunamaz. Bu vesileyle de foruma yeniden merhaba diyelim
-
@mülki hoşgeldin kardeşim
bir mülakat daha görmek dileğiyle -
@abdulbakitr ben aldım biraz çözdüm ama benim pek hoşuma gitmedi
-
Arkadaşlar elinde bağlı ve ilişkili kuruluşlarla ilgili bir tablo olan var mı çok karışıyor ezberlemek imkansız yardımcı olursanız çok iyi olur
-
@k-k Allah razı olsun, bu sene o sene olur inşallah
-
İnsan Hakları için Ateş İnsan hakları faydalı olur mu?
-
Ileti kaldirilmistir.
-
@mülki teşekkürler güzel kardeşim öncelikle hoş geldin. İptal edilen bir durumun hala kanunda durması çok abesle iştigal. Yardım icin teşekkürler