9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
Neyse benim yazılarım sizleri rahatsz ediyorsa bu son msjim buraya ama rahatsz olanlar snav sonucu aciklannca bana msj atsin sonucumu gonderecem
-
Trolluk yapip 85 uzeri kapatir diyenler yok bu sene forumda.trol bile sinavin zor olduğunun farkinda bence:). 400 kisi net 70 puani zor gorur .belli ki
-
Yahu arkadaş benim niyetim kimseyi incitmek, kırmak değil. Bu işe gençliğini vermiş adamlarla konuşuyorum ''inşallah 70 nete düşer.'' diyorlar. Geçen yıl dereceye giren adamlar endişeli şekilde bekliyorlar. Yani anlam veremiyorum. Bir insan hem TR Ekonomisi hem İktisat hem Türkçe hem İnsan Hakları ... yani nasıl full yapar? Allah aşkına gerçekten bilmek için soruyorum: Hangi kaynaklara çalıştılar? Hele hele Türkçe, TR ekonomisi ve İktisatta? (Kimsenin başarısında gözümüz yok. Allah gani gani versin, arttırsın. Fakat burada yıllardır işsiz arkadaşlarımız var. Onları düşünelim ve bu süreçte yitip giden umutlarını daha fazla tüketmeyelim.)
-
İş gücüne katılım ile ilgili sorunun cevabı ev işleriyle meşgul olanlar olacakmış.
-
@justicee yok soruyu net anımsıyorum
yalnızca şıklarda değildi galiba 20 milletvekili böyle bir şey yok ışık yok muydu
Kaymakam oldu... -
1)1.sanayi planında amacın temel tüketim malzemelerinin üretimi olduğunu bilen gıda sanayi yapar. Bilmeyen diğer şıkları kendince burda doğru çıkarmak için boşa uğraşır.
2)monopol sorusunu 50 den başka şık yapmaya çalışmak kendi netini artırma çabasından ibarettir.
3)3 kat artar 4 kat artar sorusunda soru öbeği önemli hatırlamadığım için birşey diyemeyeceğim.
4)tek yargıç sorusu kesinlikle muallak. doğru ya da yanlış yaptım demek yanlış. net hesaplamada sapma olarak değerlendirilmeli
5)cevap evde çalışanlar olacak polemiği girilecek bir tarafı yok
6)ücret maaş da keza tartışmala açık değil
7)sayıtay sorusunu hatırlamıyorum 3 şıkkıda yapar ama arkadaşların dediği olay varsa cevap belli
8)nevşehir başlangıçta yok soruyu düzgün sormadıkları için iptal edilmesi olabilir ama bilen kişi nevşehir yapmalıydı
9)büşükşehir için seçmenlerin seçememe sorusu soruluş olarak kafa karıştırıcı sapma yaptıracak olarak değerlendirilmeli
10)seçim yenileme sadece cb olacak soruyu net hatırlıyorum.Yazdıklarım bencelerdir ve 4 yıllık tecrübe sonucudur. Muallak olanlara değinmek istedim diğer soruların zaten cevapları gayet açık.bana kalırsada bu sınavda 85 üstü net yapan çıkacak ama sınav en fazla 71 72 ile kapatır. Yüksek olasılıklada 70 olur. Nacizane saygılarımla:)
-
@yurtlu-john benim anlamadığım 14 tane boru gibi Türkçe sorusundan nasıl emin olup yorum yapıyorlar hiç gerçekçi değil sınav geçen sınavdan daha zordu üstelik Türkçe çok daha zordu yaptım diyenler Türkçeye baktılar mı anlayacaklar
-
Geçen sene ÖSYM soruları açıklamış mıydı ?
-
@hadibakalim evet
-
@hadibakalim aynen yine açıklar
-
@BireyiçinDevlet secim yenileme sorusunu tam yazabilir misin hocam
-
@Keynesin-Faizi kardeşim Türkçe cevaplarına ihtiyacım var özelden atabilir misin sana zahmet
-
@BireyiçinDevlet 1. sanayi planı sorusunda ne soruyordu tam olarak hatırlıyor musun?
-
@BireyiçinDevlet hocam gıda üretimi için kaç fabrika açıldı yazar mısınız ? herkesin dediği sadece şeker fabrikası. taş toprak nasıl olmuyor ? eti maden ve paşabahçe ne olacak ? Bilmeyen diğer şıkları kendince burda doğru çıkarmak için boşa uğraşır. bu dediğinizi kesinlikle kabul etmiyorum.
-
Cevaplar açıklanmadan kaçla kapatacağı üzerine tahmin yürütmek biraz zor çünkü 2 gün geçmesine rağmen cevabı netleşmemiş çok soru var (tek yargıç sorusu-çarpan sorusu,G=Px.x+Py.y denklemi,üretici fazlası sorusu,ev hanımları sorusu,taş toprak sorusu vs Türkçe zaten kapalı kutu) geçen seneye göre bakılırsa bu sene sorularda daha çok tuzak vardı ama geçen sene de çok hazırlıksız oldu sınav, kaçla kapatır bilemem ama 70'le kapatmasını çok istesem de zor görüyorum.
-
@discotheque seçim yenilenmesi kararını kimlerin verebileceğiyle ilgilisolup 3 öncül vardı
Cb , tbmm 1/5mv, 20 mv -
@BireyiçinDevlet ayrıca açın bakın. 1.beş yıllık sanayi planında asıl hedefler dokuma,maden,kağıt,seramik ve kimya. şeker fabrikası açıldı evet 1935 yılında. ama şeker fabrikası açılması plan hedefi içinde değil.
-
@fthdyngc benceye katılmamakta özgürsünüz. Soru kökü 1.sanayi planının hangi sektöre yatırım yapmayı öngörmesiyle alakalıydı. Planda amaç temel tüketim malzemelerinin üritimi esastı. Hatta planın sonucu için bütün kitaplarda yazarki un pamuk şekeri üretmele başladık. Ben bilmiyormuyum hangi yılda neresi açıldı. Sorudan kopuyorsun arkadaşım cevap verirken
-
@mehmetçik, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
Neyse benim yazılarım sizleri rahatsz ediyorsa bu son msjim buraya ama rahatsz olanlar snav sonucu aciklannca bana msj atsin sonucumu gonderecem
Yav he
-
@kema-boratav ilginin yoğunluğu kişiye göre değişir deyip Özneldir diye düşündüm ben o soruda örnekleme vardır şıkkını işaretledim ama hiç kimseden duymadım:/