9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
@27ömer27 geçen sene derece yapmışsınız bu sene kaç alırsınız tahminen ve kaçla kapatır daha tecrübelisiniz
-
@IS-LM bu 3. oldu Tabi özelden konuşabiliriz
-
@sonsuz 70 ile kapatır dostum, 400 dolmaz bu seneki sınav daha zordu geçwn yıla göre, geçen yıl 372 kişi kalmıştık mülakata 400 dolmamıştı bu yılda dolmaz diye düşünüyorum
-
@mülki yani Bi tahmin verseler kötü olmaz
-
@27ömer27 eyvallah daha net değil tabi de siz kaç alırsınız gibi duruyor
-
@mia_nur taylor var dostum, sadece taylor diye yazmadım, enflaston yüksekse faizleri arttır diyor taylor kuralı Mafhi Eğilmez makale yazdı bununla ilgili
-
Bu arada dostlar bu ücret - cari transfer sorusunda bumkodan 2000li yıllardaki fonksiyonel bütçe giderleri istatistiklerine bakarsanız cari transferlerin 2004 yılı dışında her sene personel giderlerinin üzerinde olduğunu görebilirsiniz. https://www.hmb.gov.tr/bumko-butce-buyuklukleri-ve-butce-gerceklesmeleri
-
@sonsuz bilmiyorum dostum türkçe açıklanmadan ve cevapları ösym açıklamadan net ortaya çıkmaz, ama şunu söyleyebilirim 1.olan arkadaş 86 net yapar
-
@27ömer27 anladım genel durumu görmek açısından sordum teşekkür ederim
-
@Yunus1059 95% eminim dostum
-
Bazı soruların cevaplarını öğrenince beynimden vurulmuşa döndüm bazılarına da sevinmedim değil ama gerçekten öyle bir noktadayım ki kısmetimdeyse oldu değilse olmadı konumunda
Yani ya 70 i geçtim 72-74
Ya da 68-69
Cevapları 4 gözle bekliyorum
Allah yardımcımız olsun
-
@mülki Hocam soru bütçe harcamaları değildi.soru fonksiyonel kişisel gelir dağılımı ile ilgili.
Sizin dediğiniz devletin fonksiyonel kamu harcamaları buna dikkat edelim.soru farklı. -
arkadaşlar bir şey kafama takıldı. ev işleriyle meşgul olanlar ve eğitim görenler şıklarının yanında iş aramayanlar diye bir şık var mıydı ? eğer iş aramayanlar şıkkı var ise doğru cevap olabilir çünkü diğer şıklar iş aramayanlar kategorisine dahil oluyor. Hayatımda bu kadar kelime oyunu yapılan sınav görmedim.Bilmece sorardık küçükken arkadaşlarımıza.Ösym bizle çocukmuşuz gibi oynadı
-
@cevatcobanli444 hocam o soruda güzel vakit harcadım.çok farklı bir mantıkla yaptım şu an anlatmak isterdim ama sorunun tam metnini hatırlasam anlatacağım bende neden emekliler ve öğrenciler arasında kaldığımı.
Ve evet şıklar da iş aramayanlar vardı -
@cevatcobanli444 iş aramayanlar ayrı şık , ev hanımı ayrı şıktı hocam
Ben eğitim öğretim dedim tabi orası ayrı
-
@cevatcobanli444 iş aramayanlar iş gücüne dahil mi
-
@mia_nur değil
-
Emekliler de işgücüne dahil değil, eğitim öğretm de dahil değil, ev işleriyle uğraşanlar da dahil değil zaten dahil olmayanların içindeki en büyük oranı sormuyor muydu
-
Emekli olsun ev işleriyle ığraşıyor olsun hepsine iş aramayan denir yani geçen yıldaki ağ dışsallıgı sorusu gibiydi sanki şıklarda genel olan vardı gibi. Hiçbir soru net değil ki birlikte girsek bile yapamazdık soruları şu işe bakın
-
www.tuik.gov.tr/PreIstatistikMeta.do?istab_id=600
Tüik’te tanımlar bu şekilde. Şıkların hepsi farklı farklı sebeplerden iş aramayanlar ama yine muallak bir sonuç çıkıyor. Maşallah sorularda netlik sıfır